Şimdi Ara

Klasik Vw Konuları Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlığı yadırgamayın öncelikle.Artık son günlerde tahammül edilemez seviyelere ulaştı bu durum..

Burası otomobil forumu elbette Vw konuları da açılır fazla da olabilir bu ama artık objektif bakabilenler de görüyordur çoğu firmaya yönelik saldırı amaçlı konular.

Golf'e 87 bin TL isteniyorsa bunu isteyenden önce bu aracı bu paralara çıkartanların mantığını sorgulamak lazım önce..

Vw'den başka şu topicte konuşmaya değer marka yokmuş gibi bir durum oluştu..

Fazla uzatmak istemiyorum bu forumda çok daha güzel bilgilendirici konular tartışabiliriz,paylaşabiliriz.Bir zamanlar bu sayfalar öyleydi çünkü..

Saygıyla..

• eline sağlık hocam güzel bir noktaya değinmişsin... yahu açılan vw konularının sahipleri hep belli 3-4 kişi etrafında dönüyor..
    vallahi billahi bıktık yahu... birde girip okuma yazma demezlermi ... ulan forumun neresine baksam vw...

nedir arkadaş vw ile derdiniz, yada vw yalakalığınız... forum iyice amele kaynamaya başladı yahu... adam ölümüne jettayı savunuyor... yahu 1 kere alıp binip kullanmışmı... iyice saçma sapan liseli kaynamaya başladı forum...
  • vw nin eleştirilmesine dahi tahammülü olmayan insanlar olduğu sürece düzeyli tartışma ve bilgilendirme olması zor

5 dakika önce başka bir konuda jetta da esp nin bile standart olmamasını eleştirdim.

bunun üzerine vw ni savunmak için bana fanatik bir üyenin vermiş olduğu cevap sence ne olmuştur?
  • Golf'e 87 bin TL bu gerçek mi ?
  • İlk üç mesajı atan arkadaşların ortancasi hariç fikirlerim genelde uyuşuyor.
    Paradoks oldu bu konu yalnız hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda Markalar bölümümnde VW grubuda var, artık VW konuları oraya açılsın. Konu Dışında Yanlış yere açılan her konuya 15 gün ban yiyiyorum bu sistem Otomobil genelede açılsın. Harbiden çok sıkıyor VW konuları.
  • Forumda biraz eski olanlar bilicektir @forbest nickli bir arkadaş vardı güzel paylaşımları vardı hatta bi dönem bende eşlik etmiştim ona farklı konular açarak.Hatırlayanlar varsa o dönem tatlı sert güzel tartışmalar,atışmalar oluyordu.Bi konu açınca en az 30-40 mesajla doluyordu.Şimdikinden çok farklı ama...

Sonra ben bıraktım çok luzümsüz tartışmalar olmaya başladı şahsi mevzulara gelince iş, arkasından @forbest forumu bıraktı ne olduysa..

Şimdi bayrak @electrostatic arkadaşımızda umarım o aynı kaderi yaşamaz,beğenirsiniz beğenmessiniz ama sonuçta bir paylaşım oluyor..Hergün Vw konuları görmekten daha iyidir diye düşünüyorum...

Benim nacizane fikrim forumdan bazı arkadaşların sempati duydugu markaların haberlerini yakından takip edenlerin forum adına sorumluluk alması yani paylaşımlarda bulunması..Bu iş sadece 2-3 arkadaşa bırakılmamalı.Gittikçe forum kalitesi düşmeye başladı tekrar ayağa kaldırabiliriz yine de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende Vw'yi sevmem, tamam kabul fazla konusu geciyor ama buna yapacak birsey yok ki. Eger Vw konusunda bir fikrin varsa ya da ne bileyim bir elestirin girer yorumunu yapar cikarsin. Ben 24 saat forumdayim. Her gun bir dunya konu okuyorum, bazen bilgileniyorum bazen sinirleniyorum ama eger beni sinirlendiren bir konu ise yorum yapmadan cikiyorum.

