sanırım son yıllarda karşılaştığım ve çözümü için aklıma artık bir şey gelmeyen bir durum. birinci bilgisayar konuusnda acemi değilim ikincisi bu konuyu dahili bileşenlere açmamın sebebi artık sabit diskimi değiştirecek olmaya niyetlenmem bu hatadan dolayı.
olay şudur; xp yi kurduğumda bütün klasörler salt okunur oluyor, bu durum php ve delphi kullanırken olumsuz spnuçlar doğuruyor örneği,n program derleyemiorum vs...
şimdi çözüm olarak önce biçimlendirdim sabitdiski ve yeniden xp yi kurdum OLMADI sonra başka xp cd leri ile bi,çimlendirerek kurdum OLMADI sonra sabitdiski fdisk yaptım OLMADI sonra sabit diski (tam anlamıyla silinsin diye) önce ext3 sonra ntfs yaptım OLMADI fat32 yaptım OLMADI dostan bütün sabitdisk bitlerini 0 yaptım (fabrika ayarlarına döndüredüm) OLMADI interntte ki tavsiyeleri yaptım (microfost un sitesi de dahil) OLMADI atrrip güvenli mod vsvsv tekbir yöntemle geçici çözüm buldum o da php için işimi gördü ama dizinler salt okunurr olmaya devam etti ve ben delphiyi yine kullanamadım (çözüm bütün kullanıcılara bütün yetkileri vermekti, hali ile bu da çok büyük bir güzenlik açığı demek) OLMADI
xp yi yaklaşıkk 12-13 kere kurudm deneme amaçlı ve halen daha olmuyor bütün dizinler salt okunur olarak gözüküyor...
artık yeni bir sabitdisk almaya karar verdim gibi, çözüm önerisi olan ??????? ilgilenenlere tşkler.
fabrika ayarlarına döndürdüm derken partitiondaki (0 sector) tüm bitleri de sıfır yaptınız mı ?
açma disketi ile açıp (ve/veya usb) elle sıfır yapmayı deneyin ilk 70 kadar sectorleri.
virus değilse diske ait firmvare de hata olmuş olabilir mi ?
farklı mainboard da denediniz mi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme