Kardeşime yeni klavye almıştım gamebooster g5 modeli. Bir şeyler yapmış yazılım falan da yüklemiş sonra tuşların hepsi değişmiş. Örneğin a harfine basınca g harfi yazıyor. İnternette o kadar araştırdık çözümü bulamadık. Klavyeyi kendi bilgisayarımda denedim yine farklı harflerle yazıyor. Sanırım klavyenin kendi üzerinde bir belleği var bu belleği sıfırlamamız gerekiyor. Bilgisi olan var mı? |
Telefon Klavye Tuşları Değişti: Nasıl Düzeltilir?
Telefonunuzun klavye tuşlarının yer değiştirmesi can sıkıcı bir sorun olabilir. Neyse ki bu sorunu genellikle evde kolayca düzeltebilirsiniz.
Tuşların Yerini Değiştirme Adımları:
- Telefonunuzu kapatın ve pili çıkarın (varsa).
- Bir cımbız veya sivri bir nesne kullanarak yanlış yerleştirilen tuşları dikkatlice kaldırın.
- Tuşları doğru konumlarına yerleştirin.
- Pili yeniden takın ve telefonu açın.
Tuşlar Takılmaya Devam Ederse:
- Tuşların altındaki alanda kir veya kalıntı olup olmadığını kontrol edin.
- Bir pamuklu çubuk veya basınçlı hava kullanarak kalıntıları temizleyin.
- Sorun devam ederse, tuşların kendilerinde veya klavye devresinde sorun olabilir.
Profesyonel Yardım Alma:
Yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorun devam ediyorsa, telefonunuzu profesyonel bir teknisyene götürmeniz gerekebilir. Sorunu teşhis edebilir ve gerekli onarımları yapabilirler.
Önemli İpuçları:
- Tuşları çıkarmak veya yerleştirmek için keskin nesneler kullanırken dikkatli olun.
- Tuşları zorlamayın, aksi takdirde hasar verebilirsiniz.
- Sorun devam ederse, telefonu daha fazla hasar görmekten korumak için kullanmayın.