Şimdi Ara

Klaviyemdeki Windows tuşu çalışmıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Yaklaşık 1 ay önce attığım formattan sonra çalışan windows tuşu bi ara yapışkan tuşları kapatınca devre dışı kaldı.

Win tuşunun olduğu kısayolları sıklıkla kullandığım için çok sıkıntı çekiyorum.

Tuşa basınca Spotify'den, Youtube'den müzik durdurup başlatıyor.

Nedeni hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Bilgisayar Acer Nitro 5 Laptop. 6 Ay Önce aldım. Harici klaviye kullanmıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Tuşu Çalışmıyorsa Ne Yapmalısın?

Windows tuşun çalışmadığında, bilgisayarını kullanmak zorlaşabilir. Neyse ki, sorunu gidermek için yapabileceğin birkaç şey var.

1. Tuşu Temizle:

İlk olarak, Windows tuşunun temiz olduğundan emin ol. Toz veya kir birikmesi tuşun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Tuşu temizlemek için pamuklu çubuk ve izopropil alkol kullanabilirsin.

2. Tuşu Kontrol Et:

Tuşun fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol et. Tuş kırılmış veya gevşekse, değiştirilmesi gerekebilir.

3. Sürücüleri Güncelle:

Windows tuşu, klavye sürücüleri tarafından kontrol edilir. Sürücüler güncel değilse, tuş düzgün çalışmayabilir. Klavye sürücülerini güncellemek için şu adımları takip edebilirsin:

• Aygıt yöneticisini aç.
    • "Klavyeler" kategorisini genişlet.
    • Klavye cihazına sağ tıkla ve "Sürücüyü güncelle"yi seç.

4. Sistem Dosyası Denetleyicisini Çalıştır:

Sistem Dosyası Denetleyicisi, Windows sistem dosyalarını tarayan ve bozuk dosyaları onaran bir yardımcı programdır. Windows tuşunun çalışmama sorununu gidermek için Sistem Dosyası Denetleyicisini çalıştırabilirsin:

• Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır.
    • "sfc /scannow" komutunu gir ve Enter tuşuna bas.

5. Windows Tuşunu Yeniden Ayarla:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Windows tuşunu yeniden ayarlamayı deneyebilirsin. Bunu yapmak için şu adımları izle:

• Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni aç.
    • "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout" anahtarına git.
    • "Scancode Map" değerini bul ve çift tıkla.
    • "0000005B00000000" değerini "0000000000000000" olarak değiştir.
    • Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapat ve bilgisayarını yeniden başlat.

Bu adımları izledikten sonra Windows tuşun düzgün çalışmaya başlamalıdır. Ancak sorun devam ederse, daha fazla yardım için bir profesyonelle görüşmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nitro sense uygulamasından menü tusları yada tusla gecen baslık var ıse aktive et

• Eyvallah kardeşim. Sorunum çözüldü.

Klaviyemdeki Windows tuşu çalışmıyor???

Windows ve menü tuşu bölümünden halloldu. Allah razı olsun. İyi günler...

• Adminler konuyu fixleyebilirsiniz. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Fn tuşu çalışmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.