Şimdi Ara

Çok özlüyorum. Ayrılık sebebi maddi mi duygusal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 yıllık bir ilişkim vardı. İlişkinin ilk günlerinden itibaren evlilik baskısı vardı üzerimde. Yaşı 28di. Gelenekçi bir aile yapısına sahipti. Takılar, adetler konuşulduğunda anne sütü, kardeş yolu, baldız kolyesi olacak adet bunlar derdi. Bende saçma ne gerek var eşya aldım, birikim yapalım onları borçla yapmak zorunda kalırım bizim borcumuz olur evlendiğimizde dediğimde annem bilir o konuları derdi. Benim yılbaşında 50-60 bin TL borcum vardı ve bundan dolayı söz ve nişanı 4 5 ay ertelemek istedim. Daha sonra aramıza bir soğukluk girdi ve ilgiyi önemsenmeyi bahane edip ayrılmak istedi. Ben onun için evlilik uğruna bir amaç mıydım? Seven insan borcumun olduğu kötü dönemde destek olmak ( Madden değil ) yerine köstek olup kaçıp gider miydi? Psikolojik olarak çok yıprandım..

• Bence yıpranmak yerine rahatlaman gerekiyor;

Annem ne derse odur diye bir şey yok, bu cümle onunda altınları istediğinin dolaylı yoldan cevabıdır. Özellikle şov yapmak için, elalem ne der diye istenir. Gerçekten seni sevseydi ve gönülden evlenmek istese idi çıkar ailesinin karşına bunları istemeyeceksiniz derdi. Ama o tersine ailesinin ipiyle hareket ediyor.

Neden rahatlaman gerekiyor kısmına gelelim. Velev ki maddi durumun iyiydi, altınları karşıladın ve evlendin. Bu denli ailesin eline bakan, onların dediği ile hareket eden, onlara dur diyemeyen bir kimsenin değer sıralamasında hiç bir zaman 1. olamazsın. Örneğin gelecekte onun ailesi sizin evliliğinize karıştığında dur demeyecek ve sen buna ses çıkardığında ailesini koruyacak. Böyle bir ilişki hiç bir yere varamaz. Dolayısı ile çok uzun sürmeden boşanıp, girdiğin tüm o borçlar sana kalırken ailesi de altınlar ile sefa sürecekti.

O yüzden bak keyfine, rabbim seni kalbi temiz biri ile karşılaştırsın.

• çok teşekkür ederim güzel duaların için.. Sanırım dediğin çok doğru

• O kızla evlensen de mutlu olamazdın. İlişkilerde ortak bir hedef olur ve beraber hareket edersiniz. Yok onun baskısı, yok bunun ödemesi. Hasta öküzü ölmeden sana itelemeye çalışan esnaf ağızları... Bir ömür kızını sana satmaya çalışan bu insanlarla muhatap olacaktın, kim bilir evlendikten sonra hangi konularda baskı yapacak, hangi konularda sebi çiğnemeye çalışacaklardı. Ucuz atlatmışsın. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 1 Temmuz 2024; 17:46:17 >
  • Uzak dur. Ailesiyle evlenme sakın. I

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer başka sorunlar yoksa, ona psikolojik baskı gibi kötü söz söylemek gibi, maddiyat için ayrılmış, çok da sevmemiş gibi duruyor anlattığın kısımdan. Muhabbetin sarmamış olabilir.

Ama evlenirken borçlu olmayalım mantığını anlamıyorum. Evlenirken borçlanmayacaksan ne zaman borçlanacaksın
    Baban masrafları verip düğünü yapamıyor belli ki.

Gençler bu konuda hatalı geliyor bana. İşin diğer yanı da var, masrafsız borçsuz yaptığın evlilikten kolay vazgeçebiliyorsun. Boşanma oranı çok artıyor. En ufak bir sorunda boşanma davası olabiliyor.

Halbuki evlilik iyi günde kötü günde birbirine destek olmak gereken bir olgu. Bu lafta kalmamalı.

Güvenecek birini bulun, zor olsa da.
    Ben evlenirken babamın bir lira katkı imkanı yoktu. Düğünü yapmak nasip olsun inşallah da isterse beş sene borç olsun, Allah ömür verir kısmet ederse öderim ben dedim. Borcun yarısını bir senede ödemek nasip oldu, eve yazıldım, ikinci sene bitmeden borcun çoğu bitmiş biraz da birikim yapmıştık sıfır Honda civic aldık. Yani borçtan o kadar korkmayın. Dua edin, namazdan doğru olmaktan şaşmayın. Borç alırken kısmetse ödemek niyetiyle alın, ödemeyi kolaylaştırıyor Allah. Hem de mucizevi şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.