Şimdi Ara

Kız arkadaş gerçekten şart mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
5
Favori
7.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ohoo ben senin yaşındayken 40 kızla aynı anda çıkıyordum
  • Tabiki hiç de şart değil, kendini tanimali kriterlerini, hayattaki önceliklerini bilmelisin elbetde sevgilin olucak ancak daha lise yillarinda bu iş lere karişip elinden telefon düşürmeyen tiplerden birine dönüşüp sirf çikiyor olmak için kendini bilmez akli bir kariş havada ergen kizlarla çikarsan kaybeden sadece sen olursun. Aradiğin olgun eş tipiiçin uygun yer lise değil ha yok mu tabi var (ki ben liseden beri ayni kişiyle çikiorum) ama bulman okadar kolay degil. Dedigim gibi oneliklerini goz onune alarak kafa yapina gore bir kiz arkadaş aramanda bir sakinca yok ama bulamadigin halde çevre baskisi ile hiç olmak istemedigin biri haline donuşüp gelecek 30 yilini yakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J'aime le gâteau -- 27 Aralık 2011; 3:24:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar
    Ama bi sevgilim olsa ilk önce haber verilir, izin alınır, o süre içinde telefona bakmadıysan fırça yenir, sürekli haberleşmen gerekir, gittiğin ortamda kız varsa ertesi gün büyük kavga çıkar vs vs.

işte saçma olanda bu zaten.

Kız arkadaş olunca kız sanki bir eş olarak davranmaya başlıyor. (erkeklerde o şekilde) 7/24 konuşmak beraber olmak ne kadar saçma yahu. Evlenmedin, bir sorumululuk tabiki hissediyorsun kıskanıyorsunda nedir bu an be an rapor etme mevzusu. Aaa gittiğin yerde kızmı var sen kesin beni aldatıyorsun, "Emreeeee sen beni artık sevmiyorsuuun" tripleri. komik geliyor bana. Şu anki ilişkimdede öncesinde olandada bu şekilde olmadı hiç. Hatun kişi yeltendiysede püskürttüm

Zaten ilişkileri sıkıcı yapıp çiftleri bunaltanda genç nufusun genelindeki bu "flört dönemindeki evlilik provaları" oluyor. Lisede çok yakın bir arkadaşım vardı, Kız arkadaşı tuvalete giderken bile "aşkitoşokom !!! ben bi gidip gelicem hemen" derdi Keza arakdaşımda aynı şekilde minibüse binerken rapor verir, bana geldiğinde rapor verir, yediğini içtiğini bile yazardı.

Genel anlamda insanlarımız ilişkilerinin bulunduğu seviyelerin farklılıklarını ayırt edemiyorlar. Bu yeteneğe sahip çiftlerin ilişkileride yürüyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 27 Aralık 2011; 3:31:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 24google

Allah ve Peygamber sevgisi varken kız sevgisine ne ihtiyaç var

bi bitmediniz ..
  • -ilk mesajı okudum,konuyu okumadım-

lisede 2 tane kız arkadaşım oldu,zaten sevgili konusunda tüm geçmişim bundan ibaret,biri 9. diğeri 11. sınıftaydı,şuan üni. 1. sınıftayım ve yalnızım.

eğer ciddi bir ilişki istiyorsan şunu söylemeliyim cidden zamanının olması lazım,yani partnerin ilgi bekler senden,onunla birlikte gezecek,mesajlarına cevap verecek zaman lazım.
    lisede kız arkadaşının olması pek bir kazanç sağlamıyor bana göre,sana kazandırdıkları ilişkilerin nasıl yürüdüğü ve nasıl şekil aldığı-kızlar hakkında bilgi (onların da insan olduğunu fazla çekinmenin utanmanın,ya da abazalık yapmanın boş işler olduğunu) kazandırıyor,götürüsü ise ciddi olmadığı için ayrılınca gelen üzüntü ve ona harcadığın zaman.

seçimini yaparsın dostum,üni. biraz daha fazla zamanın olduğu için ve hislerin+kişiliğin biraz daha fazla olgunlaştığı için (partner için de aynı şeyler geçerli) aradığın mantıklı ilişkiler ancak bu dönemde mümkün olacaktır (her ilişki için söylemiyorum tabiki).

senin fazla lay lay lom bir kişilik olmadığını sezdim mesajından bu nedenle acele etme,üzerinde düşünülmüş ve planlanmış bir ilişkiye adım atman her zaman en kazançlısı olacaktır senin için,kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 27 Aralık 2011; 4:22:32 >