Velhasil kelam birakin acilsin Vw konulari. Siz okuyun ve gecin. Cevap yazilmayinca gun gectikce azalacaktir.

• vw eleştirilmesin diye bir konu açtınız ama yine vw konuşuluyor. kasıtlımı yapıyorsunuz bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

bu forumda senin gibi adamlar cirit atıyor. VW konusu şerbet şerbet.
  • quote:

benimle aşık atman için fırın fırın ekmek yemen lazım ..

sen çok ekmek yemişsin belli. biraz vitamin alaydın böyle olmazdın
  • Fazla vw konusumu ? Ulan i30 ciktiginda ilk foruma giremez olmustuk allahtan korkun

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

benimle aşık atman için fırın fırın ekmek yemen lazım ..

sen çok ekmek yemişsin belli. biraz vitamin alaydın böyle olmazdın

2 üyeliğinin olduğunu tahmin edemedik başta :)
  • iki üyelik?
  • Taner Gode'nin ve daha seyrek yazmakla birlikte kaliteli paylasimlar sunan olgun dusunceli birkac uyenin forumdan kopusunu bu anlamda iyi degerlendirmek gerektigini dusunuyorum. Kendim matah bir sey oldugum icin soylemiyorum, ama ben bir donem hemen her gun girer bakar, haftada 1-2 mesaj yazardim. Simdi haftada bir filan giriyorum, belki denk gelirse ayda bir mesaj yaziyorum. Hitap etmiyor. Forumun genel havasi eskiden ortaogrenim duzeyindeydi, arada birkac ilginc bilgi, paylasim gormek icin katlanabiliyordum, simdilerde cocuk yuvasi gibi maasallah...salt vakit kaybi. En son ne zaman dise dokunur bir sey ogrendigimi animsamiyorum bile...

Konuya gelirsek: VW Avrupa'nin en buyuk binek otomobil ureticisi. Turkiye de sonucta Avrupa pazarinin kenarinda bir yerlerde. O yuzden su ya da bu bicimde duzgun satis rakamlari yakalamasi, buna bagli olarak tuketicilerce tartisilmasi dogal. Ama bu tabii kabak tadi vermemeli. Baskalarinin begenilerine, tercihlerine saygi duyanlarin cogunlukta olmadigi bir tuketici forumu er gec islevini yitirecektir. Bu tum markalar icin boyle. Kimsenin kimseye kendi begenisini dayatma hakki olmadigi gibi, kimsenin de kimseyi begenilerinden oturu rencide etme, taciz etme hakki olmamali. Dayatmanin karsiligi taciz, tacizin karsiligi dayatma olursa anlamli bir tartisma zemini yaratilamaz. Bir de son siralarda cebinde cekirdegi mahalle kavgasi izlemeye gelmis 11 yasinda subyan edasiyla "buralar degerlenir", "mesajim bulunsun" gibi tumceler kurarak zaten anlamsiz konulari tam amacini kestiremedigim bir nedenle koruklemeye calisan bir guruh turedi...

Tabii kime anlatiyoruz, o da baska mesele.

Aynen boyle devam edin. Hayatta cok buyuk basarilar sizleri bekliyor genc kardeslerim.

• Türkiye'deki hemen hemen bütün forumlarda, özellikle iki firmadan kaynaklanan bu sorun var: Doğuş Oto ve Pcdepo. Bu firmaların çalışanları, sadece reklam amacıyla ve son kullanıcı maskesiyle habire konu açıyorlar. Daha önce yöneticilik yaptığım forumlardan biliyorum, bu tiplerin ip numaraları araştırıldığında, hemen hemen %99u firma elemanı çıkıyor.

