Şimdi Ara

Klasik Ortadoğu ülkesi Aile yapısı Düşüncesi Yüzünden Evlilik Sorunu Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğma büyüme İstanbulluyum aslen rizeliyiz.Kız arkadaşımla 2 yıldır ilişkimiz var ve ciddi düşünüyoruz.Gel gelelim konu ailelere söylemek olunca kız tarafı olmamamıza rağmen benimkiler hemen pürüz çıkarttı.Doğululara karşı inanılmaz önyargılılar her yörenin iyi ve kötü insanı olduğu için doğulularında iyi kötüsü var.Bizleride farkında olmadan empoze etmeye çalışmış olsalarda asla kendimi böyle yetiştirmedim.İnsanı insan olduğu için sevdim.İnsanlar ırka göre değil iyi veya kötüye göre ayrılır.Resmen ailem doğulu gelin istemiyor bana türlü türlü bahaneler sunuyorlar.

Artık burama kadar geldi.Yarın öbür gün karşılaşacağına şimdiden , Kıza ailemin o ve onun ailesi hakkında neler düşündüğünü açıkça söyledim.Aslında o da şaşırmadı ama doğal olarak üzüldü ve kırıldı.Asla ailemle tanışmak bile istemiyor.Öyle ya da böyle biz ciddi düşünüyoruz birbirimizi seviyoruz ve bu olacak.Onların ortadoğulu düşüncelerini ben çekmek zorunda değilim.Kafa yapıları gerçekten farklı.Ayrıca kız arkadaşım benim gibi aslen oraları doğma büyüme İstanbullu.Ve doğulu diye o ve kalabalık ailesinin terörle işe veya sempatisi yok öyle insanlar değiller gayet milliyetçi insanlar.

Ailemi tanıyorum ve eminim kızı tanıdıktan sonra ne kadar iyi insan olduğunu girip o önyargıları kırılacak.Ama kıza bunu nasıl kabul ettireceğim bilmiyorum.Resmen Ortadoğulu olmanın yaşadığı sıkıntıyı bizler çekiyoruz sinirden ağlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düğünde aileler de evleniyorsa geçmiş olsun, sana ömür boyu rahat yok zaten o evlilik üç yıl sürmez gg wp.

Aileler evlatlarını kendilerinin malı olara görüyorsa, alacakları gelini de kendi hizmetçisi gibi bellemişlerse zaten game over.

Siz anca başka ilde yaşayacaksınız ki nefes alabilesiniz.

Bi anan kalmaya gelir, bi kaynana kalmaya gelir meraklı tilki gibi sabah akşam sizi izleyip kafalarına göre talimat yağdırmaya başlarlar

kendi görüşlerine göre size roller dizayn edip empoze etmeye çalışırlar.

Bu evlilik baştan falso, çoğu evlilikte aile büyükleri zaten şizofrenik simulasyonlar icat ederek o birlikteliğin altını oymaya başlarlar.

Eklemem lazım, ikinizin de çalışması lazım, yuvanızı gram yardım almadan kurmanız lazım yoksa ana baba parasıyla yuva kuran bol bol da

emir alır. Kendi evinizi arabanızı alırsanız o iş bir şekilde yürür.

Eleman ben Türküm eşim Doğulu mu demiş? Herseyi ırkçılığa çekmeyin anladık alerjiniz var.

Adam ben İstanbulluyum demiş..

Herseyiniz algı kasmak olmuş.

Ayrıca yazının sonunda kimseyi ayırmadan herkese Ortadoğu'lu deyip noktayı koymuş. Senin yazını görünce Ortadoğu'lu demekte ne kadar haklı onu anlıyorum.

öncelikle,

gerek çoğu kimsenin görmek istemediği gizli ırkçılığı aştığın için, gerek böyle çılgın bir ortamda evlilik kararı verebildiğin için, gerekse premses sendromuna yakalanmamış birini bulabildiğin için tebrik ediyorum seni  

ne yazık ki biz Atatürk'ü anlayamamış bir milletiz.

