Bursa'da yaşıyorum ve ortalama 15 m2 civarındaki oturma odam için duvar tipi inverter klima arıyorum. 9000'lik bir klimanın işimi göreceğini düşünüyorum. Günlerdir forumda klimalarla ilgili okumadığım konu/mesaj neredeyse kalmadı. Herkes genelde Mitsubishi, Daikin ve Toshiba isimlerinde birleşmiş gibi, fakat takdir edersiniz ki fiyatlar da aynı oranda yüksek seviyelerde. Ben sadece yazın soğutma amaçlı kullanacağım, yaz tatilinin tamamını da evde geçirmiyoruz zaten. Yani yılda bir iki aylık bir kullanım için lazım. Bu yüzden bu markalar dışında biraz daha idare eder denilebilecek markaları düşünmek istiyorum. Bu 3 marka dışındaki markalar hakkında bu forumda iyi şeyler yazanların sayısı çok az, farkındayım ama benim tercihim bu yönde olacak. LG ve Samsung'u öncelikli olarak düşünüyorum. Alternatifleri ise Siemens, Bosch, Demirdöküm, hatta belki Arçelik olabilir. Herkesin tavsiye etmekten bıkmadığı şu 3 marka (Mitsubishi, Daikin, Toshiba) dışındaki markalardan hangisini tavsiye edersiniz. 2000 lira civarında (artı-eksi 200-300 lira oynayabliriz) bir klima olabilir.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi forumlar...
Sanırım LG alacağım, yok mu yorum yapacak olan? :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme