Şimdi Ara

Klasik Ortadoğu ülkesi Aile yapısı Düşüncesi Yüzünden Evlilik Sorunu Yaşıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Doğulu derken nereli.Erzincanlı erzurumlu falansa ailen gereksiz kuruntu yapmış.Ama sende gidip digorlu birini bulduysan haklılar.Benim baba tarafı digorlu olmasına rağmen ben digorlu biriyle evlenmem ailemede söyledim bunu.Yada diyarbakırlı biriyle evlenmem.Şimdi kimse bana ırkçılık hede hödö muhabbetine girmesin.Kürdü en iyi kürt tanır.Gidipte kızın 1000 kişilik sülalesiyle evlenecek değilim zaten hayatım kalabalık sülalelerde geçti evlendikten sonra modern sade bir hayat isterim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenilecek kişinin zihniyeti ve kendi kişisel bağımsızlığına ne derece bağlı bu önemli...

Eğer zihniyetler uyuşuyorsa ve evlenecek kişiler çevrenin/ailenin düşüncelerine karşı kendi düşüncelerini koruyabiliyorlarsa evlilik yürüyebilir.

Ancak çevrenin ve ailenin düşünceleri kişilere etki ediyorsa o evlilikten hayır gelmez.

Boşuna 'davul dengi denginedir' denmemiş.

• Ailesine kız arkadaşı Kürt olduğunu öğrendiğinde kızan arkadaşın, kıza Kürt demek yerine Doğulu demesi...

Ailesine ırkçılık yaptığı için kızan arkadaşın, ailesine aşağılayıcı olarak Ortadoğulu deyip ailesine ırkçılık yapması...

Arkadaşım sen ilk önce kendinle olan sorunlarını çözmeye çalış ailene sonra sıra gelir.

Not : Arkadaşın tabiriyle Batı Karadenizliyim.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Evlilik sonrası ve çocuk sonrası kadının davranışları ne yönde değişiyor hocam siz bilgili birine benziyorsunuz gerçekten dinlemek isterim merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.cümle'yi okuduktan sonra blokladım.

Umarım bir gün ben veya başkası Karadenize Viking,üstün Irk bilincini getiricek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 18 Şubat 2022; 23:1:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Adam kürt dese bu sefer ırkçı derler  Bu arada sende rizelisin yani kürdün deniz görmüşü

• Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    yani çocuk sonrasında kadın için çocuk bakımı birinci planda, erkek ise ikinci sırada oluyo. bunun pratik karşılığı şu; kadın çocuk bakımında üzerinize düşen vazifeleri size hatırlatacak ve yapmanızı zorlayacaktır. işin romantizm kısmı bitmiştir ve görev kısmı başlamıştır, çünkü artık yavru doğmuştur yani ok yaydan çıkmıştır.

çocuk sonrasında kadın çıkarcı bir şeytana dönüşmüyor, ve evlilik öncesinde de maske takıyor değil. aslında kadın evlilik öncesinde gerçekten de en öncelikli olarak sizinle bire-bir romantizm yaşamak istediğini zannediyor çünkü o sırada hormonları bunu hissetmesini sağlıyor. çocuk doğduktan sonra ise kadının hormonları değişiyor. bir kadın için doğumun ardından yavruyu büyütebilmek için erkekten işgücü talep etmek hayati öneme sahip çünkü kadın için çocuğu doğurma süreci çok maliyetli (dokuz ay gebelik süreci çok zor). ama erkek için öyle değil, erkek isterse kadını ve doğmuş çocuğu kendi kaderine bırakıp gidip başka kadından çocuk yapabilme yeteneğine sahip (biyolojik olarak). yani erkek (eğer becerebiliyosa) 10 tane kadından çocuk yapıp hiçbirine bakmadan tüm ömrünü aylak aylak dolanarak da geçirebilir. bu erkeğin genlerini taşıyarak 10 farklı anneden doğmuş olan 10 tane yavrunun 9 tanesi bakımsızlıktan ölse bile, hayatta kalıp büyüyen bir tane yavru sayesinde bu erkeğin genleri neslini devam ettirmiş olur. kadın ise dokuz ay gebelik yaşayıp doğumu yaptıktan sonra artık tek şansı o doğurmuş olduğu yavruyu büyütmek. işte bu yüzden karşı cinsten yavrunun bakımı için gerekli işleri yapmasını ısrarla talep eden taraf kadın olacaktır.

bazen sokakta görürsünüz mesela çocuk ceptelefonunu düşürüp kırar ve kırıldı diye adeta sinir krizi geçirir (bunu gördüm cidden) çünkü o telefonu alabilmek için 4 sene para biriktirmiştir ve şimdi kırığı yaptırmak için bir sene daha yemesinden-içmesinden kısıp para biriktirmesi gerekecektir. öte yanda çalışıp iyi para kazanan kişiler telefonlarını kırdıklarında yenisini bile alabiliyolar. işte "yavru" olayının kadın ve erkek için anlamı bu. yavru babası için de değerlidir ama annesinin gözünde 10 kat daha değerli oluyo.

not: o değil de, bu konunun "Ülke ve Dünya Gündemi" ile ne alakası var çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Şubat 2022; 1:1:51 >

• Kız nereli hocam ?

• raunk kullanıcısına yanıt

Rizeli olduğumu nereden çıkardın?

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hamilelikte ve dogum sonrası Türk aile yapısında aşk nasıl ilerliyor hocam, zorunlu birliktelik oluyormu yoksa yine aşkla mi devam ediyor özellikle 30 yaş üstü evlenenler icin

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Sana değil ya rizeli lafım konu açana orada yazım yanlışı yapmışım :)

• Bir bölgenin insanını sevmeme veya hor görme sadece ortadoğuda mı var? Yada ortadoğuda kaç ülke gezdin de insanlarının bu şekilde olduğu kanısına vardın?

• Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    yani orası hakkında bişey diyemem. hani evlilikten evliliğe değişir, çocuk olduktan ne kadar süre sonrası için sorduğuna göre de değişir, ama ortalama olarak çocuk öncesi döneme kıyasla azalma eğiliminde olacağını tahmin etmek zaten kolay.

• İşin zor malesef insanlar bu şekilde ayrılmış herkes kendi çevresinden kendi gibi olan evlilikler olsun istiyor, bu arada gelişme oldu mu merak ettim.

• Yav millet afrika kabilesinden kız alıp geliyor bazı insanlar da hala içi boş milliyetçilik peşinde. Aşk, sevgi sınır tanımaz nokta. Kürt de olsa arap da olsa çinli de olsa arada sevgi, hoşlantı varsa buna kimse engel olmamalı. Sen kızı elinden tut ailene götür başka biriymiş gibi tanıştır. Önyargılarını yok et.

Evliliklerde aile faktörü gerçekten rezil birşey. Evlatlarını kendi malları gibi gören insanlar yüzünden bu ülkede hiçbir zaman gelin kaynana görümce kavgaları bitmiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.