Bir de Digiturk satış acenteleri ile hazır web sitesi elemanlarının daha az yaygın olan ama aynı yöntemi kullanan elemanları var. Onlar ulusal nitelikte olmadığı için, önleri çok çabuk kesilebiliyor. Ama doğuş oto ve pcdepo'dan gelen spam niteliğindeki saldırılarla baş edebilmek, gerçekten güç. Hatta bir dönem öyle azmışlardı ki benim bizzat bildiğim, iki ayrı forumda, sadece onları avlayıp banlamak için birer tane moderatör görevlendirilmişti. her iki forumda da bu moderatörlerin başkaca hiç bir görevi yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

Taner Gode'nin ve daha seyrek yazmakla birlikte kaliteli paylasimlar sunan olgun dusunceli birkac uyenin forumdan kopusunu bu anlamda iyi degerlendirmek gerektigini dusunuyorum. Kendim matah bir sey oldugum icin soylemiyorum, ama ben bir donem hemen her gun girer bakar, haftada 1-2 mesaj yazardim. Simdi haftada bir filan giriyorum, belki denk gelirse ayda bir mesaj yaziyorum. Hitap etmiyor. Forumun genel havasi eskiden ortaogrenim duzeyindeydi, arada birkac ilginc bilgi, paylasim gormek icin katlanabiliyordum, simdilerde cocuk yuvasi gibi maasallah...salt vakit kaybi. En son ne zaman dise dokunur bir sey ogrendigimi animsamiyorum bile...

Konuya gelirsek: VW Avrupa'nin en buyuk binek otomobil ureticisi. Turkiye de sonucta Avrupa pazarinin kenarinda bir yerlerde. O yuzden su ya da bu bicimde duzgun satis rakamlari yakalamasi, buna bagli olarak tuketicilerce tartisilmasi dogal. Ama bu tabii kabak tadi vermemeli. Baskalarinin begenilerine, tercihlerine saygi duyanlarin cogunlukta olmadigi bir tuketici forumu er gec islevini yitirecektir. Bu tum markalar icin boyle. Kimsenin kimseye kendi begenisini dayatma hakki olmadigi gibi, kimsenin de kimseyi begenilerinden oturu rencide etme, taciz etme hakki olmamali. Dayatmanin karsiligi taciz, tacizin karsiligi dayatma olursa anlamli bir tartisma zemini yaratilamaz. Bir de son siralarda cebinde cekirdegi mahalle kavgasi izlemeye gelmis 11 yasinda subyan edasiyla "buralar degerlenir", "mesajim bulunsun" gibi tumceler kurarak zaten anlamsiz konulari tam amacini kestiremedigim bir nedenle koruklemeye calisan bir guruh turedi...

Tabii kime anlatiyoruz, o da baska mesele.

Aynen boyle devam edin. Hayatta cok buyuk basarilar sizleri bekliyor genc kardeslerim.

Hocam işte Taner abi dönemindeki uslup şu yazdığınız mesaj değerindeydi. Olabildiğince ciddi ve uslubu düzgün... Taner abiylede tanışırız. Facebook profilimde ekli hatta ilk Jettamı alırken bana sağolsun çok zaman ayırmıştı.

O dönem forumdaki yaş ove eğitim ortalaması yüksekti. Saçma sapan açılan gereksiz konulara gereken cevap veriliyor ve bir daha o gereksizlikte konu açılmıyordu. En azından bu günkü durma göre minimum seviyedeydi.

Geçenlerde bir arkadaşım Konu dışı bölümüne girmemi ve eğleneceğimi söyledi. Gerçekten konu dışında insan eğleniyor ve kimsenin lafı birbirine batmıyordu. Bahsettiğiniz mesajım bulunsun ve buralar değerlenir gibi sözlerde konu dışına aittir.

Gelelim konu dışı nasıl biryerdir ? Konu dışı ortaokul ve lise tayfasının takıldığı, anlamsız saçma sapan aklına gelen her konuda başlığın açıldığı ve sayfalarca milletin gülüp eğlenerek muhabbet ettiği bölümdür. Ancak dediğim gibi yaş v eğitim ortalaması düşüktür. Buna rağmen kesinlikle hakaret vs gibi durumlarla karşılaşmadım bir kaç haftadır. Bu arada konu dışına bir kere bile mesaj yazmadım. Yazanalara gülmekten fırsat bulamadım sanırım.

