Şimdi Ara

klasikokur (begüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://www.youtube.com/channel/UCrT5WEZ_jTfeXMWY4BCuJVg

kızımız ne yapıyor bilmiyorum ama sürekli yığınla kitaplar alıp bunların tanıtımını yapıyor. Bence bu kızda kitap satın alma hastalığı var. Kitapları yorumlayışına dikkat ettim de, detaylara hiç girmiyor. Karakterler hakkında yüzeysel bilgiler verip, takipçilerine kitabı okumuş izlenimi veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Haziran 2019; 6:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi de detaya girse zaten özet yapmış olacak. Kızın amacı da tanıtım yapmak kitaptan az buçuk bir şey bahsetmek.

• Kitaplarla çok haşır neşir olan insanlarda zaten ekseriyetle satın alma hastalığı da mevcut.

Kaçınılmaz bir şey gibi.

Asla aldığın kadar hızlı okuyamıyorsun.

Almaktan da vazgeçemiyorsun. İster gözüm kalıyor de ister merak de.

Normal bence.
  • O kadının yayınevlerinden ve sitelerden aldığı belli bir maddiyat karşılığında reklam yaptığı aşikar fakat sonuca baktığınızda nitelikli kitapları tanıtıyor, boş beleş içerik üretmiyor. Çok daha berbat durumda olanlar var...

https://www.youtube.com/channel/UCdqoDGf-SrHgIFeV2iEO5bQ/videos
    https://www.youtube.com/channel/UCrMb8e7Vsrn84i0dFkSg6EA
    https://www.youtube.com/channel/UCfrltwHbTG-zcXan3FCGOlg
    https://www.youtube.com/channel/UCp421-I_pRu7ggy0J_c12VQ/videos
    https://www.youtube.com/user/FantaysBritney/videos
    https://www.youtube.com/channel/UCC8Xob5Ntj3VV02gIrdq_CA/videos

ve daha onlarcası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 17 Haziran 2019; 17:33:1 >

• Kendisini instagram’dan takip ediyorum. Gayet kaliteli paylaşım yapan biri. Youtube videolarını çok takip etmiyorum ama çok kitap okuyan biri ve aldığı kitapları da okuduğunu düşünüyorum.

• Bahsettiğiniz kişi böyle bir video yayınlamış. Bence gereken cevabı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegerezen -- 16 Haziran 2019; 18:52:45 >
  • Leingrad kullanıcısına yanıt
    Sayenizde günüm çok kötü başladı, teşekkürler.
  • Bu kadına benzer kadın booktuber'lar var onların bunun kadar abonesi yok nasıl oldu anlamadım

Ama videolarına bakarsan bazı yazarları inceliyor örnek sabahattin ali, yaşar kemal, aziz nesin vs. ve diksiyonu da iyi

Kitapları okumasa bu kadar anlatamaz ve konuşması da düzgün olmaz
    MILWAUKEE BUCKS kullanıcısına yanıt
    İnsanlar istediğini okur ya da okumaz. Şu kafadan çıkın artık. Birisi örnek veriyorum aşk romanı okuyor diye küçümsemek nedir ? İster aşk romanı,ister internetten çıkan saçma kitapları olsun, yeter ki insan okusun. Kitap okumayan kesimi anlıyorum da,kitap okuyan kesimin bu tür ön yargı,küçümseyici ve bencilce yorumlar yapması beni sinir ediyor.

Paylaştığınız kişilerin bir kaçını biliyorum,sevmediklerim de var. Ancak kitap videosu çekmeleri hoşuma gidiyor,bu tarz kanallar daha fazla olsa keşke dedirtiyor."Aa bunları mı okuyorlar,bunlar boş insan" demiyorum. Herkesin zevki farklıdır.

@MILWAUKEE BUCKS

O erkeklerin bariz bir şekilde "gay" olmasını neden vurguladınız merak ediyorum.
  • Beğenmeyen izlemesin kafanıza silah dayayıp izletmiyorlar!
    Konu çok yanlış yerlere gidiyor. Birden pedofili,ensest'i savunan bir insana dönüştüm.

Zamanında internetten çıkan yazıların,kitap olarak basılmasına ve yazan kişilerin "yazar" olarak nitelendirilmesine karşıydım.Ancak daha sonra sevenlerinin olduğunu fark ettim.Sırf kendim sevmiyorum diye bu türü sevenleri aşağılamaya ve eleştirmeye hakkım olmadığına karar verdim.(- ki gerçekten hakkım değil,beni ilgilendirmiyor) Birde şu açıdan bakınca,hakkında bilgi sahibi olmadığım bir şey için konuşmak ve eleştirmek ön yargıdan başka bir şey değil.