O'nu anlayamadığımız için de kendi insanımızı bölgelere şehirlere yönlere göre bilinçaltımızda ayırmışız. hani Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denirdi ?

hani millet dediğin tek yürek birlik beraberlik falandı ?

bunları en başta idrak edemeyenler de kendini milliyetçi zannedenler 

samimi bir toplum değiliz. memleket nere hemşerim sorusunu muhabbet açma amacıyla sorarken bile samimi değiliz. birbirimizi bölgelere şehirlere ilçelere köylere göre yargılayıp sınıflandırmak için soruyoruz bu soruyu.

doğulular şöyledir akdeniz böyledir karadeniz şöyledir ege öyledir...bu zihniyet mahvetti toplumu.

tabiki bölgelere insanların farkları olabilir. ancak keskin bir önyargı ile değerlendirme yapmak tamamen cehalet ürünü bir bakış açısı.

senin de belirttiğin gibi her şeyden önce insan olmayı başarabilmiş olmak önemli. gönül kimi severse ona saygı duymayı bilmeli diğer insanlar.

ayrıca anadolu bir harman değil mi bu zamana kadar doğu batı kuzey güney birbiri ile evlenmemiş mi insanlar kız alıp kız vermemiş mi

kimi kimden ayıracağız da ırk tahlili yapacağız 

(tabi bu kadar gizli ırkçılıktan bahsederken kesinlikle surilerin ülkesine geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum o ayrı)

evliliklere aileler karıştığı zaman o evlilik yürümüyor. bir öğretmen arkadaşım vardı. ikisi de orta anadolu illerinde doğmuş büyümüş. ataları dahi orta anadoludan. düşün yani....ayrıca ikisi de öğretmen.

ancak kızın ailesi hem sonradan görme hem cahil hem de çirkef. (insan polisi arayıp kocası hakkında yalan beyanda bulunup sonra da polisi ben aramadım der mi? diyorlar işte) tüm bunların üstüne kızın kendine aklı da yok... sürekli olarak ailesi ve akrabaları bunu yönlendiriyor. öğretmen olmasına rağmen birey olamamış adeta ailenin küçük bir çocuğu olarak kalmış.

sonuç olarak 2 sene evli kaldıktan sonra sürekli kızın ailesinin her şeye burnunu sokması ve kızı dolduruşa getirmesi sonucu geçenlerde boşanma kararı aldılar. olan 7 aylık bebeye oldu.

o yüzden birlikte olunan kişi etiketlerden, diplomalardan önce insan, sonra birey olabilmeyi başarmış biriyse ilişkiye kimse karıştırılmamalı. saygı duymayanlara karşı da mesafe koyulabilmeli.

illaki yardım almaya ihtiyaç duyuluyorsa ehil kişilere danışmak düşünülebilir.

Yapay Zekanın Yanıtı

Klasik Ortadoğu Ülkesinde Aile İlişkilerinin Evlilik Üzerindeki Etkisi

Klasik Ortadoğu ülkelerinde, aile ilişkileri ve beklentileri oldukça önemlidir. Bu kültürlerde evlilik, sadece iki kişi arasındaki bir birlik değil, aynı zamanda iki aile arasındaki bir bağ olarak görülür.

Bu nedenle, Ortadoğu ülkelerinde evlilik seçimi genellikle ailelerin isteğiyle belirlenir. Aileler, eş adaylarının sosyal statüsü, ekonomik durumu ve aile geçmişi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak seçim yaparlar.

Bu durumda, bireyler kendileri için en uygun kişiyle değil, ailelerinin istediği kişiyle evlenmek zorunda kalabilirler. Ailenin istemediği biriyle evlenmek, bireylerde ciddi psikolojik ve duygusal sorunlara yol açabilir.

Ailelerin evliliğe müdahalesi, bireylerin kendi mutluluklarını ve yaşam tarzlarını seçme özgürlüğünü kısıtlar. Bu durum, evliliklerde mutsuzluk, çatışma ve hatta boşanmaya yol açabilir.

Ortadoğu ülkelerinde gittikçe daha fazla birey, ailelerinin evlilik seçimlerinde söz sahibi olmasına karşı çıkmaktadır. Bununla birlikte, aile bağlarının güçlü olduğu bu toplumlarda, bu geleneklerden vazgeçmek kolay değildir.