• Olsa iyi olur ama fazla kapılmamak lazım.
  • Bende senin gibi düşüncelere sahibim kardeş. Çevremde bazı arkadaşlar eğlenmek için kız arkadaş arıyorlar bazıları hayatı birlikte paylaşmak için tabi hayatı paylaşacak arkadaş sayısı da az. Benim çevremdeki kızlara bakıyorum günü birlik yaşıyorlar. Mesela ben kitap okurum onların yanında iken kitaba bakarsam kitap delisi oldun diye tepki gelir. Birgün okuma alışkanlığı olmadığını söyleyen kıza verdiğim kitapta 60 sayfayı bir oturuşta okumuş dandik kitaplar okumam yani. Film izlerim filan. Çevremde tip olarak etkileyici insanlar var ama iç dünyası etkilemiyor. Evet dışarıda geziyorlar ama boş geziyorlar. Olumlu yönde bir aktiviteleri yok ya da ben hiç göremedim. Senin tarif ettiğin , benimde düşündüğüm kız tipiyle karşılaştım kitap okur , film izler , hayatta farklı şeylerle ilgilenir , kültürünü geliştirir ama o başka şehirde ben başka şehirdeydim ve arada iletişim kopukluğu oldu kızdan kaynaklanan bir sebepten dolayı bu iletişim kopukluğunda da benim düşündüğüm kız erkek arkadaş edinmiş. Dün gece bu konuyu öğrenince zor uyudum. Beklemeye devam be kardeşim.

• Ders cikarilacak yazilar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanin duygusalligina gore degisir bence. duygusal insana gereklidir sevgili.

ayrica hic kizla cikmadan onyargili olmayiniz birsey kaybetmedim vs. diye. bunlar hos tecrubeler. lisedeki sacma iliskilerde hata yapilir. bunlar ilerdeki gercek iliskiye hazirlik. evlenceginiz insanla tanisinca eskiden yaptiginiz sacma hatalari yapmazsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Ders cikarilacak yazilar var

Aynen. Ben de konuyu şöyle bi okudum, ciddiye alıp güzel şeyler paylaşanlar olmuş. Tutup da kendimle ilgili şeyler yazsam en az on dakika yazarım, ama gereği yok. Yine de şu kadarını söyliym, duygusal anlarımda yalnız hissettiğim durumlar dışında kız arkadaşın yokluğunu pek hissetmeyen biri olarak, çevremdeki insanlar olmasa, hiç hissetmeyeceğim gibi. Meselâ yazın kuzenlerimle konuştuğumda "nasıl sevgilim olmaz la" gibi ciddi tavırlarla karşı karşıya kaldıktan sonra baya kötü hissetmiştim. Insan ilişkilerinde sorunlu bir birey olduğumun farkındayım, ama özellikle karşı cins işin içine girince, yalnızlığının bir başarısızlığın ürünüymüşçesine karşına çıkması insanı çok yaralıyor. Neyse, gene uzadı. Son olarak şunu diyeyim, ben kız arkadaşın bir gereklilik olduğunu düşünmesem de, bu işin normalinin karşı cinsten bir arkadaşla -yakınlık derecesi fark etmeksizin- bir ilişki yaşanıyor olmasının normal olduğuna inanıyorum. Şahsen de sevgilim olmasa bile, birilerine birşeyler hissetmek, o heyecanı yaşamak isterdim duygusal açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 27 Aralık 2011; 9:07:51 >

• Malum isini gormedigi ve seni rahatlatmadigi surece cok anlamsiz bir olay bencede.Buda lise zamanlarinda akli bir karis havada kizlarla olacak birsey degil.
  • yaşına göre baya olgun bir ergensin ama 17-18 yaşındaki bir kızdan ne bekleyebilirsinki hayatın tam neşeli olduğu, şımarıklığın tavan yaptığı dert yok tasa yok
    asıl 25+ dan sonra ciddi bir hatunla beraber olmaya başladığında görürüm ben seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Merhaba arkadaşlar.

Bundan yaklaşık 1 sene önce psikiyatriye gitmiştim. Rahatsızlığım dikkat dağınıklığı ve uyku bozukluğuydu. Psikiyatride döndü dolaştı konu kız arkadaş geldi. Kız arkadaşın varmı diye sordu. Bende yok demiştim. Sonra neden falan diye sorumuştu.

Burada durum baya kopuk. Şimdi nedenini söyleyeyim. Benim yaş 17. Bu yaştaki kızları biliyorsunuz. Akılları bir karış havada mantıklı düşünmekten uzak, hayatı tozpembe gören tipler. Bunlar yüzünden kız arkadaşımın olmadığını söyledim. Belki üniversitede falan olgunlaşırlarsa birisiyle çıkabilirim (bu kelime çok garibime gidiyor. Çıkmak nedir arkadaş?). Büyük ihtimal onunla da evlenirim. Bu tür konularda çok hassasım. Öyle kullan at ilişkiler acayip gıcığıma gider. Sırf sevgilim var diye sevgili olmak yani. Bilmem anlatabildim mi.