Ah bir de "seçicilik" konusu var.Benim bildiğim seçicilik,insanın sevdiği,zevk aldığı şeyleri seçmesidir.(Asıl sorun burada yatıyor değil mi) Ancak seçicilik nedense,bencil insanların "sevdikleri,zevk aldıkları" şeyleri zorla dayatarak oluşturulmaya çalışılıyor. Burada yatan sorun,insanlar sürekli kendi beğendikleri şeyleri,diğer insanlarında beğenmek "zorunda" olduğunu savunuyor. Onların beğendiklerinin dışında kalan (beğenmedikleri) şeyler seçilince karşısında ki insan "vasıfsız ve boş" birisi oluyor. Bencilce değil mi sizce de ?

Klasik kitapları okuyan bir insanın,"ağğbi yhaağ bhen klasik kitap okuyorum!" diyerek ben "herkesten üstünüm" tavrıyla,bilim kurgu,korku-gerilim,fantastik vs. türleri (ya da tam tersi) okuyanları aşağılaması gibi bir mesele yatıyor "bizim gelişmemiş ülkenin insanları"nda. (Bu durum gerçekten komik.)

Sırf bir insan brokoliyi seviyor diye yadırganması,
    Rap müzik tarzını beğeniyor diye küçümsenmesi,
    Romantizm filmleri-dizilerini izliyor diye aşağılanması sizlere mantıklı geliyorsa diyebilecek bir sözüm kalmıyor.
    "Yahu x kişisi nasıl yeşil rengini sevebilir,ne kadar boş ve vasıfsız bir insan.Halbuki orada siyah renk var,aklım almıyor cidden!!"

Benim savunduğum şey insan istediğini okur,izler,dinler.İnternetten çıkma kitapları okuyup, video mu çekiyor ? Çeksin. Fuara gidip popüler yayınevinde mi çalışıyor ? Çalışsın. Yayınevlerinden kargo mu geliyor ? Gelsin. Bırakın bence başkalarının ne yaptığını. Siz ne yapıyorsunuz ona odaklanın.
    Gidip de videolarını beğenmediğiniz bir kişinin arkasından,"bu şahıs bence kitapları okumuyor.Satın alma hastalığı var" diyerek konu açmayın ya da "vasıfsız ve boş insan" diyerek hakaret etmeyin. Saygı duymuyor musun,bu kişileri beğenmiyor musun, beğenmiyorum demeniz yeterli. Ancak bencil bir tavırla "Saygı gösterilmesini de istemem" diyerek, "Ben kitap okuyorum","Ben seçiciyim" demesin.Bu durumda insanın seçimini sorgulaması gerekiyor.

NOT:Başında bahsettiğiniz konu hakkında bir fikrim yok. Bu tarz kitapları okumuyorum. Bahsettiğiniz gibi bu olaylar sadece kitaplarda olsaydı tamam derdim ama yaşamımızda her gün bu olaylar oluyor.Sırf kitapta pedofiliden bahsediliyor diye,insanlar pedofili olmuyor. O bahsettiğiniz kitabı ve yazarı kim tanıyordu bu olay olmadan önce ? "Aa bakın bu yazar neler yazmış.Tam bir skandal,ceza verilmeli" diyerek,sözde çocuklarımızın güvenliği için,kitabın bütün bir sayfasını, her yaştan insanların katıldığı bir internet ortamına paylaşmakla da savunulmuyor. Her yer o kadar temiz ve güvenli ki,insanların düşünceleri o kadar iyimser ki,kitaplar zehirliyor ne yazık ki..

• Rosita kullanıcısına yanıt
    Ben "insanlar tamemen özgür olsun, her insan istediği her şeyi özgürce yapabilsin" dersem aksi belirtilmedikçe bu uyuşturucu satanıda kapsar, tecavüz suçunuda kapsar. Tıpkı "Herkes istediğini okusun, ne okursa okusun, yeterki okusun" deyince bahsi geçen kanallarca öve öve bitirilemeyen ensesti yücelten kitapların da, tecavüzü meşru kılan kitapların da bunun içine dahil olması gibi... O yüzden pedofiliyi ensesti savunuyor gözükmeniz normal.

İnsanların zevk aldığı şeyi seçmesi seçicilik değil bir seçimdir. Seçicilik, insanın zevk aldığı şeylerin arasından daha kaliteli ve nitelikli olanını bilinçli olarak tercih etmesidir. Bir aşk romanı okumak seçimdir, aşk romanları içinden 16 yaşında bir embesilin yazdığı tecavüzü çok büyük bir sevginin sonucu olarak meşrulaştıran bir aşk romanındansa, edebi değeri olan bir aşk romanınını bilinçli olarak tercih edip okumak seçiciliktir. Dediğim gibi seçici olmayan, her önüne geleni tüketen insanın çöp kutusundan farkı yoktur. "Ben özellikle kalitesiz kitapları seviyorum benimde seçimim bu" diyen bir kişi bana ona veya bir başkasının aşağılamasına gerke kalmadan kendi kalitesizliğini belirtmiş olur zaten.