Ben üniversite mezunuyum. Güzelde bir işim var. Hayatımdan memnunum. İletişim kavramı benim mesleğimin temel unsuru. Nitekim bir İletişim uzmanıyım. NLP, beden dili, yazı psikolojisi gibi konularda uzmanım.

Sokağa çıkıyorum, kaldırımda yürümeye çalışıyorum zorlanıyorum. Neden ? Çünkü insanlar kendi sağlarından yürümüyorlar karşıdaki insanın üstüne üstüne yürüyorlar. Kısaca yolda yürümeyi bilmiyorlar. Trafiğe aracımla çıkıyorum sinyal kullanan, şeridine riayet eden, hoşgörülü bir şekilde araç kullanan bir Allahın kuluna rastlayamıyorum. İstisnalar var ancak kaideyi bozmuyorlar malesef. Foruma giriyorum adam saçma sapan bir şekilde hakkında bilgisi olmadığı bir konuda atıp tutuyor. İşin aslını anlatıyorsun, klavye delikanlılığı edasıyla seni tiye bile almıyor. Hâl böyle olunca bu tiye almama olayı banada nüfuz etti açıkçası. Bakıyorum, adam bir kaç satır yazı yazmaya değer uslubu düzgün ve zaman ayırmaya, muhabbet etmeye değerse hiç erinmeden yazıyorum keyifle( şimdi olduğu gibi). Yok konu dışı tayfasındansa onu öyle bir tiye alıyorum ki alıntı yapıp cevap vermeye cesaret edemiyor.

Türk toplumunun en büyük eksikliği İLETİŞİM kavramından yoksun bir toplum olmasıdır. İlkokuldan liseye hatta üniversiteye kadar dünya kadar anlamsızca, gereksizce dersin içerisine faydalı bir seçenek olan İLETİŞİM dersininde konulması ve bu önemli kavramın algılanmasını sağlamak gerekiyor. Otobüste bile telefonla konuşmayı bilmeyen, disiplin, saygı ve kural terimlerinin doğru düzgün açıklamasını yapacak kişi sayısı %40 ı geçmez. Durum böyle olunca forumdaki beklentinizi yüksek tutmanıza gerek yok.

• Mesela siz bugün bunu yadırgayan kaçıncı kişisiniz. Bölüm sırf bu konularla doldu. İsyan çıkıyor

EK:

quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Türkiye'de hangi forumda olursa olsun bu durumlar var. Yıllardır takıldığım bir forum vardı, Türkiye'nin 1 numarası olduğunu iddia eden. Ama gittikçe zıvanadan çıktı. Her bölüm çoluk çocuk doldu. Bende bıraktım orayı. Şikayet etsen bile pek sonuç çıkmıyordu.

Donanım haber bana göre disiplin anlamında iyi bir forum. Fakat yaptırımları zayıf. O kadar zayıf ki, insan hali ile çekemiyor. Fakat olaya çoluk çocuk ile bakmamak lazım. Yani bu forumda olgun insanlarında hallerini sorgulamak lazım. Mesela, "cihanair" gibi şahışları da ben sevmiyorum. Onca yaptıklarına rağmen hala onunla yazışanlar var hali ile. Doğal olarak kendisi de bu durumdan ilham alıyor sanırım. Yanlış hatırlamıyor isem sizin de muhabbetiniz var onunla. Yanlış anlaşılma olmasın, kim kiminle ne yapar kimseyi ilgilendirmez. Ama madem bir şeylere değiniyorlar, forumda kendini bir halt sananlara da prim verilmemeli bence..

