Şimdi Ara

klavyeden bir tuşa basıp uygulama kapatmak meselesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, klavyeden kullanmadığım bir tuşa görev atamam gerek. işyerinde skype yasak ama kullanmam gerekiyor. bana yardımcı olur musunuz, misal numpad altındaki noktaya bu görevi atayayım, basınca skype komple kapansın. kendim 5 sene uğraşsam yapamam.

• kimse cevap vermemişmi.banada lazım böyle bi program
  • İki tuş ile hazırı varken, tek tuş ile uğraşma şllkjhgf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yapabilen illa ki vardır da ben konu açınca kimse görmüyor :(

• Hocam benim bildiğim bu şekilde bir yol var hemen anlatayım.

Öncelikle vereceğim komutları not defterine yazıp adını sistem dosyasına benzer bir şey yapın. rundll, RunTimeBroker vs. sonu .bat olmalı. Yani; rundll.bat şeklinde kaydedin. Eğer ki "yok PC benim, kimse gelip de klasörlerime girmez" diyorsanız istediğiniz adı verebilirsiniz. Şimdi içine yazacağınız komutlara geldi sıra:

Bu komutla kapatabilirsiniz fakat sağ aşağıda ikon silinmiyor mouse üstüne götürünce kayboluyor. Eğer exe adında yanlışlık yapmışsam lütfen düzeltin. Örnek: Skype64.exe vs. Kullanmadığım için bilmiyorum.

Kod

Yığını:
    taskkill /F /t /IM Skype.exe

Peki ikon gitmemesini nasıl çözebilirsiniz?

İki farklı çözümü mevcut:

En basiti bu: Skype'ın sistem ikonunu devre dışı bırakın.

Başlat çubuğuna sağ tık> Görev Çubuğu Ayarları> Aşağıdan "Görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin" yazısına tıklayıp Skype'ı kapatın.

Ayrıca Skype ayarlarından da kapatmanız iyi olur.

Bir diğer yöntem ise uygulamayı kapattıktan sonra bütün explorer sistemini yenileme komutu ekleyebilirsiniz, fakat bu şüphe uyandırıcı bir görüntü sağlıyor. Çünkü her şey gidip geliyor, özellikle pc yavaşsa boş boş ekrana bakabilirsiniz. Tercih size kalmış.

Kod

Yığını:
    taskkill /F /t /IM Skype.exe taskkill /f /im explorer.exe cd /d %userprofile%\AppData\Local del IconCache.db /a start explorer.exe

Komutları yazıp kaydettikten sonra sıra geldi kısayol tuşuna. Oluşturduğunuz dosyaya sağ tıklayın ve dosyanın bulunduğu yerde kısayol oluşturun. Kısayoldaki "kısayol" yazısını silin.

Şimdi kısayola sağ tıklayın, özellikler deyin. Direkt "Kısayol" sekmesi altında açılacaktır. "Kısayol tuşu:" Yazan kutucuğa tıklayın ve istediğiniz tuşu atayın. Bu kadar.

klavyeden bir tuşa basıp uygulama kapatmak meselesi hakkında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.