Bir insanın Psikopat Mafya Sekreteri kitabını okuyup beğenmesi ayrı bir durumdur, yayınevinden para alıp okudum inanılmaz beğendim diye reklamını yapması ayrı bir durumdur. (
    en.wikipedia.org
    Viral marketing - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Viral_marketing
    )

Üretici firmadan parasını alıp, internette "çok süper bir telefon" diyerek kamasonic marka telefonu bilmeyene satmaya çalışan adama nasıl saygı duymuyorsam, çiftçiden ücretini alıp televizyon kanallarında "inanılmaz lezzetli" diyerek insanlara gdo'lu gıda satmaya çalışan insanlara saygı duymuyorsam, yayınevlerinden parasını alıp "yhaaa çoookk güssell bi kitaapp" diye niteliksiz paçavraları youtube üzerinden satışı arttırmaya çalışanlara da saygı duymuyorum ki duymak zorunda da değilim. Böyle durumlar kaşısında kimi sizin gibi "Satsın kardeşim kimene...Pazarlarsa pazarlasın, siz işinize bakın" diyebilir. Bunun karşılığında bende bunların yayınevlerinin parayla tutuğu kişiler olup, berbat kitapların reklamını yapan şarlatanlar olduğunu pekala söyleyip insanları bilinçli seçim yapmaya teşvik edebilirim. Benim yaptığım bunları aşağılayıp küçümsemek ise sizin yaptığınızda duyarsız kalarak ekmeklerine yağ sürmek olarak nitelendirilebilir.

Ben tecavüze uğrayan bir kadının tecavüzcüsüne boyun eğmesini öğütleyen bir kitabı para karşılığında 12-16 yaş arasına tavsiye eden birini veya kendisine ücretsiz kitap göndermeyen yayınevinin kitaplarını kötüyelip, mamalandığı yayınevinin kitaplarını herkese öneren birini gördüğümde, buna tepsikisz kalma ve buna saygı duyma gibi bir zorunluluğum bulunmamakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 25 Haziran 2019; 23:34:20 >

"Herkes istediğini okusun,ne okursa okusun,yeter ki okusun" diyen birisini gördüğümde aklıma pedofili ya da ensest ilişkileri konu alan bir kitabı okusunlar diye savunduğu aklıma gelmez. Bence bu algıda "seçicilik".

Yazdıklarınız yine aynı kapıya çıkıyor. Seçimini o kitaplardan yana yapmışsa,kendi zevkidir.Bu beni ilgilendirmez ki. Kaliteli ya da kalitesiz olması kime göre veya neye göre ? Bunu kim seçiyor ? Bunu yine insanlar kendileri yapıyor. Kendi bencil düşünceleriyle. O insan benim okuduğum türde bir kitap okumuyorsa,boş ve vasıfsızdır. Bu düşünce yapısı gerçekten mantıklı mı geliyor ? (Bu konuda bahsettiğiniz türdeki kitaplar için söylemiyorum.)

Kime bilendiğinizi bilmiyorum.Paylaştığınız kişilerden sadece bir kişiyi takip ediyorum. Onunda bu tarz kitapları alıp,yorum yaptığını görmedim.
    Söylediklerinizi o kişiye mesaj atarak da iletebilirsiniz. Ya da şu "sosyal medya gücü"nden faydalanıp sesinizi duyurabilirsiniz. Saygı duyun ya da saygı duymayın beni ilgilendirmiyor.Sadece sesinizi duyurmak istiyorsanız,hakaret etmeyin.Ancak her şey bitti de sıra,en fazla on bin aboneye sahip kişilere mi geldi diye düşünmüyor değilim.

Duyarsız kalmak,tanımadığım insanlara hakaret yağdırmaktan daha iyi bana göre.Zaten bahsettiğiniz kitaplar hakkında hiçbir fikrim yok. Okumadım. Sizin yazdıklarınıza baktığımda,haklarında çok bilgili olduğunuz aşikar.Sanırım kitapları okudunuz. (Bu da ayrı bir ironi.)
    Tecavüz,pedofili vs. bu konuları yazıp yücelten,meşru kılan,çok güzelmiş diyerek bunların satışlarını arttıran insanlarla olan savaşınızı anlıyorum ve başarılar diliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.