Şimdi Ara

Kitlenme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce durumla ilgili detaylı bir konu açmıştım, dileyen oradan okuyabilir:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=104253843

Buraya da kısaca özetleyeyim: bilgisayar oyun oynarken, internetten video izlerken ve geçen gün tecrübe ettiğim üzere LoL yüklerken kitleniyor. Ses kesiliyor, klavye mouse çalışmıyor. Reset atmak durumunda kalıyorum.

Bugün internette araştırma yaparken Olay Görüntüleyicisi ile alınan hataları vs. görebildiğimizi buldum. Bilgisayar kitlendikten sonra açtığımda listeye eklenen hatalar bunlar:

"Düzey Tarih ve Saat Kaynak Olay Kimliği Görev Kategorisi
    Uyarı 15.04.2015 18:33:33 Microsoft-Windows-HAL 1 Yok "BIOS yapılandırma hatası nedeniyle Yüksek Duyarlıklı Olay Zamanlayıcı başlatılamadı.
    İşletim sistemi Yüksek Duyarlıklı Olay Zamanlayıcı yerine uygun başka bir platform zamanlayıcı kullanacak.

Teknik destek için sistem satıcınıza danışın.
    Başlatma durumu: 0x1."

Önemli 15.04.2015 18:33:40 Microsoft-Windows-Kernel-Power 41 (63) Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Sistem yanıt vermiyorsa, kilitlendiyse veya gücünü beklenmeyen bir şekilde kaybettiyse, bu hata oluşabilir.

Hata 15.04.2015 18:33:41 Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power 35 (2) Ürün yazılımı sorunu nedeniyle 0 grubundaki 0 işlemcisinde performans güç yönetimi özellikleri devredışı bırakıldı. Bilgisayar üreticinizden güncelleştirilmiş ürün yazılımını kontrol edin.

Hata 15.04.2015 18:33:41 Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power 35 (2) Ürün yazılımı sorunu nedeniyle 0 grubundaki 1 işlemcisinde performans güç yönetimi özellikleri devredışı bırakıldı. Bilgisayar üreticinizden güncelleştirilmiş ürün yazılımını kontrol edin.

Hata 15.04.2015 18:33:42 Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing 3 Oturum """Microsoft Security Client OOBE"" oturumu şu hatayla sonlandırıldı: 0xC000000D"

Hata 15.04.2015 18:33:50 EventLog 6008 Yok 18:32:23, ‎15.‎04.‎2015 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.

Hata 15.04.2015 18:33:59 Microsoft-Windows-Eventlog 1101 Olay işlenme Denetim olayları aktarım tarafından bırakıldı. 0

Hata 15.04.2015 18:34:11 Service Control Manager 7026 Yok "Aşağıdaki önyükleme başlatma veya sistem başlatma sürücüsü (sürücüleri) yüklenemedi:
    cdrom"
    Uyarı 15.04.2015 18:34:15 Microsoft-Windows-Kernel-PnP 219 (212) WpdBusEnumRoot\UMB\2&37c186b&0&STORAGE#VOLUME#_??_USBSTOR#DISK&VEN_GENERIC&PROD_USB_CF_READER&REV_1.01#058F312D81B&1# aygıtı için \Driver\WUDFRd sürücüsü yüklenemedi.

Hata 15.04.2015 18:35:31 Microsoft-Windows-WMI 10 Yok "Event filter with query ""SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA ""Win32_Processor"" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99"" could not be reactivated in namespace ""//./root/CIMV2"" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallifrey17 -- 15 Nisan 2015; 18:54:06 >

• Bilgisayar kitlendiği andaki sıcaklık değerleri bunlar. Değerlerin hangi sensöre ait olduğu kısım oyun penceresinin altında kaldı, orayı sonradan eşledim, kusura bakmayın :)

Sıcaklık değerleri böyle düşük olan bir bilgisayar neden kitlenir ki? P4 kullanırken 80 dereceler normal geliyordu. Soğuğu mu sevmedi acaba :D

Kitlenme Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallifrey17 -- 18 Nisan 2015; 18:39:46 >

• İşlemci sıkıntı çıkarıyor gibi eski işlemciyi tak kullan bir bak aynı sıkıntı mevcut mu. Termal macununu falanda sür. Birde hdd ve ekran kartın kaç cigolayttı ?
  • gallifrey17 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın özellikleri nedir ?
  • Arkadaşım benimde aynı şekilde bilgisyarım birden kilitleniyordu sistemi vatandan yeni toplamıştım buı sorundan dolayı servise gönderdim ama hiçbir sorun bulunamadı cok ugraştım ama çözdüm şuan hiç bir sorun yok bilgisayarım 2 3 gün acık kalıo oyun oynuyorum ne takılma ne donma ne kilitlenme
    Çözümü şu şekilde yaptım bios jumperle sıfırladım en sağlıklısı bu çünkü bunu yaptıktan sonra hiç bir problemim kalmadı
  • Anakart - MSI P4M900M2/L
    İşlemci - Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz
    Ram - Kingston 2 GB 800Mhz DDR2(667'de çalışıyor)
    Ekran Kartı - Powercolor AMD Radeon HD 5600/5700 1GB (Juniper çekirdekli güç girişli HD5670)
    PSU - 400W pro2000

İşlemci'yi epey zorladım aslında stres test felan uyguladım. Bi sorun çıkmadı. Ama dün akşam film izleyeyim dedim, 5 dakika sonra kitleniverdi. Ekran kartının fanı %50'de çalışıyormuş, onu %80 yaptım, Assassins Creed açtım, bu sefer de 47derecede kitlendi. Gerçekten anlayamıyorum sorunun ne olduğunu.

Anakartta jumper var mı bilmiyorum. Birr bakmam lazım ona. Gözüme çarpmamıştı ama bir de BIOS sıfırlamayı deneyeyim.
  • gallifrey17 kullanıcısına yanıt
    Eski bir bilgisayar ne yapsa yeridir, biosu sıfırla ama ekran kartı sıkıntılı gibi duruyor yaptığın işler hep ekran kartı aktif kullanımdayken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Oyunlarda tutukluk sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    BIOS sıfırlayıp Assassin's Creed açtım, ekran uyku moduna geçti. Birkaç saniye sonra da ses takıldı. Bilgisayarı kapatıp tekrar açmaya çalıştım ama BIOS ekranı bile gelmedi. Sonra ekran kartını söküp eskisini taktım(radeon x1050), gene gelmedi BIOS. Sonra tekrar jumperla sıfırladım ama gene açılmadı. Bir kaç dakika kapalı bekletip açtım, şuan sorun yok.

LoL oynadım 40 dakika herhangi bir hata vermiş değil henüz(oyunda 20 fps almam dışında bir sorun yok yani :D)

Artık böyle kullanıcam bilgisayarı, umarım hata başka bir parçada değildir.
  • Ekran kartını çıkarıp diğerini takmam epey iyi oldu, sorunun işlemcide olduğunu anladım.

En istemediğim şey oldu, Pentium4'e muhtaç kaldık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.