Şimdi Ara

Kızılötesinden veri okuma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar... şöyle bir sisteme ihtiyacım var. 4 tane kızılötesi cihazım var diyelim. Sırasıyla A,B,C,D isimli olsun bunlar. Tüm kızılötesi cihazlara belli bir ID ( seri no da diyebiliriz ) numarası vermem gerekiyor. Daha sonra A cihazıyla B cihazı birbirini gördüğünde A ve B cihazına ait bu ID ( seri no) bilgilerini bilgisayara oradan da veritabanına aktarmak istiyorum. Bu cihazların tasarımını nasıl yapabilirim veya hazırda böyle cihazlar hazır olarak var mı? PIC programlama bilmioyorum ama az da olsa devre kurmayı falan biliyorum diyottur, kablo, kondansatör olaylarını. Bilgisayar müh bölümünde okuyorum yani bilgileri bir şekilde elde etsem veritabanına da atarım bir şekilde de bilgileri elde etmem önemli. Bir de bu cihazların hepsi bilgisayara bağlı olacak yani, maximum kaç adet cihaz bağlayabilirim onu da öğrenmek istiyorum. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futi -- 29 Eylül 2007; 12:19:11 >

• yapılan iş için maliyeti çok fazla olacaktır. bunun yerine proximity kartları deneyin.
  • ya mesela sadece bu 4 alıcı için ne kadar para öderim? 100 ü geçer mi?
  • paradan önemlisi işçilik var
  • tekrar merhaba. arkadaşım şöyle bir şey yapsak o kızılötesi cihazlar yerine bluetoothlu cihazlar kullansak. her bluetooth cihazının farklı adresi var diye biliyorum. Böylece ekstradan programlama işine gerek kalmayacak. A cihazı B cihazını gördüğünde 2 sinin device adressleri bilgisayara aktarılacak. Bu nasıl olur ? (Bir bluetooth cihazı aynı anda birden çok cihazla eşleşebiliyor mu , en azından telefonlarda olmuodu ama .. ) tşkler
  • peki o cihazlara buluetoothu nasıl tanıtacaksın. Buda bir yazılım gerektirir.
  • işte benim sormak istediğim de o aslında. böyle bir yazılım yapılabilir mi? buna benzer örnek yazılımlar var mı? 4 alıcı için ne kadar maliyetim olur? bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba?
  • pc mühendisliğinde okuyan sensin hocam bunu senin yapman gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.