150 GB olarak gözüken klasörün içindekiler 2 gb olarak gözüküyor geriye kalan 148 GB nereye kaybolmuş olabilir? Malwarebytes Anti-Malware ile tarattım temiz. Nod 32 Smart Securtiy 7 ile tarattım temiz bunu silip güncel KasperskyInternet Security ile tarattım yine temiz. 3-4 gün önce bilgisayarı açtığımda masaüstü simgeleri falan kaybolmuştu sistem geri yüklemeyle halledebildim o zaman farkettim bu problemi.
150 GB olarak gözüken klasörün içindekiler 2 gb olarak gözüküyor geriye kalan 148 GB nereye kaybolmuş olabilir? Malwarebytes Anti-Malware ile tarattım temiz. Nod 32 Smart Securtiy 7 ile tarattım temiz bunu silip güncel Kaspersky Internet Security ile tarattım yine temiz. 3-4 gün önce bilgisayarı açtığımda masaüstü simgeleri falan kaybolmuştu sistem geri yüklemeyle halledebildim o zaman farkettim bu problemi.
Klasörlerin içinde muhtemelen gizli dosyalar var. Sol taraftan düzenle- klasör ve arama seçenekleri- görünüm- gizli dosya klasör ve sürücüleri gösteri tıkla birde öyle bak bakalım
Appdata gizli klasördü zaten gizli klasör göster seçeneği açıktı hep.
sanırım yeniden işletim sistemi kurman gerekicek .
düzenle>klosör arama seçenekleri>görünüm>korunun işletim dosylarını gizle Önerilen orada tik var onnu kaldır ve app data içinde önüne 3 dosya çıkacak
osman.3434
kullanıcısına yanıt
böyle yaparsa virüsler bile gözüküyor :D
kutsalmeclis
kullanıcısına yanıt
Hard diskte sadece windows explorer dan görünen bölümler bulunmaz. Gizli dosyaları göster dediğinde dahi klasörün içindekilerin tamamı görünmeyecektir. Gizli dosyaları göster ayarının yapıldığı kısımdan korunan sistem dosyalarını göster seçeneğini işaretlersen tam olarak dosyaları görebilirsin. Unutmadan uyarıyıda yapıyım bu seçeneği işaretledikten sonra görünen dosyalar üzerinde yapılacak değişiklik, silme vs. büyük ihtimalle sistemini çökertecektir :)
Virüsten değilmiş, sistem dosyalarını göster diyince local klasörü geldi 148 gb boyutunda biraz inceleyeyim neler var neler yok.Saolun.
Sorun çözüldü. DC++ kullanıyorum ve incomplete yani tamamlanmamış indirmeler 142 gb yer kaplamış toplam sildim düzeldi.
kutsalmeclis
kullanıcısına yanıt
Bilgisyarı yeniden başlat büyük ihtimal bu silmenin cezası olarak bilgisayarın bidaha açılamıyacak ve format istiyecek sen temin windows a ait bir klasörü sildin. Eğer açılırsa şanslısın
O incompleteyi arıyodum ben zaten hocam biliyodum onu silince sıkıntı olmadığı nitekim yok da. Saolun tekrar
kutsalmeclis
kullanıcısına yanıt
onun size görülmemesinin amacı bildiğim kadarıyla sistem klasörü içerdiğinden göstermiyor yani windowsun temel ihtiyaç klasörleri var diye biliyorum lakin birşeyler olmaya bilir pc başlangıçta belki onarabilir ama riskli bişey sistem klasörünü silmek
Hocam o sistem klasörlerini bilmitodum ben onu yapınca gözüktü zaten klasör. DC++ şöyle bişey ben yurtta kalıyorum bütün ağlar birbirine bağlı herkes başkasından dosya çekebiliyor o program vasıtasıyla.Bişey indirirken kimden indiriyorsan o çıkınca indirme yarıda kalıyor onların birikmiş hali 142 gb'dı. Onalrı sildim ben sisteme dokunmadım.
kutsalmeclis
kullanıcısına yanıt
bendede bi hdd vardı ondada böyle problem vardı iyi olmus bende onu kurcalıyım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme