merhabalar.. başlıktada belirttiğim gibi çok sık karşılaşılan bi sorun olduğunu biliyorum ama bu sefer işin içinden çıkamadım.. windows bi hayli geç açılıyor ha tabi ki hdd'im 5gb olmasıda önemli bi faktördür :D ama daha yeni format attım ve format öncesinden çok daha yavaş.. biosu güncelledim ve güncelleştirmeleri yükledim scan disk de yaptım sanırım badsector var ama daha öncede vardı ve bu derece etkilemiyordu. sorun ne olabilir? ve ayrıca formattan sonra dial upla bağlandığımda messenger hizmeti diye bi uyarı çıkıyor ve sistemimde 55 kritik objenin olduğunu ve helpfixpc.com die bir iki siteye girmemi istior. bahsi geçen siteler antivirüs siteleri sanırsam. spy da tarattım görünürde spy da yok. bu uyarının da ne anlama geldiğini anlayamadım bi bilgisi olan var mı?
Kardeş bildiğimiz gibi Bad Sectörün en kötü özelliği gün geçtikçe ve her formatta daha da artması.Senin sorununda büyük ihtimal budur. İkinci sorunun ise spy başka seçenek yok gibi.
meseenger hızmetı uyarı bence yalan. yanı reklam programcıgı falan olabılır
spy ları temızle cccleaner spy sweeper
tavsıye edecegım programlar
spy ları spy botla temizledim ama öyle komik yerlerde spy buldu ve temizledi ki bi iki program hatası bile verio artık badsectörün büyüdüğünü var sayarsak windowsu yeniden kurmam problemi çözez sanırım peki napcas bu badsectoru bekliim büyüsün mü :D
Bad Sectörleri tarayaıp bulan programlar var eğer sectör fiziksel değilse sanıyorum bu programlardan biriyle halledebilirsin.Ama sectör fiziksel ise yapıcak çok bişey yok yeni bir disk alıcaksın.
bad sektorun hangı sektorler arasında oldugunu bılırsen dısk e yenıden fdısk atıp o sektorlerın denk geldıgı bolumlerı bıcımlendırmezsen kullanmamıs olursun
harddısk ı 2 ye bol ılk bolum 650 mb olsun dıgerıde gerı kalan
ılk kısmı bıcımlendırme. dıgr kısmı kullan sadece
bad secrorun nerde olduğunu bilmiyorum ve tarayıp bulan bi programın varlığından da haberdar deildim.. bildiğiniz bir program var mı? bir ikincisi de format atarken bana kaça kaç böleceğimi sormuyor direk ikiye böleyim mi diye soruyor yani o bölümleri istediğim büyüklükte ayarlayamıyorum
Benim en son kullandığım "Hdd Regenatör" isimli bir programdı.Programı kurup bir tane boot disk yapıyosun ve bilgisayarı onunla başlatıyosun.Direk programı açıyor sana ve ne yapmak istediğini soruyor. Formatı hangi yolla atıyosun?Yani direk Xp cd'si ilemi?
Kardeş linkteki programla bad sector taraması yapabilir ve diskindeki bad oranını + yerini bulabilirsin.