< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Emeklemeden yürümeye çalışmayın. Sadece kitap okurken değil, her alanda edineceğiniz bir düstur olsun bu. Normal öykülerle yol almanız yaşınız için hem kelime dağarcığı adına daha doğru bir pratik olur hem de imgeleme biçiminiz daha geniş bir yelpazeye sahip olur. Çünkü kimseden Umberto Eco gibi 12 yaşında ileri yaş ortalamasında okuma beklenmez.
Klasikler aynı zamanda yan okumalar gerektirir. 1984 okurken ufak da olsa siyasi birikim, felsefik birkaç adım gerekmektedir. Monte Cristo okurken Avrupa'nın o günkü durumunu bilmek ya da Suç ve Ceza okuduğunuzda Petersburg'un sosyolojik, siyasi hali hakkında önceden birkaç şey okumak, okuduğunuz şeye anlam kazandırma bakımından kuşkusuz çok daha faydalıdır. Bunları okumadan, okumaya başlamayın demiyorum tabii ki. Fakat anlamama gibi bir şikayetiniz varsa bu yolları izleyin. Zira bu yazılar bir kurgu olmanın ötesinde diğer öykülerden farklı olarak tahlil yapma, analiz etme, dönem hakkında bilgi edinme gibi çok unsurun birleşmesinden meydana gelmektedir. Erken yaşlarda okuma alışkanlığını kazanıp adım adım daha hızlı şekilde doğru bir yol izleyin. Zira hiç kitap okumamış birine Ulysses tavsiye etmek onu okumaktan soğutacaktır. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewDirilis -- 21 Haziran 2019; 0:39:7 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 2 Temmuz 2019; 15:9:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 6 Temmuz 2019; 17:15:18 > |
|