klavyeden bir tuşa basıp uygulama kapatmak meselesi hakkında
-
-
kimse cevap vermemişmi.banada lazım böyle bi program -
İki tuş ile hazırı varken, tek tuş ile uğraşma şllkjhgf
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
yapabilen illa ki vardır da ben konu açınca kimse görmüyor :(
-
Hocam benim bildiğim bu şekilde bir yol var hemen anlatayım.
Öncelikle vereceğim komutları not defterine yazıp adını sistem dosyasına benzer bir şey yapın. rundll, RunTimeBroker vs. sonu .bat olmalı. Yani; rundll.bat şeklinde kaydedin. Eğer ki "yok PC benim, kimse gelip de klasörlerime girmez" diyorsanız istediğiniz adı verebilirsiniz. Şimdi içine yazacağınız komutlara geldi sıra:
Bu komutla kapatabilirsiniz fakat sağ aşağıda ikon silinmiyor mouse üstüne götürünce kayboluyor. Eğer exe adında yanlışlık yapmışsam lütfen düzeltin. Örnek: Skype64.exe vs. Kullanmadığım için bilmiyorum.
taskkill /F /t /IM Skype.exeKod
Yığını:Peki ikon gitmemesini nasıl çözebilirsiniz?
İki farklı çözümü mevcut:
En basiti bu: Skype'ın sistem ikonunu devre dışı bırakın.
Başlat çubuğuna sağ tık> Görev Çubuğu Ayarları> Aşağıdan "Görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin" yazısına tıklayıp Skype'ı kapatın.
Ayrıca Skype ayarlarından da kapatmanız iyi olur.
Bir diğer yöntem ise uygulamayı kapattıktan sonra bütün explorer sistemini yenileme komutu ekleyebilirsiniz, fakat bu şüphe uyandırıcı bir görüntü sağlıyor. Çünkü her şey gidip geliyor, özellikle pc yavaşsa boş boş ekrana bakabilirsiniz. Tercih size kalmış.
taskkill /F /t /IM Skype.exe taskkill /f /im explorer.exe cd /d %userprofile%\AppData\Local del IconCache.db /a start explorer.exeKod
Yığını:Komutları yazıp kaydettikten sonra sıra geldi kısayol tuşuna. Oluşturduğunuz dosyaya sağ tıklayın ve dosyanın bulunduğu yerde kısayol oluşturun. Kısayoldaki "kısayol" yazısını silin.
Şimdi kısayola sağ tıklayın, özellikler deyin. Direkt "Kısayol" sekmesi altında açılacaktır. "Kısayol tuşu:" Yazan kutucuğa tıklayın ve istediğiniz tuşu atayın. Bu kadar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X