Eğer klasik bir Ortadoğu ülkesinde yaşıyorsan ve ailenin istemediği biriyle evlenmekten endişe ediyorsan, şu adımları atabilirsin:

• Ailenle konuş: Ailene, kendi evlilik tercihlerini yapmak istediğini açıkça belirt.
    • Onların endişelerini anla: Ailene, evlilik seçimlerine ilişkin endişelerini sor ve bunları anlamaya çalış.
    • Bir uzmandan yardım al: Aile içi sorunlarla başa çıkmak ve kendi kararlarını vermek için bir aile terapistine veya danışmanına başvurabilirsin.
    • Sabırlı ol: Ailenin fikrini değiştirmesi zaman alabilir. Onlara alan ver ve kararına saygı duymalarını sağla.

Ailenin evlilik seçimlerine ilişkin beklentilerini yönetmek zor olabilir. Ancak, açık iletişim, empati ve sabırla, kendi mutluluğunu ve yaşam tarzını seçme özgürlüğünü elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düğünde aileler de evleniyorsa geçmiş olsun, sana ömür boyu rahat yok zaten o evlilik üç yıl sürmez gg wp.

Aileler evlatlarını kendilerinin malı olara görüyorsa, alacakları gelini de kendi hizmetçisi gibi bellemişlerse zaten game over.

Siz anca başka ilde yaşayacaksınız ki nefes alabilesiniz.

Bi anan kalmaya gelir, bi kaynana kalmaya gelir meraklı tilki gibi sabah akşam sizi izleyip kafalarına göre talimat yağdırmaya başlarlar

kendi görüşlerine göre size roller dizayn edip empoze etmeye çalışırlar.

Bu evlilik baştan falso, çoğu evlilikte aile büyükleri zaten şizofrenik simulasyonlar icat ederek o birlikteliğin altını oymaya başlarlar.

Eklemem lazım, ikinizin de çalışması lazım, yuvanızı gram yardım almadan kurmanız lazım yoksa ana baba parasıyla yuva kuran bol bol da

emir alır. Kendi evinizi arabanızı alırsanız o iş bir şekilde yürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 17 Şubat 2022; 21:35:45 >

• Parası olan yaşar hayatı bu kadar. İkiniz de çalışıyor iseniz ve birbirinize iyi bir hayat sunabilirseniz üçüncü kişilerin düşüncesine zaten gerek kalmaz.

• öncelikle,

gerek çoğu kimsenin görmek istemediği gizli ırkçılığı aştığın için, gerek böyle çılgın bir ortamda evlilik kararı verebildiğin için, gerekse premses sendromuna yakalanmamış birini bulabildiğin için tebrik ediyorum seni  

ne yazık ki biz Atatürk'ü anlayamamış bir milletiz.

O'nu anlayamadığımız için de kendi insanımızı bölgelere şehirlere yönlere göre bilinçaltımızda ayırmışız. hani Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denirdi ?

hani millet dediğin tek yürek birlik beraberlik falandı ?

bunları en başta idrak edemeyenler de kendini milliyetçi zannedenler 

samimi bir toplum değiliz. memleket nere hemşerim sorusunu muhabbet açma amacıyla sorarken bile samimi değiliz. birbirimizi bölgelere şehirlere ilçelere köylere göre yargılayıp sınıflandırmak için soruyoruz bu soruyu.

doğulular şöyledir akdeniz böyledir karadeniz şöyledir ege öyledir...bu zihniyet mahvetti toplumu.

tabiki bölgelere insanların farkları olabilir. ancak keskin bir önyargı ile değerlendirme yapmak tamamen cehalet ürünü bir bakış açısı.

senin de belirttiğin gibi her şeyden önce insan olmayı başarabilmiş olmak önemli. gönül kimi severse ona saygı duymayı bilmeli diğer insanlar.

ayrıca anadolu bir harman değil mi bu zamana kadar doğu batı kuzey güney birbiri ile evlenmemiş mi insanlar kız alıp kız vermemiş mi

kimi kimden ayıracağız da ırk tahlili yapacağız 

(tabi bu kadar gizli ırkçılıktan bahsederken kesinlikle surilerin ülkesine geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum o ayrı)

evliliklere aileler karıştığı zaman o evlilik yürümüyor. bir öğretmen arkadaşım vardı. ikisi de orta anadolu illerinde doğmuş büyümüş. ataları dahi orta anadoludan. düşün yani....ayrıca ikisi de öğretmen.