Her neyse. Bundan önce doktor hayatımdan falan konuşmamı istemiştim. Hobilerim genellikle müzik ve elektronikle ilgili. Bağlama ve elektro gitar çalıyorum. Uzmanlığım bağlama üzerine. Elektroniktende az çok anlarım. Mekanikte ilgimi çeker. Yani arkadaş ortamında konuşamama gibi bir problemim yok. Boş insan değilim. Herşey hakkında rahat konuşurum. Belki en büyük problemim fazla eleştirmem. Hertürlü şeyi hiç çekinmden eleştiririm. Çoğu zaman kırıcı da olurum fakat bu tamamen insanlara saygı duyduğum içindir.

Malum çok övmek egoya tavan yaptırıyor. Ego ve kibir benim en büyük düşmanım. Çevremdeki insanlarında kibirli olmasından hiç hoşlanmam. Bu çok eleştirme yönümde bir nevi oto filtrem gibi görev yapıyor. Kibirli insan benle arkadaş olmuyor Tipim falan kayık değil. Normal insanım işte. 170 boy 55 kilo. İdeal sanırım. Köşeli uzun suratım, koyu kestane rengi saçlarım, beyaz-sarı arası ten rengim var. Tipten problemim yok. Sadece kulaklar hafif orantısız oda saçlar uzayınca çözülüyor :)

Asosyal falan değilim. Gerektiğim kadar sosyalim. Direk muhabbet kuramam. Önce çevremi gözlemlerim gerekli gördüğümde konuya katılırım.

Sizce bir insanın kız arkadaşının olması ona ne kazandırır? Ben isterim ki kız arkadaşım kibirli olmasın. Araştırmayı okumayı seven birisi olsun. Popüler kültürle yaşamasın. Ne bileyim sinemaya falan rahat rahat gidelim. Saçma salak filmleri sevmesin. Mantıklı olsun. Sadece gerektiğinde duygusal olsun. Oturup ders çalışalımmı falan dediğimde problem çıkarmasın. Malum sınavlar Ancak böyle kızlar bulmak çok zor.

Çıkma teklifi etmede hiç problem çıkmaz. Dümdüz insanım zaten. Açık sözlüyümdür. Konuşmaktan utanmam fakat bu işler gençler arasında nasıl yürür bilmiyorum

Konuyu nasıl toparlayacağım bilmiyorum. Zaten hepsini okuduysanız siz anlarsınız

ne kazandırır;

karşı cinsi tanımayı, ne kadar erken tanırsan doğruyu bulman o kadar erken olur

quote:

( Sizce bir insanın kız arkadaşının olması ona ne kazandırır? Ben isterim ki kız arkadaşım kibirli olmasın. Araştırmayı okumayı seven birisi olsun. Popüler kültürle yaşamasın. Ne bileyim sinemaya falan rahat rahat gidelim. Saçma salak filmleri sevmesin. Mantıklı olsun. Sadece gerektiğinde duygusal olsun. Oturup ders çalışalımmı falan dediğimde problem çıkarmasın. Malum sınavlar Ancak böyle kızlar bulmak çok zor. )

öyle bir dünya yok, kendin gibi birini bulman imkansız, ama sonuç olarak en doğruyu seçmen için iyi tanıman lazım, bunu da erken yapman lazım

• 21 yasindayim şimdiye kadar 1 tane hem Olgun hem de sevdiğim kız tanıdım o da gitti baskasına yar oldu arkadas. Bana bir çay demleyecek var mı?
  • takip
  • yazının tamamını okudum. kendi görüşlerini belirtmişsin. senin görüşlerindir saygı duyarım.

ama başlıktaki soruya bakıp cevap vermek gerekirse.

1. eli yüzü düzgün, iyi aile kızı, evlenilecek bi kız (dört dörtlük bi kız) tanımlaması yapmışsın. bi kere öyle bi kız piyasaya çıkarsa bi de onun açısından bak olaya.

kız diyecekki. ya erkek arkadaşımda benim gibi olsun. her şeye mualefet olmasın.

yani o kızda seni beğenmeyebilir ve senden daha iyi birini bulabileceğin ümit eder.

2. hiç sevgilin olmadığı için sevgili kavramını bilmiyosun. hatasız kul olmaz. insanları hatalarıyla kabul edeceksin.

