Şimdi Ara

Opel mi?-Toyota mı?(Tarafsız şekilde tartışalım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktan belli olduğu gibi bu iki markayı TARAFSIZ bir şekilde.Yok efendim ben toyota kullanıyorum opelcileri ezeyim tazından yorum atacklar şimdiden geri dönsünler.Evet,bu iki marka bir çok kez bir araya getirildi ama nihayet bir açıklık getirilmiş değil.Ben iki markayıda kullandım.Benim görüşlerim şu yandadır.Toyota estetik bakımından gayet güzel hoş dizayn edilmiş bir araba,Nazik ve kibar bir yapıya sahip,Direksiyonu freni silecekleri falan.Bilindiği üzere Dünyanın En Az Sorun Çıkartan Markasıdır.Şu an Opel Kullanıyorum,opel şu yıllarsa gerçekten tasarım konusunda büyük gelişmeler gösteriyor,hep bir adım daha ileri gitmek istiyor ve bunuda başaramıyor da değil.Opel kaporta bakımından toyotadan kat kat üstündür.Ama opel kendi elektrik aksamının %80'ini kendisi yapar ve çoğu yeni teknolojik gelişmelerde örneğin elektronik olarak bir sistem yazar mühendisleri fakat bu sistem'i artık yeteri kadar mı test etmiyorlar yada kendilerinden emin oldukları için mi bir kez daha bakmıyorlar bilemem ama kendisinin geliştirdiği elektrik aksamda genelde arıza çıkartan bir markadır.Eklemek istediğiniz,Hayır burasını yanlış biliyorsun doğrusu budur dediğiniz noktaları paylaşalım gene tam olmasada aramızda bu konuya KISMEN bir açıklık getirmiş olalım isterim...

• Gerçek AdArda Aras
    Katılım zamanı: 14 Şubat 2013

Açmış olduğu konulardan birkaç örnek

http://forum.donanimhaber.com/m_72577566/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72578220

http://forum.donanimhaber.com/m_72576955/mpage_1/f_/key_//tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_72602750/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72602750

Bu arada evet toyotanın freni silecekleri falan çok estetik.Nasıl öyle fren ve silecek üretiyorlar anlayabilmiş değiliz

quote:

Toyota estetik bakımından gayet güzel hoş dizayn edilmiş bir araba,Nazik ve kibar bir yapıya sahip,Direksiyonu freni silecekleri falan.

• "taraflı" bir şekilde toyota derim.
    aracı almadan önce önümde seçenekler var. bu seçeneklerden ikisi opel ve toyota (corsa, yaris). ben toyota'yı tercih ettim.
    nedeni: sorunsuzluk ve yakıt.
    bu durumda opel kullananlar opel, toyota kullananlar toyota diyecektir çünkü onu tercih etmişler zaten.
    tarafsızlık beklemek pek doğru olmaz ancak kullanıp da çok büyük şikayeti olanlar belki keşke almasaydım diyebilirler ama o da objektif olmaz. eğer diğerini alsaydı belki daha büyük bir şikayetle karşılaşacaktı.
    ikisini de kullanmayanların yorumunun da benim için bir değeri yoktur.
  • önlerden yerimizi alalım

opel astra 99 cd sahibiyim..araç çok ciddi sorun çıkarmadı.toyotayı kullanmadığım için bilemem.bi kere arkadaşın 96 xe sini sürmüştüm,keyifli idi, hoşum gitmişti.yeni modelleri de öyle keyiflimidir acep?
  • Öncelikle acmış oldugun konularda devam etseydin keske.
    Bu arada yas kac ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce siz tarafsız olarak tartışmanızı sonuçlandırın.

Opel mi?

Toyota mı?

Buyurun cevaba.

İki şık var:

A) Opel

B) Toyota
  • Toyotanın motorunun sorunsuz olduğu söyleniyor tabii hiç araçlarına sahip olmadığımız için kullanmadığımızdan dolayı bilemiyorum. Opel tasarım konusunda özellikle iç tasarımda çok profesyonel.