ancak kızın ailesi hem sonradan görme hem cahil hem de çirkef. (insan polisi arayıp kocası hakkında yalan beyanda bulunup sonra da polisi ben aramadım der mi? diyorlar işte) tüm bunların üstüne kızın kendine aklı da yok... sürekli olarak ailesi ve akrabaları bunu yönlendiriyor. öğretmen olmasına rağmen birey olamamış adeta ailenin küçük bir çocuğu olarak kalmış.

sonuç olarak 2 sene evli kaldıktan sonra sürekli kızın ailesinin her şeye burnunu sokması ve kızı dolduruşa getirmesi sonucu geçenlerde boşanma kararı aldılar. olan 7 aylık bebeye oldu.

o yüzden birlikte olunan kişi etiketlerden, diplomalardan önce insan, sonra birey olabilmeyi başarmış biriyse ilişkiye kimse karıştırılmamalı. saygı duymayanlara karşı da mesafe koyulabilmeli.

illaki yardım almaya ihtiyaç duyuluyorsa ehil kişilere danışmak düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 17 Şubat 2022; 22:50:17 >

• Rindaman kullanıcısına yanıt

İş güç var hallederiz onu bir şekilde

• Oho aileye kalsa ölme eşeğim ölme

Bazen anneme manken gibi kızların instagram fotoğrafını gösterip, “anne gelinine bak “ diyorum.

Onlara bile muhakkak bişi buluyor, yok burnu şöyle , yok gözler güzel değil vs vs

Diyeceğim o ki : şayet kızın karakterine güveniyorsan , sağlıklı mutlu aile kuracağınıza inanıyorsan ailenin düşüncelerini 2. Planda tut.

Çok dinleneme, aksi halde dert yaparsın kendine .

Yetişkin 2 bireysiniz.

• Rizeliyizden sonrasini okumadim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aileler arasında kültür farkı ciddi sorun olabiliyor bu gibi durumlarda. Örneğin biz doğma büyüme İzmirliyiz, ama kuzenim doğulu Kürt biriyle evlendi. Adam inanılmaz iyi, kendini çok güzel yetiştirmiş, ona hiçbir lafım yok. Fakat ailesiyle çok sorun yaşadılar.

Evliliğe gelince, şu an yaşınız kaç hocam? Kız arkadaşınızla az da olsa beraber yaşama imkanınız oldu mu?

• Rindaman kullanıcısına yanıt

çok doğru bir anlatım, acı ama gerçek.

• Doğulu ne demek yav? Kürt dememek için takla atıyorsun. Kiz akıllıysa topuklar.

• x-c9 kullanıcısına yanıt

Eleman ben Türküm eşim Doğulu mu demiş? Herseyi ırkçılığa çekmeyin anladık alerjiniz var.

Adam ben İstanbulluyum demiş..

Herseyiniz algı kasmak olmuş.

Ayrıca yazının sonunda kimseyi ayırmadan herkese Ortadoğu'lu deyip noktayı koymuş. Senin yazını görünce Ortadoğu'lu demekte ne kadar haklı onu anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Şubat 2022; 3:14:20 >
  • yaş kaç 15-16mı

• doğuda bir tek kürtler yok bazı üyler bundan bile haberi yok kendi vatanına bukadar yabancı olmak. 

• İyi güzel peki kızda ailesini karıştırmayacağını söylüyormu, onun ailesi nerede istanbuldamı memlekettemi. İstanbuldaysa illaki ailesine karışacaksın. Herşey karşılıklıdır. Eğer müstakbel gelin hanım iyi bir insansa hetşeyi aşarsınız sorunları çözersinüz zamanla ailenizde benimser, karadenizli doğulu evlilikleri mutlu giden çok insan gördüm. Ama herşey karşılıklı olmalı o sizden ailenizi uzak tutmak isterken kendi ailesiyle sıkı fıkı olursa sorun yaşarsınız. En iyisi iki tarafında mesafeli olması bir süre, zamanla tanıdıkça benimserler. Kendi ailenizi tamamen dışlamayın sakın, elbet bildikleri bişey vardır.

• Ailene haritayı gösterip biz de doğuluyuz diyemedin mi baktığın zaman Rize'de ülkenin doğusunda bulunuyor.  

Güney komşusu klasik bir Doğu Anadolu şehri olan Erzurum.

Evliliklerde kültür farkı önemli ve geleceği etkiliyor ben de bu yüzden kendi adıma Batı Anadolu kökenli biri ile evlenmeyi uygun görüyorum.

