Doğma büyüme İstanbulluyum aslen rizeliyiz.Kız arkadaşımla 2 yıldır ilişkimiz var ve ciddi düşünüyoruz.Gel gelelim konu ailelere söylemek olunca kız tarafı olmamamıza rağmen benimkiler hemen pürüz çıkarttı.Doğululara karşı inanılmaz önyargılılar her yörenin iyi ve kötü insanı olduğu için doğulularında iyi kötüsü var.Bizleride farkında olmadan empoze etmeye çalışmış olsalarda asla kendimi böyle yetiştirmedim.İnsanı insan olduğu için sevdim.İnsanlar ırka göre değil iyi veya kötüye göre ayrılır.Resmen ailem doğulu gelin istemiyor bana türlü türlü bahaneler sunuyorlar. Artık burama kadar geldi.Yarın öbür gün karşılaşacağına şimdiden , Kıza ailemin o ve onun ailesi hakkında neler düşündüğünü açıkça söyledim.Aslında o da şaşırmadı ama doğal olarak üzüldü ve kırıldı.Asla ailemle tanışmak bile istemiyor.Öyle ya da böyle biz ciddi düşünüyoruz birbirimizi seviyoruz ve bu iş olacak.Onların ortadoğulu düşüncelerini ben çekmek zorunda değilim.Kafa yapıları gerçekten farklı.Ayrıca kız arkadaşım benim gibi aslen oraları doğma büyüme İstanbullu.Ve doğulu diye o ve kalabalık ailesinin terörle işe veya sempatisi yok öyle insanlar değiller gayet milliyetçi insanlar. Ailemi tanıyorum ve eminim kızı tanıdıktan sonra ne kadar iyi insan olduğunu girip o önyargıları kırılacak.Ama kıza bunu nasıl kabul ettireceğim bilmiyorum.Resmen Ortadoğulu olmanın yaşadığı sıkıntıyı bizler çekiyoruz sinirden ağlayacağım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klasik Ortadoğu Ülkesinde Aile İlişkilerinin Evlilik Üzerindeki Etkisi
Klasik Ortadoğu ülkelerinde, aile ilişkileri ve beklentileri oldukça önemlidir. Bu kültürlerde evlilik, sadece iki kişi arasındaki bir birlik değil, aynı zamanda iki aile arasındaki bir bağ olarak görülür.
Bu nedenle, Ortadoğu ülkelerinde evlilik seçimi genellikle ailelerin isteğiyle belirlenir. Aileler, eş adaylarının sosyal statüsü, ekonomik durumu ve aile geçmişi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak seçim yaparlar.
Bu durumda, bireyler kendileri için en uygun kişiyle değil, ailelerinin istediği kişiyle evlenmek zorunda kalabilirler. Ailenin istemediği biriyle evlenmek, bireylerde ciddi psikolojik ve duygusal sorunlara yol açabilir.
Ailelerin evliliğe müdahalesi, bireylerin kendi mutluluklarını ve yaşam tarzlarını seçme özgürlüğünü kısıtlar. Bu durum, evliliklerde mutsuzluk, çatışma ve hatta boşanmaya yol açabilir.
Ortadoğu ülkelerinde gittikçe daha fazla birey, ailelerinin evlilik seçimlerinde söz sahibi olmasına karşı çıkmaktadır. Bununla birlikte, aile bağlarının güçlü olduğu bu toplumlarda, bu geleneklerden vazgeçmek kolay değildir.
Eğer klasik bir Ortadoğu ülkesinde yaşıyorsan ve ailenin istemediği biriyle evlenmekten endişe ediyorsan, şu adımları atabilirsin:
- Ailenle konuş: Ailene, kendi evlilik tercihlerini yapmak istediğini açıkça belirt.
- Onların endişelerini anla: Ailene, evlilik seçimlerine ilişkin endişelerini sor ve bunları anlamaya çalış.
- Bir uzmandan yardım al: Aile içi sorunlarla başa çıkmak ve kendi kararlarını vermek için bir aile terapistine veya danışmanına başvurabilirsin.
- Sabırlı ol: Ailenin fikrini değiştirmesi zaman alabilir. Onlara alan ver ve kararına saygı duymalarını sağla.
Ailenin evlilik seçimlerine ilişkin beklentilerini yönetmek zor olabilir. Ancak, açık iletişim, empati ve sabırla, kendi mutluluğunu ve yaşam tarzını seçme özgürlüğünü elde edebilirsin.