Bir araba alacak olsam eğer iki seçeneğim toyota yada opel olsa gider opel alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mı İ30 mü yardım lütfen
    13 yıl önce açıldı
    Toyota'mı honda'mı yoksa Opel mi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iki marka arasında kalsam opel alırım. Nedeni sıkı yapısı ve işçiliği.
  • Toyota ve Opel marka anlamında karşılaştırılamaz. Bir çok Avrupalı üreticide aynı şekilde marka olarak Toyota ile karşılaştırılamaz . Karşılaştırma yapılacaksa model bazında karşılaştırma yapılabilir . Astra ve Auris yada İnsignia ve Avensis gibi.Bu tür karşılaştırmalarda da Opel modelleri estetik ve sürüş özellikleri olarak öne çıkabilir.Onun dışında sağlamlık ve sorunsuzluk olarak Toyota modelleri daha önde gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 10 Mart 2013; 12:40:24 >
  • opel arabası çabuk yaşlanır,motorları performans yönünden toyotaya nazaran daha iyidir, toyota arabasıda sorunsuzdur. Bu ikisi arasında tercihim araçlara göre olur avansismi insigniamı derseniz insigni derim, corallamı astramı derseniz corolla derim gerçi babamda astra alıcam diyor ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

opel arabası çabuk yaşlanır,motorları performans yönünden toyotaya nazaran daha iyidir, toyota arabasıda sorunsuzdur. Bu ikisi arasında tercihim araçlara göre olur avansismi insigniamı derseniz insigni derim, corallamı astramı derseniz corolla derim gerçi babamda astra alıcam diyor ama

araba yaşlanmasi nedir? hadi metal yorgunlugu deseniz anlarim ancak opeller en gec yaşlanacak araçlar metal yorgunlugu acisindan.

yururune dikkat ettigin muddetce 60 model anadol getir o da yürür. yaşlanmak canlilara has bir ozelliktir.

• Opel tabiki en köklü otomobil firmalarından
  • araçları tanıyan ve kullamış birisi kolay kolay opel mi alayım yoksa toyotamı diye arada kalmaz.
    çünkü araçları genelde farklı karaktedirler.
    ben 4 kez kendi için araç tercihi kararı verdim 4 üde opelle sonuçlandı.
    başka markalar aklıma geldi bu tercihlerde ama içlerinde hiç bir zaman toyota olmadı.
    iş yeriden bir abimiz ise 2004 yılından beri toyota kullanıyor ve bu aralar arabasını değiştirecek ve bakmadığı tek marka var oda opel.
    uzun lafın kısası bu tür genellemeler yanlış olsada aracından memnun bir opel kullancısı toyota, toyota kullancısıda opel kolay kolay almaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

quote:

opel arabası çabuk yaşlanır,motorları performans yönünden toyotaya nazaran daha iyidir, toyota arabasıda sorunsuzdur. Bu ikisi arasında tercihim araçlara göre olur avansismi insigniamı derseniz insigni derim, corallamı astramı derseniz corolla derim gerçi babamda astra alıcam diyor ama

araba yaşlanmasi nedir? hadi metal yorgunlugu deseniz anlarim ancak opeller en gec yaşlanacak araçlar metal yorgunlugu acisindan.

yururune dikkat ettigin muddetce 60 model anadol getir o da yürür. yaşlanmak canlilara has bir ozelliktir.

Metal yorgunluk işte şuan dışarıda 20 yaşında 5 tane toyota arabası görüyorsam 1 tane 20 yaşında opel arabası görüyorum gördüğüm arabalarında çamurlukları vs çürük oluyor

• quote:

quote:

quote:

Metal yorgunluk işte şuan dışarıda 20 yaşında 5 tane toyota arabası görüyorsam 1 tane 20 yaşında opel arabası görüyorum gördüğüm arabalarında çamurlukları vs çürük oluyor

Çürükle metal yorgunluğunun bir alakası yok. Metal yorgunluğu çeliğin içerisindeki alaşım elemanlarına göre değişkenlik gösterir. Uzun vadede pas değil çalışma ya da çatlama/kırılma gibi durumlar sözkonusudur. Sürekli yinelenen hareketlerde ya da düzenli yük altında bir süre sonra dayanımı sağlayamaz. Paslanma tamamen boya işi ve sonrasındaki bakım ile alakalıdır. Dışarda baktığının arabaların görünüşlerine göre markaların malzeme kriterleri üzerine değerlendirme yapmayın bence..

• quote:

quote:

quote:

iyi niyetinin farkindayim kardeşim ama yanlis dusunuyorsun. paslanma kullanim sartlari, hava durumu, nem durumuna gore farkililik gosterir. istanbuldaysan 13 yillik vectrami fircayla yikatip getireyim yeni mi boyattin dersin.

ailesinde eskisiyle yenisiyle 5 tane opeli olan biri olarak soyluyorum bunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.