Arkadaşlar 'Hoparlör veya kulaklık takılı değil hatası alıyorum.Ön jack veya kasa arkasına hoparlör ve kulaklık ile deneme yaptım.Hiç Bir şekilde Ses gelmiyor.Cihazlarda sorun yok başka pcde denedim. Driverler ile çok kez denememe rağmen sonuç alamadım.Sadece şöyle bir detay var.realteck bir driverinı kurduktan sonra "tıssss" sesi gelmeye başladı.Bu kulaklı içinde geçerli höperlor içinde .Bilgisayarı kapatıyorum sıfır ses pc açınca "tıss" sesi geliyor.Ancak Hiç bir şekilde ses yok. Artık ne yapacağımı şaşırdığım için Format attım ve Driver Yükledim."Tıss" sesi sürekli olarak geliyor. Önerisi olan yazarsa sevinirim. Anakart Ses Chipinde Sorun olma olsılıgı aklıma gelmeye başladı. |
Klasik Bir Sorun Gibi Gözüken Ses Gelmeme Sorunu
-
-
anakart modeli nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gigabyte GA-X79-UD3
-
ses sürücüsünü kadırıp pc yi baştan başlatın
aygıt yöneticisi üzerinden yahut windows güncelleme sayfasından
sürücüyü windowsun bulmasını ve yüklemesini saglayın
bios upgrade ederek sorununu çözmüş
Solved! Gigabyte suggested doing a BIOS upgrade. As soon as I did that the problem was fixed!
Thanks.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X79-UD3-rev-10/support#support-dl-utility
sayfasında utility kısmından biosu indirin.
Yine aynı sayfada F20 biosu indirin.
programı kurup f20 bios dosyası ile güncelleyin.
Not: Yanlız anakart üstünde rev 1.0 mı 1.1 mi bakın. Ona göre iki sürüm var.
Uygun olanını indirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 26 Mayıs 2022; 8:46:50 > -
eyw bro
Rev numarasına göre indirin.
-
arkadaşlar çok memnun odum cevaplarınıza deneyip sonuçu yazağım Teşekkür ederim.
-
Sıfırdan format attım.Windows güncellemlerini aldım.Aygıt yöneticisndeki SEs driverleri yüklendi. Malesef Olmadı :(
-
Dediğiniz şekilde Anakart Üzerinde Veriyon 1.1 olduğunu buldum. Utility kısmından bios indirdim kurdum.
Sonrasında F20 indirdim.
hatası verdi.Sonrasında bıos nasıl güncellenir araştırması yaparken.Bıos verdiyonu kontrol etmeyi buldum ve baktığımda Versiyon F20 yazıyor Yani anladığım kadarıyla Bu güncellemeyi yapmama gerek yok.
Daha sonra sizin verdiğiniz linkten
gıgabyteGA-X79-UD3 (rev. 1.1) Support | Motherboard - GIGABYTE Globalhttps://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X79-UD3-rev-11/support#support-dl-driverhttps://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-X79-UD3-rev-11/support#support-dl-driver
Realtek HD Audio Driver indirdim kurum.(Bu arada şaka gibi şeyler denediğimi anlamanız için Temiz olsun diye tekrar format atttım)
Şuanki güncel durum Höperlor işaretini tıklıyorum.Sonrasında Ses ayar ikonuna basıyorum ve sanki ses varmış gibi yeşil çizgimiz aşağı yukarı hareket ediyor ama ses yok.Bu arada kulaklık ver hoperlordeki Tıs Sesi devam ediyor.
Aklınıza gelen birşey daha varsa paylaşırsanız sevinirim.Veya uzaktan bağlanıp yapabilceğiniz birşey
Alakanıza tekrar Teşekkürler
-
Bios ayarlarında varsa
Intel VT-d is "Virtualization Technology for Directed I/O" (IOMMU)
Disabled yapıp kaydedip çıkabilir misiniz?
Mevcut Hali Disabled tersini yapıp denedim yin efark yok.
Eskiden usb kapalı olunca gelip bıostan açardık acaba onun gibi ses portlarını kapatma gibi bir durum varmı bıostan
-
Periphials menüsünde audio enabled mi bakın.
İş bilgisayarı olduğu için Şuan ancak bakabildim.Bir Ümitle İşe geldim ama Bu seçenekte Çürüdü :(
-
Bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndürerek bir de deneyin isterseniz.
İnşallah ses kartı arızalı değildir tabiki. Load defaults gibi birşey olacak.
Ayrıca Windows 10 kuruyorsanız, Windows 8.1 gibi farklı bir şey kurup bakılabilir. Onda da yapıyorsa zaten arıza ihtimali yüksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 27 Mayıs 2022; 9:22:53 > -
Ayrıca bazı kullanıcılar Windows 10'u UEFI değil MBR olarak kurduğunda ses alabildiğini yazmış.
Windows 10 ISO dosyasınız varsa rufus ile MBR olarak USB'ye yazıp deneyin. (UEFI değil)
-
Elimde 2 adet win 10 var. Ses sorunu yokken de bu windowslar üzerinden kurulum yapmıştım o yüzden. Sorun bundan değildir diye düşünüyorum. Sizcede öyle mi?
Birde Elimde Windows 7 var onu kurarak deneyim bakalım olacak mı.
-
Windows 7 kurun bakalım. Bir değişikliğe ihtiyacı var gibi :)
-
Oda olmadı herşeyi denedik artık anakart sorunu bence demekten başka çare kalmadı.
Win7 kurdum Driver kurdum yine aynı şekilde tısss sesi gelmeye başladı ancak ses yok.
Benzer içerikler
- oyunu tam ekran yapma
- to be filled by o.e.m
- geforce experience açılmıyor
- ağ güvenlik anahtarı doğru değil
- cs 1.6 tam ekran yapma
- iso dosyası nedir
- komut istemi
- video boyutu küçültme
- bilgisayar hızlandırma
- dlss nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X