Şimdi Ara

Klima açılınca gelen tıslama sesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün klimayı açtığımda klimadan bir ses gelmeye başladı, laptop fanı çalışırken bir kabloya sürten ses mi desem lastik patlayınca çıkan hava kaçırma sesi mi desem bir tıslama geliyor. Havalandırmada sorun yok sadece klimayı açınca geliyor (A/C basınca). Isıtmada ve ya soğutmada herhangi bir sıkıntı yok. Fan devrini arttırınca ses bazen artıyor bazen aynı kalıyor. 15-20 saniye sonra kesiliyor ses. Sorun ne olabilir ? Yakın zamanda bakıma gideceğim polen filtresinden böyle bir durum kaynaklanması olası mı acaba ?

• Sorunun kaynağını neymiş hocam? Bende de AC tuşuna bastığımda ilk 10-15 saniye tısss diye ses geliyor ama sonra ses azalarak kayboluyor.

Kış mevsiminde olduğumuz için klimayı ön cam buğusunu çözmekte kullanıyorum ve sorun yok, ama öte yandan yazın rölantide hiç soğutmuyordu ta ki araçla hızlanana kadar (yüksek devirde sürene dek).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    İlk çalıştırdığınızda biraz gaz verince sesi kesiliyorsa klima kayışı gevşektir. Ayrıca gaz kontrolü de yaptırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    kaçak varmış radyatörü değiştirmiştik. tekrarlamadı bir daha

yalnız 3 klimacı gezdim ilk ikisi kaçağı bulamadı sonra sokak arası bir elektrikçiye girdim tesadüf yarım saatte çözdü. gidilecek ustayı iyi seçmek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyondan gelen çıt sesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.