3. evlenilecek kız arıyorum tarzı bi yorum yapmışsın. bunu bi kızla buluşup konuşmadan, kızı iyice tanımadan öğrenemezsin.

yazmaya kalksam destan çıkar. neyse biraz kendimden bahsedeyim oradan olaylara pay biç.

lise dönemlerimde kız arkadaşlarım ve sevgililerim oldu.
    kızları böyle böyle daha iyi tanıdım.
    karakterlerini ve bi erkek gibi düşünmediklerini keşfettim.

üniversite dönemimde çoğunu arkadaş olarak gördüm ve bağlandığım tek bi kız oldu.

iş dönemimde iş yerinin yakınında birisiyle tanıştım ve ilişkimiz ilerledi. kafa yapımız birbirine uyduğu için sonunda evlendik ve mutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 24google

Allah ve Peygamber sevgisi varken kız sevgisine ne ihtiyaç var

haklisin kardesim bizim allahtan baska kimseye ihtiyacimiz yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riktinyo

Neden şart olsun ki ? Acaba kızlarada soruyorlarmıdır erkek arkadaşın neden yok diye ?

Sormaz olurlarmi hiç.Onlar daha fena
  • Su ana kadar hic kız arkadasım olmadı . Sevigiliden bahsetmiyorum bile direk arkadas olarak bile olmadı
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Bundan yaklaşık 1 sene önce psikiyatriye gitmiştim. Rahatsızlığım dikkat dağınıklığı ve uyku bozukluğuydu. Psikiyatride döndü dolaştı konu kız arkadaş geldi. Kız arkadaşın varmı diye sordu. Bende yok demiştim. Sonra neden falan diye sorumuştu.

Burada durum baya kopuk. Şimdi nedenini söyleyeyim. Benim yaş 17. Bu yaştaki kızları biliyorsunuz. Akılları bir karış havada mantıklı düşünmekten uzak, hayatı tozpembe gören tipler. Bunlar yüzünden kız arkadaşımın olmadığını söyledim. Belki üniversitede falan olgunlaşırlarsa birisiyle çıkabilirim (bu kelime çok garibime gidiyor. Çıkmak nedir arkadaş?). Büyük ihtimal onunla da evlenirim. Bu tür konularda çok hassasım. Öyle kullan at ilişkiler acayip gıcığıma gider. Sırf sevgilim var diye sevgili olmak yani. Bilmem anlatabildim mi.

Her neyse. Bundan önce doktor hayatımdan falan konuşmamı istemiştim. Hobilerim genellikle müzik ve elektronikle ilgili. Bağlama ve elektro gitar çalıyorum. Uzmanlığım bağlama üzerine. Elektroniktende az çok anlarım. Mekanikte ilgimi çeker. Yani arkadaş ortamında konuşamama gibi bir problemim yok. Boş insan değilim. Herşey hakkında rahat konuşurum. Belki en büyük problemim fazla eleştirmem. Hertürlü şeyi hiç çekinmden eleştiririm. Çoğu zaman kırıcı da olurum fakat bu tamamen insanlara saygı duyduğum içindir.

Malum çok övmek egoya tavan yaptırıyor. Ego ve kibir benim en büyük düşmanım. Çevremdeki insanlarında kibirli olmasından hiç hoşlanmam. Bu çok eleştirme yönümde bir nevi oto filtrem gibi görev yapıyor. Kibirli insan benle arkadaş olmuyor Tipim falan kayık değil. Normal insanım işte. 170 boy 55 kilo. İdeal sanırım. Köşeli uzun suratım, koyu kestane rengi saçlarım, beyaz-sarı arası ten rengim var. Tipten problemim yok. Sadece kulaklar hafif orantısız oda saçlar uzayınca çözülüyor :)

Asosyal falan değilim. Gerektiğim kadar sosyalim. Direk muhabbet kuramam. Önce çevremi gözlemlerim gerekli gördüğümde konuya katılırım.

Sizce bir insanın kız arkadaşının olması ona ne kazandırır? Ben isterim ki kız arkadaşım kibirli olmasın. Araştırmayı okumayı seven birisi olsun. Popüler kültürle yaşamasın. Ne bileyim sinemaya falan rahat rahat gidelim. Saçma salak filmleri sevmesin. Mantıklı olsun. Sadece gerektiğinde duygusal olsun. Oturup ders çalışalımmı falan dediğimde problem çıkarmasın. Malum sınavlar Ancak böyle kızlar bulmak çok zor.

