Şimdi Ara

Klasör Özelliklerinde Bilinmeyen Hesap Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klasör seçeneklerinden özelliklere girip güvenlik seçildiğinde,içeride bilinmeyen kullanıcı hesabı çıkıyor.Bende bunu kaldırmak istediğimde,WİNDOWS güvenlik uyarı veriyor.
    ''Bu nesenin iznini kaldıramazsınız.Çünkü,bu nesnenin izinleri üstten devralınıyor.
    Bilinmeyen hesap(1-0500............) iznini kaldırmak için bu nesenenin yetkilerinin üstten devralınmasını önlemelisininz.
    İzinlerin devralınması seçeneğini kaldırın ve Bilinmeyen hesap(:::::::::::::::::::::) iznini kaldırmayı yeniden deneyin'' şeklinde bir uyarı .Bunun anlamı ne nedemek istiyor?.
    Bu uyarı ben yenibir taşınabilir HDD almıştım.Arşiv yaptım ve bir arkadaşımdan da bazı arşivlik programlar almıştım ozamandan beridir var.Zararı ne olabilir?Açıklarsanız sevinirim.Teşekkürler,İyi çalışmalar...

• http://www.guvenli.org/icerik/1-10-08/giris-seviyesi-kisisel-bilgi-guvenligi-2

Bu bağlantıya tıklayın ve "=>Klasör İzinleri" başlığını inceleyin.
  • Gereqsiz çok teşekkür ederim alakan için .Fakat vermiş olduğun link benim sorunla alakalı değil.Yinede teşekkür ederim.
  • Ama senin sorununda klasör izinleri yada sertifikalardan kaynaklanıyor.
  • Klasör İzinleri
    Çoğumuzun bilgisayarında başkalarının görmesini istemediğimiz gizli dosyalarımız veya klasörlerimiz vardır. Peki bunları en basit ve en güvenli şekilde nasıl şifreleriz ?
    Piyasada bir çok uyduruk dosya şifreleme programı var.Bunları kesinlikle kullanmayın çünkü en ufak bir hatada program tarafından şifrelenmiş dosyalar bir daha açılamıyor ve doğal olarak belgelerinizi kaybetmiş oluyorsunuz.
    Bu yöntem son derece güvenli ve herhangi bir program kullanmadan olacak. Çoğumuzun bildiği permler yani izinler ile :) Buyrun başlayalım :
    1-) Öncelikle C\guvenli\gizli_klasor adı gibi bir dizin oluşturduğumuzu var sayıyorum. Yani klasörün adı gizli_klasör olacak diyelim ki. Araçlar/Klasör Seçenekleri/Görünüm menüsünden Basit dosya paylaşımını kullan seçeneğindeki işareti kaldırıyoruz. OK leyip kapatın bu sayfayı.

2-) Gizleyeceğiniz klasöre sağ tıklayın Özelliklere girin. Üstte yeni seçenekler göreceksiniz. Bunlardan "Güvenlik" seçeneğine giriyoruz. Bilgisayarınızda tek hesap kullanıyorsanız Admisintratorda ki tüm izinleri kaldırıyoruz. Başka kullanıcılarla ilgili işlem yapmak istiyorsanız onların izinlerini kaldırın.

"Tamam"a tıklayarak çıkıyoruz. Artık siz istemediğiniz sürece kimse bu klasöre giremez. Eğer tabi girmek isteyen kişi bu izinlerden haberdar ise yine bizim yaptığımız gibi bu güvenlik önlemini aşabilir. Aynı zamanda klasörün içinde yine izinlerle korunmuş bir dosya ver ise silinemez.
    Eğer bu menünün kurcalanmasından korkunuz varsa tekrar görünüm menüsüne girerek basit dosya paylaşımını aktif halle getirebilirsiniz.

Not: Alıntıdır.

Bu bilgi senin için yeterli değil mi?