Taner abi yanlış yaptı kendisine de söyledim. Yani forumu bırakıp gitmekle.. Yüzbinlerin takıldığı bir forumda, 2-3 kişi tepki verdi, aleyhine yazı yazdı diye bırakıp gidilmez yani.. Düşünün bana göre bile bazı konularda abartıya kaçmış halleri vardı. Bana göre diyorum çünkü bende kendimce durumu iyi analiz eden birisiyim. Dolayısı ile ona tepkiler gelmesi normal. Önemli olan bunları sineye çekebilmek. İnsanın kendisinde de hata olup olmadığını sorgulaması lazım. Eleştiriye pek açık olmayan birisi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 19 Şubat 2013; 5:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Forumda biraz eski olanlar bilicektir @forbest nickli bir arkadaş vardı güzel paylaşımları vardı hatta bi dönem bende eşlik etmiştim ona farklı konular açarak.Hatırlayanlar varsa o dönem tatlı sert güzel tartışmalar,atışmalar oluyordu.Bi konu açınca en az 30-40 mesajla doluyordu.Şimdikinden çok farklı ama...

Sonra ben bıraktım çok luzümsüz tartışmalar olmaya başladı şahsi mevzulara gelince iş, arkasından @forbest forumu bıraktı ne olduysa..

Şimdi bayrak @electrostatic arkadaşımızda umarım o aynı kaderi yaşamaz,beğenirsiniz beğenmessiniz ama sonuçta bir paylaşım oluyor..Hergün Vw konuları görmekten daha iyidir diye düşünüyorum...

Benim nacizane fikrim forumdan bazı arkadaşların sempati duydugu markaların haberlerini yakından takip edenlerin forum adına sorumluluk alması yani paylaşımlarda bulunması..Bu iş sadece 2-3 arkadaşa bırakılmamalı.Gittikçe forum kalitesi düşmeye başladı tekrar ayağa kaldırabiliriz yine de.

hocam bayrağı alan kişi konusuna katılmıyorum bayrağı alanın önce terbiye kurallarını öğrenmesi gerek diye düşünüyorum açtığım konuya senin yaşın kaç sorması abes bi durum üstelik benden 5 yaş küçük olmasına rağmen... ben onun fikrini merak ederim yazacağı yazıyı merak ederim bilmediğim konu varsa beni aydınlatmasını merak ederim bana yaşımı sormasını değil ben bay bilmiş dedim o senden çok bildiğim kesin dedi eğer bayrak ondaysa gerçekten bu forumun bu hale gelmesi normal ha bide ohaaaaaaaaa kelimesi var bu arkadaşın şimdi beni az çok tanıyanlar bilir sakinimdir o lafı aynen kendisine iade ediyorum ve buranın çoluk çocuk eline kaldığınıda onaylıyorum oyle konu açmayla bilmişlik yapmayla bu forum düzelmez bu forum ancak ADAM olmayla düzelir.Benim için değer nedir biliyormusunuz eğer burası otomobil forumu ise kim gidip değerlendirme , test , inceleme yaparsa ve bunları paylaşırsa benim için BAYRAK ondadır.Öyle iki tane dergiyle tcb siyesinden sürekli kopyala yapıştırla konu açılmaz 1 açarsın 2 açarsın nöbete yatmazsın sitede birşey olsada paylassam diye.Ve bu yuzden bir çok test ile bizi aydınlatan ŞİRVAN hocam teşekkürler.ve konuyu başlatan arkadasımız sizede saygılarımı sunuyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 19 Şubat 2013; 10:47:40 >

• fiyat konusuna katılmıyorum.
    malını satıyor ki o fiyatı biçiyor.
    Aklı fikri olan adam zaten C sınıfı arabaya o paraları vermez,0 kalite jettaya hiç vermez.
    ama volkswagen fanboyluğunu 2 3 tane liseli hortlattı bu ara forumda,onların da yöneticiler tarafından konularının kilitlenmesi gerekli.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.