Sorunum Xp kurulumlu bilgisayarimda herhangi bir dosya-pencere actigimda arac cubuklarindaki (dosya-duzen-gorunum-sk kullanilanlar-araclar-yardim) "Araclar" kisminda "Klasor Secenekleri" eklentisini goremiyorum, onceden vardi suanda yok olmus durumda sebebi ve nasil eski hale getirebilcegim konusunda yardimci olursaniz sevinirim,simdiden tesekkurler...
Sende virüs yemişin :D
Dün başıma geldi. Bugün format attım kurtuldum :D
Şimdide sesle ilgili bi sorunum var :S
yok artik ya daha 1 hafta olmadi format attirali msn-cs-sxe ve kendi resimlerimden baska biseyde yok bilgisayarda daha hicbisey kurmadim bile eger harbiden virus girmisse uzulurum valla :S:S
combofix ile belki kurtarabilirsin...
quote:
Orjinalden alıntı: sickdreth_01
combofix ile belki kurtarabilirsin...
konuyu biraz daha acsak ?
Başlat>çalıştır a regedit yazarak enterlıyoruz.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer] anahtarına gidiyoruz. Sağdaki nofolderoptions anahtarını siliyoruz. ya da çift tıklayarak değerini 0 (SIFIR) yapıyoruz.
Çalıştır penceresine gpedit.msc komutunu yazın ve tamam tuşuna basın. Karşınıza gelen pencerede şu ayarları yapın: Kullanıcı yapılandırması --> Yönetim Şablonları-->Windows Bileşenleri-->Windows gezgini bu adımları gerçekleştirdikten sonra hemen pencerenin sağ tarafında Klasör seçenekleri öğesini araçlar mönüsünden kaldırır seçeneği gelecek Klasör seçeneklerini araçlar mönüsünden kaldırır seçeneğine çift tıkladığınızda, devre dışı butonunu seçip tamam dedikten sonra klasör seçeneklerinin yerine geldiğini göreceksiniz..
Çalıştır penceresine gpedit.msc komutunu yazın ve tamam tuşuna basın. Karşınıza gelen pencerede şu ayarları yapın: Kullanıcı yapılandırması --> Yönetim Şablonları-->Windows Bileşenleri-->Windows gezgini bu adımları gerçekleştirdikten sonra hemen pencerenin sağ tarafında Klasör seçenekleri öğesini araçlar mönüsünden kaldırır seçeneği gelecek Klasör seçeneklerini araçlar mönüsünden kaldırır seçeneğine çift tıkladığınızda, devre dışı butonunu seçip tamam dedikten sonra klasör seçeneklerinin yerine geldiğini göreceksiniz..
quote:
Orjinalden alıntı: mesuthaksoy
Başlat>çalıştır a regedit yazarak enterlıyoruz.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer] anahtarına gidiyoruz. Sağdaki nofolderoptions anahtarını siliyoruz. ya da çift tıklayarak değerini 0 (SIFIR) yapıyoruz.
ikisinide denedim oyle bir komut olmadigina dair hata verdi.
Ondan once combofix programini arastirdim ve okudugum seylere gore amvo.exe adli bir virus oldugunu dusunuyorum cunku bilgisayarimda suan tertemiz sayilir msn-cs-sxe-winamp... gibi bilinen bikac program yuklu birde kendi resimlerim var.Diger pc den usb bellek ile resimlerimi atmis oldugum icin bu amvo.exe virusunun oldugunu tahmin ediyorum ve bilgisayarim ikide bir kendiliginden kapanmaya basladi, combofix i kurduktan sonra bile programi actigimda "windows kapatilicagi icin program calisamiyor" hatasi goruyorum ve pc kapaniyor.
Yani sorun artik sadece klasor secenekleri degil pc ye bulasan viruslerde oldu.Simdi ne yapmami tavsiye edersiniz format attirmadan bu isten kurtulabilirmiyim ?