Şimdi Ara

Toyota'mı honda'mı yoksa Opel mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar ben araba almak istiyorum 2 el 2012-2014 arası düşündüğüm modeller Toyota corolla - Honda civic- opel Astra sedan lpg li tabiki yakıt ekonomisi açısından sedan olmalı tüp falan bagajda yer kalmalı ekonomik olmalı az yakmalı birde sorunsuz olmalı sizce hangisini tercih etmeliyim ama yakıt çok önemli bu araçlardan kullananlar kaç lt lpg kaç km yol yapılır lt bazında yazalım gaz heryerde ayrı fiyat bende opel astra sw vardı sattım 500 km de bir depo yakıyordu 37 lt falan alıyordu ortalama 110 km ile uzun yolda her yıl manavgata gidiyorum tam manavgatta bitiyordu fiyat aralığı 45-55.000 tl olmalı jetta skoda da olabilir ama fiyatları fazla bence en hesaplısı astra geldi bana sizce hangisi olmalı teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonuscu -- 23 Aralık 2014; 22:36:36 >

• 2012 olacaksa civic

2012 sonrası olacaksa tercih corolla olur benden yana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

2012 olacaksa civic

2012 sonrası olacaksa tercih corolla olur benden yana.
    hangi açıdan değerdendirdiniz teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonuscu

Alıntıları Göster
    ford focusda olabilir
  • quote:

Lpg ve sorunsuz diyorsunuz. Toyota corolla aslında honda ya göre daha uyumlu lpgye ama görünüm olarak yıllara göre tercihim yaptım.
  • bonuscu B kullanıcısına yanıt
    Opel'in 1.6 ecotech motoru lpg sistemi nedeniyle ilerleyen kilometrelerde subap erime sorunu yasatiyor.ama toyota corolla ve honda civic modellerinin 1.6 motorlarinda boyle bir sikinti yok.bagaj hacmi konusunda toyota corolla'yi oneriyorum.daha genis bir bagaj hacmi kalir lpg uygulamasindan sonra.
  • hondaya kişisel olarak çok gıcıgım karşılaşdıgım sorunları yazmıyom taşlıyolar sonra :) ben olsam astra tercih ederdim.
  • Honda bu yil arabami satmis ki ilk 3 te varmi merak ettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso0651

Honda bu yil arabami satmis ki ilk 3 te varmi merak ettim..

Honda sizin aranızı mı satmış? Hocam yazdığınızı google translate den mi türkçeye çevirdiniz
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisin, uykum iyice geldi beyine tam kan gitmiyo. gelisi guzel yazmisim, kusura bakma Honda buvyil kac arac satmis,merak eettim..Acaba İlk 3 e girmislermi?oldumu hocam
  • 2011 civic otamatik var sehir ici kocaelide ortalama 9 litre yakiorum yol bilgisayarina gore +1 lpg de 10 litre yani km de guncel fiyata gore 217 kurus a gelio ki cok iyi deger uzun yolda 6 7 litre arasi degisio
  • astra 1.4 turbo 140 hp swdan modellerine bakmai tavsiye ederim ben baya arastirdim lpg uyumlu ve 1.6 gore daha az yakan ve performansli bir motor
    bende suan 1.4t 140 hp insignia alma arefesindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

astra 1.4 turbo 140 hp swdan modellerine bakmai tavsiye ederim ben baya arastirdim lpg uyumlu ve 1.6 gore daha az yakan ve performansli bir motor
    bende suan 1.4t 140 hp insignia alma arefesindeyim

konunuzu okumuş hatta yorum yapmıştım.

Velhasıl 1.4t motorlardaki lpg uyumlu marka model vs hangisini buldunuz? İnternette bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var ve netleşen bir yazı bulamadım.

Şu anki insignia 1.4t 'lerin fabrika çıkış lpg özellikli olanı var. Almanyada astra 1.4t'ler de lpg'li satılıyor. Buradan yola çıkarak; servise gittiğim zaman(yarın ya da bir sonraki gün) şu soruları soracağım.

1- Bundan önceki 1.4t'lerle bu lpg'li gelen yeni 1.4t'ler arasında motoriçinde bir değişikliğe gidildi mi? (Bir vida dahi değiştiğini sanmıyorum ama soracağım.)

2- Eğer motor %100 aynı ise fabrikanın kullandığı lpg kitini TR'ye getirtebilir miyiz? En azından enjektörler ve beyin gelse yeter.

Bu soruların cevabına göre belki bende lpg düşünebilirim.

• Civic-Corolla-Astra olarak siralanir
  • Civic-Corolla arasında seçim yapın ikisindende pişman olmazsını binin test sürüşü yapın Civic alıncaksa 2012 53-54e full otm lpgli alabilirsiniz Corolla piyasasını bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

Civic-Corolla arasında seçim yapın ikisindende pişman olmazsını binin test sürüşü yapın Civic alıncaksa 2012 53-54e full otm lpgli alabilirsiniz Corolla piyasasını bilmiyorum
    peki ford focus için ne dersiniz aynı durumlat onun içinde söz konusu olursa
  • quote:

peki ford focus için ne dersiniz aynı durumlat onun içinde söz konusu olursa

Alıntıları Göster
    focus lpg li kullanan varmı 2012 ve üstü
  • angel_f!re kullanıcısına yanıt
    merhabalar tekrardan bununla alakali bir arastirma yaptiniz mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

merhabalar tekrardan bununla alakali bir arastirma yaptiniz mi acaba
    Yeni nesil Corolla geniş iç mekan ve bagajı ile LPG uyumu sayesinde tercih sebebi olabilir.

Astra larda magnezyum sübap kullanılmaktadır ve LPG uygulaması sonrası uzun süre sorunsuzluk için ya 4000 ve üzeri devire sık çıkılmamalı ya da üst devirde kullanımda da sorun çıkarmayan daha pahalı bir LPG sistemi kullanılmalıdır.

Fabrika çıkışı LPG ile çalışabilen motor sadece Insignia 1.4 Turbo Ecoflex LPG de sunulmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Yeni nesil Corolla geniş iç mekan ve bagajı ile LPG uyumu sayesinde tercih sebebi olabilir.

Astra larda magnezyum sübap kullanılmaktadır ve LPG uygulaması sonrası uzun süre sorunsuzluk için ya 4000 ve üzeri devire sık çıkılmamalı ya da üst devirde kullanımda da sorun çıkarmayan daha pahalı bir LPG sistemi kullanılmalıdır.

Fabrika çıkışı LPG ile çalışabilen motor sadece Insignia 1.4 Turbo Ecoflex LPG de sunulmaktadır.

Alıntıları Göster
    civic otomatik vites şehir içi 10 11 lt LPg yakar uzun yolda 7 lt yakar

otomatik almanı tavsiye ederim kullanımı çok zevkli bir araç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.