Gidip de bir doğulunun yaptığı bol acılı yemekleri yiyemem ya da doğuluların kalabalık misafirlerine ve aşiret düzenlerine katlanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 18 Şubat 2022; 14:54:45 >
  • Laz Ziya ve Hüsrev Ağa dünür olmuş gibi.

• üstad yalnız sana şunu söyliyim, Türkiye'de kızlar ailelerinin düşüncelerine bağlılık gösterirler.

mesela kürt vatandaşlar arasında şöyle birşey vardır, kız evlenmek için kürt olmayan erkek bulmaya kasar yani onlara öncelik verir. erkek de evlenmek için kürt olmayan kızlara öncelik verir. ama bu durum yanıltmasın, ileride anlaşmazlık durumlarında kız ailesine kulak verme eğilimi gösterebilir yani bu çok doğal.

Türkiye'de eğer aileler anlaşıyorsa o evliliği ayakta tutuyorlar yani kız tarafı gelin-damat anlaşmazlıklarında arabulucu rolü üstlenmek istiyor. ama eğer aileler anlaşamıyorsa o evlilik daha kaygan zemin üzerine kurulu olacak demektir.

şimdi sen: "yok abi bu kızın aklı başında" diyeceksin de kadınların evlilik öncesinde (yani çocuk öncesinde) ve evlilik sonrasında hormonal yapıları değişiyor. kadın şu anda sana sorun çıkartmaz zaten yani kadının hormonları şu anda ona eş bulması gerektiğini emrediyor. ama çocuk doğduktan sonra insan değişiyor çünkü kadın vücudundaki hormonlar değişiyor. bunu: "kızlar çok kötü, rol yapıyorlar" demek için söylemiyorum, kız rol yapmıyor asla, kız kendi hormonları nedeniyle şu anda gerçekten (samimi olarak) sana sorun çıkartmak istemiyor ama bu ileride de aynı eğilimde olacağı anlamına gelmiyor.

ben şunu da gördüm mesela aile kızı beğenmiyor ve sevmiyor ama kızın ailesini sevdi diye evliliğe onay veriyor ve evlilik süresince gelin-kaynana-kayınbaba sorunları yaşansa bile dünürler kendi aralarında çok iyi anlaşıp birlikte vakit geçiriyorlar diye evlilik devam ediyor sorunsuz. yani aileler kızın anne-babasına kızın kendisinden daha çok önem verebiliyor.

sonuç: evlenebilirsin çok istiyorsan ama daha sağlam temeller üzerine inşaa edeceğin bir evlilik istiyorsan ailelerin anlaşacağı bi kız bul. evlilik yıkılırsa enkaz altında sen kalırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kıza ailemin o ve onun ailesi hakkında neler düşündüğünü açıkça söyledim.Aslında o da şaşırmadı ama doğal olarak üzüldü ve kırıldı.Asla ailemle tanışmak bile istemiyor.

açık sözlülük sadece sorunu körükler hocam, yapmanız gereken şöyle bir şey idi;

- ailenizin mesafeli yaklaşımını (gerekirse uzun uzun dil dökerek) elinizden geldiğince kırmaya çalışmalıydınız.
    - kızı da "bizimkiler alışkın değiller tanışma işlerine" gibi fake sözlerle kendi anne babanızı ezmeden hazırlamalıydınız ufak mesafeli tavırlara.

tanışma esnasında kız tavırlardan memnun kalmazsa, bu sefer de: "demiştim bizimkiler alışkın değiller yani yanlış anlama" gibi fake sözlerle kızı yatıştırmalıydınız.

en basit arabuluculuk böyle olurdu, yani en azından ilk aşamada, sonrasını bilemem. aileniz ısınabilirdi ve fikrini değiştirebilirdi belki.

şimdi kız sizin ailenizin düşüncesini zaten duymuş ve henüz tanışmadan öfkelenmiş. artık tanışma esnasında "ısınma" olma ihtimali iyice azaldı çünkü kız da tavır alarak çıkacak ailenizin karşısına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Şubat 2022; 13:31:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Alıntı

metni:
    "Doğulu"

"Kürt" kelimesinin yerine kullanılan otosansür kelimesi. Kürt kelimesini bile kullanamıyorsan ailene kızmaya da pek hakkın yok bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.