Selamlar.Sizlere bir sorunumdan bahsedeceğim.Elime bir bilgisayar geldi.Bilgisayarı açtığımda ilk ekranda CMOS Error - Defaults Load şeklindeki sayfa geliyor.Altındada Pres F1 continue, Del vs. yazılar yazıyor.Bu sayfada biosa girmek veya f1'e basıp devam etmek istediğimde ise klavye işlemiyor.Sağlamlığından emin olduğum birkaç klavye denedim fakat bir sonuç alamadım.Power tuşuna bastığımda ve ondan sonra 1-2 kez klavye'nin o 3 ışığı yanıp sönüyor fakat ondan sonra bir etkinliği olmuyor.Buradan klavye'ye elektrik geldiğini anlıyorum fakat neden çalışmadığı konusunda fikir ve yardımlarınızı bekliyorum..
belki ps/2 portlarda bir arıza vardır. usb klavye deneyiniz.
Anakartın jumper ayarlarını gözden geçirin.
ama dediğim gibi power tuşuna bastığımda ve daha sonrasında 1-2 kez klavyenin o 3 ışığı yanıp sönüyor. F Lock tuşuna bastığımda F ışığıda yanıyor ancak bundan başka klavyeyle hiçbir işlem yapamıyorum.. acaba neden olabilir ?
Bios ayarlarından F1 seçeneğini kapa ve klavyen usb klavye ise donma yapması kaçınılmaz
ben hiçbir işlem yapamıyorumki klavyeyle..
klavyen multi klavye yani çok fonksiyonlu klavyemi eğer öyle ise basic klavye ile sorun olacağını sanmam