• Burada verilen bilgi klasör gizlemede yapılacak işlemleri anlatıyor. Sanırım ben sorunumu tam olarak anlatamadım.Buraya resim nasıl atayabilirim bilmiyorum eğer yardımcı olursan sana resimlerle anlatabilirim.Teşekkür ederim.
  • Aslında burada anlatılmak istenen şey, erişimi engellenmiş dosyaları görmek yada bazı dosyaların erişimini engellemek. Yani yapman gereken şey anlatılanın tersi...

Neyse. Resim eklemek için:

1-http://imageshack.us/ adresine gir.

2- Uygun yoldan resmini seç.

3- Start Upload de.

4- "Direct link to image" yazan linki kopyala.

5- Foruma bu kopyaladığın şeyi yapıştır, sonra tüm satırı seç ve "image" butonuna tıkla...

Düzeltme: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereqsiz -- 28 Haziran 2009; 11:50:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paylaşılan dosyalar nedir?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • [simage]http://img269.imageshack.us/img269/399/blnmynhsp1.jpg
    http://img13.imageshack.us/img13/2290/blnmynhsp2.jpg[/simage]SAnırım olacak bakalım ilk denemem işte resim eğer çıkarsa
  • Tamam işte, aynı şeyden bahsediyoruz.

Öncelikle:

Başlat / Denetim Masası / KlasÖr Seçenekleri / Görünüm / Basit Dosya Paylaşımı Sekmesini Kullan.
    Seçeneğindeki işareti kaldırın ve uygulaya düğmesine tıklayın.

Erişemediğin klasör üzerinde:

Sağ Tuş / Özellikler / Güvenlik Sekmesi / Gelişmiş / Sahibi Sekmesi
    Seçeneğine tıklayın.

Karşınızdaki listede Kullanıcı adınızı seçin.

Sahibi Değiştir'i işaretleyin.

Sorunsuz günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

Tamam işte, aynı şeyden bahsediyoruz.

Öncelikle:

Başlat / Denetim Masası / KlasÖr Seçenekleri / Görünüm / Basit Dosya Paylaşımı Sekmesini Kullan.

Seçeneğine tıklayın.

Sorunsuz günler.

quote:

Başlat / Denetim Masası / Klasör Seçenekleri / Görünüm / Basit Dosya Paylaşımı Sekmesini Kullan.

Basit Dosya Paylaşımı nı bulamadım. Windows 7 de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih86 -- 27 Nisan 2011; 2:19:56 >

• aynı sorun şu anda bende de var 897 film olan klasöre yeni film atmak isterken bu hatayı aldım ve kurcaladığımda sahibinin ben olmadığımı ve arkadaşın ss in de ki gibi olduğunu gördüm ve benim yazmaya iznim olmadığını gördüm.Yardımcı olursanız sevinirim.İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih86

quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

Tamam işte, aynı şeyden bahsediyoruz.

Öncelikle:

Seçeneğine tıklayın.

Sorunsuz günler.

quote:

Başlat / Denetim Masası / Klasör Seçenekleri / Görünüm / Basit Dosya Paylaşımı Sekmesini Kullan.

Basit Dosya Paylaşımı nı bulamadım. Windows 7 de yok.

windows7 ler için çözümü buldum :c yapın kullanucılar yapın sonra ordaki ortak diye bişey var onu silin !!!uyarı!!!:ortak klasörünün içindekiler çalışmayacaktır onun için başlatta arama yaptırıp masa üstüne kısayol yapın sonra oturumu kapatıp açın o çalışmayan dosyalar gidecek ama başlatta arama yapıp bulduğumuz çalışacak başlatta arama yapmadan önce ortağı silin !!

anlamayan bana mesaj çeksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DownFast -- 9 Temmuz 2011; 18:36:49 >

• aynı sorunu ben de farkettiğim için sorunumu yazdım ve google beni buraya yönlerdirdi.bende de aynı durum mevcut ve işkillendim.Diğer bir yandan dosya paylaşımı yapılan klasörde olmasından mı kaynaklanıyor o geldi aklıma.Win 7 için çözüm bulan arkadaşın çözüm yolunu anlayamadım.açıklarsan sevinirim.
  • Aynı sorunu yasıyorum. Nedir bu bilinmeyen hesap olayının cozumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.