Çıkma teklifi etmede hiç problem çıkmaz. Dümdüz insanım zaten. Açık sözlüyümdür. Konuşmaktan utanmam fakat bu işler gençler arasında nasıl yürür bilmiyorum

Konuyu nasıl toparlayacağım bilmiyorum. Zaten hepsini okuduysanız siz anlarsınız

Genelde konu dışında bu tarz "kız,sevgili,çıkma,inme" vs. konularıyla pek ilgilenmem. Çünkü ya saçma sapan bir içeriği oluyor ya da sırf şamata için açılmış oluyorlar. İlk kez bir konuyu şu an boş vaktim olduğu için sonuna kadar okudum ve ilk defa bu kadar ciddi, bu kadar düzgün bir üslupla yazılmış bir mesaj gördüm. Öncelikle hem ciddiyetin hem de düzgün üslubun için seni tebrik ederim.Bu forumda senin gibi insanların da olduğunu görmek umut verici.

Gelelim neden yazdığıma. Okuduğum kadarıyla bana çok benziyorsun. Hemen hemen seninle aynı sebeplerden dolayı bayan çok arkadaşım olmasına rağmen amiyane tabirle "çıktığım" bir kız olmamıştı. Sonra lise sona geçtiğimde -ki benim dönemimde 18 yaşında lise sonda oluyordunuz- uzaktan akrabamız olan ve o zamana kadar hiç tanımadığım bir hanımla tanıştım. Aynı yaştayız kendisiyle. Çok etkilenmiştim, çünkü senin yaptığın aynı zamanda benim için de geçerli olan tarife çok uyuyordu. Oturmasını kalkmasını bilen, mantıklı, aşırı azimli, disiplinli, ailesiyle-ülkesiyle ilgili etrafından haberi olan, sürekli kendini geliştiren, olağanüstü derecede güzel olmasa da eli yüzü düzgün bir insandı. Evet dedim tanışacağım bu hanımla. Sonra aradan 2 ay geçti tekrar görüşme fırsatım oldu, konuştuk, anlaştık birbirimize uygun olduğumuzu gördük. Lakin ben 1 sene hazırlık okuduğum için o benden bir sene önce liseyi bitirmiş ve hemşirelik yüksek okulunu kazanmıştı. Kısacası üniversitedeydi. Bak işte bundan sonra neler oldu anlatayım.

Ben fena bir öğrenci değildim ama çok fazla üniversite bilincinde değildim. O üniversite okuduğu için ister istemez insan biraz eziliyor, biraz da heves ediyor tabi. Sonra taktım kafaya ben ilk girişte bu mereti kazanacağım dedim. Uğraştım kazandım ilk girişte. Ardından o ikinci üniversiteye başladı, ısrar ede ede beni de ikinci üniversiteye soktu açıköğretimden. Neyse onu da bitirdik. 1 yıl önce devlete atandı ve şu anda yüksek lisans yapıyor. Muhtemelen seneye bana da dayatacak yap diye. Herhalde yapacağım ben de.

Kısacası bana hep faydası oldu, tembelliğimi tamamen ortadan kaldırdı hayatımı düzene soktu diyebilirim. O kadar ki, bazen beni sabah namazına kaldırdığı bile oluyor. Kendisi kapalı değil ama yetiştirebildiğince ibadetlerini yerine getiriyor. Ama yanlış anlama illa dini hassasiyetleri yüksek olan bir kız bulmalısın demek istemiyorum. Sen bunu şöyle de düşünebilirsin, mesela sevgilin-nişanlın seni sabah işe gitmen için uyandırıyor uyuyakalmış olabileceğini düşünerek.

Şu an 23 yaşındayız, nişanlıyız ve bir ömrü hiç zorlanmadan onunla birlikte geçireceğimi düşünüyorum.
    Kadın olmanın getirdiği ve biz erkeklere saçma gelen bazı ekstralar tabiki var, ben yordun olduğumda nedense hep çok enerjik olması ve konuşmak istemesi, ufacık bir mevzuyu bile saatlerce anlatabilmesi vs. Ama genel olarak baktığımda bana olan artılarının yanında, bu eksilerin lafı bile olmaz.Hoş kadı kızı değil ya bu

Neyse hakkında hayırlısı.İlla kız arkadaş ya da sevgili diyelim, bulmak zorunda değilsin. "İlla bir tane bulmalıyım" diye bulursan, senin de başta yazdığın gibi toz pembe dünyalarda yaşayan birini bulur ve MECBUREN kullan at bir ilişki yaşarsın. Her şeyin zamanı var. Bunun da zamanı gelince, doğru insanı gördüğünü, bulduğunu hissettiğinde kimseye sormana, akıl danışmana bile gerek kalmayacak merak etme.

İyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 27 Aralık 2011; 11:41:35 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.