Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
425
Cevap
13
Favori
123.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Samsung AR5000 9000btu klimamız arızalandı. Garantisi de sona erdi muhtemelen (faturasını arıyorum hala). Klima çocuk odasında takılı, diğer 9-10 yıllık klimalarımıza göre bu klima neredeyse hiç kullanılmadı. Arızaya gelirsek: kumandadan açıyorum, ön kapak açılıyor, tam devreye girecekken "bip" yapıyor, priz simgeli LED yanıp sönüyor sürekli olarak. Kapattım açtım, elektriğini kestim açtım, olmadı... Hala aynı şekilde. Daha önce de bir kere olmuştu, servisi çağırdım, tam yoldalarken beni aradılar o sırada açtım klimayı, direk çalışmıştı, "şebekeden olmuştur, düzelir" dediler, servis gelmedi yani. Aradan 6 ay geçti, şimdi yine aynı oldu...

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Not: Bunu yazarken internetten araştırdım, o LED lambanın yanıp sönmesi "iç fan motoru arızası" olarak geçiyor.
  • qezgin kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız Teknolojinin üreteni kimse ipler onların elinde.

Bizede sadece uzaktan bakmak düşüyor.

Cevabınız için teşekkürler. İyi forumlar.
  • d_darko kullanıcısına yanıt
    Hocam açınca arıza kodu veriyorsa çok emin olmasam da fan motorundan olacağına pek ihtimal vermiyorum. Elinizle cross fanı çevirebiliyormusunuz?

Faz hatası, topraklama hatası vs algılıyor da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Hocam açınca arıza kodu veriyorsa çok emin olmasam da fan motorundan olacağına pek ihtimal vermiyorum. Elinizle cross fanı çevirebiliyormusunuz?

Arıza kodunu bilmiyorum, ekranı yok klimanın. Sadece 3 adet Led var. Önceki gün klima gayet güzel çalışıyordu, dün akşam arızalandı. Bip yapıyor, sonra Led yanıp sönüyor sürekli. Arıza koduna bakılacak başka yer var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dün akşam klimayı açtım, bu sefer çalıştı. Tüm gece sorunsuz çalıştı. Biraz önce gündüz açtım, yine sorunsuz çalıştı. Noluyor bu klimaya da böyle yapıyor bilmiyorum. İç fan motoru bazen tutukluk mu yapıyor nedir...

Bu arada eski demirdöküm klimamız var, onun da iç fanı dönmüyor ilk açtığımda, elimle ilk hareketi veriyorum, sonra saatlerce sorunsuz çalışıyor. Birkaç defa sprey yağ sıktım fan yuvasına, ama ömrü uzun olmuyor sanırım, 1-2 ay sonra yine dönmüyor.

DD nin fan kapasitoru arizalidir.

Samsung bu hata için RPM sensörü 380RPM'den az algılıyor deyip iki kontrol önerisi sunmuş;

Karttan motora kadar olan bağlantıları kontrol etmek.
    Karttaki CN72 konnektöründen gelen voltajın yaklaşık 180 volt olup olmadığını kontrol etmek.

Bir de AQV09UWLN modeli için bir diagram buldum ki burada da çoğu kontrolün sonucu ya kartı ya da motoru değiştirmeye ulaşıyor.

Tabii ki internet üzerinden olmuyor, teknik ekip gözü şart.
    İnşallah bir daha tekrarlanmaz.

KLİMA ARIZALARI BURAYA KLİMA ARIZALARI BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreleased -- 8 Temmuz 2017; 20:2:53 >

• Hayirli gunler. Bugunlerde klimadan ilk açılışta cok koku geliyor diye filtreyi temizlemek icin çıkardığımda resimdeki manzarayla karşılaştım. Sebebi ne olabilir? ilk aldigimizda gaziyla ilgili sorun var deyip gaz bastilar sonra olmayinca dış uniteyi degistirmislerdi. Onunla bağlantısı olabilir mi? Ne yapmak lazim? Klimann markası mithsubishi.

KLİMA ARIZALARI BURAYA

KLİMA ARIZALARI BURAYA

• İyi günler.
    Birkaç konuda size danışmak istiyorduk.

Eğer daha önce yanıtlandıysa kusura bakmayın.

On-Off Klima;
    1) Ünite içi sıcaklık sensörlerin arızalandığını sadece ölçüm aletleri ile mi anlayabiliriz?
    Mesela klimamız bu aralar durmadan çalışıyor. klima 26 Dereceye ayarlı fakat iç oda sıcaklığı 24 dereceye düşüyor ve hala çalışıyor. Klimanın ayarını 29 derceye yükselttiğimizde klima duruyor.
    Bu aradaki fark sensörden mi kaynaklanıyordur? bu kanıtlamanın yolu nedir acaba?

2. olarak ; internette 10k - 5k sensör satışları bulunuyor. bunlardan hangisinin bizim sensörümüzle eşdeğer olduğunu nasıl anlayabiliriz?
    Değiştirdiğimiz sensörlerde herhangi bir ayarlama yapmamız gerekir mi?

Cahiliyetimizi affedip sorularımızı sabırla cevaplayabilirseniz çok seviniriz. Teşekkürler.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 9 Temmuz 2017; 14:8:17 >
  • citadel kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

Sensör konusunu cevaplayayım önce.

Sensör arızaları sensörlerin açık ya da kısa devre olması , hassasiyetini kaybetmesi , soket ve kablolarında temassızlık kopma meydana gelmesi gibi durumlarda meydana gelebilir.

nasıl ölçüm yapılabileceği konusuna değinmek gerekirse eğer;

Sensörler ortam sıcaklığına göre farklı değer göstermektedir. Ortam sıcaklığı ölçülerek , avometre omaj kademesine alınır ve sensör direnç değeri ölçülür. Sensör çizelgesindeki ortam sıcaklığına göre göstermiş olduğu direnç karşılaştırılarak sağlamlık kontrolü yapılmalıdır. o Sıfır , sonsuz ya da farklı bir değer ölçülmesi durumunda sensör arızalıdır.

Bunun için elinizdeki sensör bilgisini bilmeniz gerektiğini unutmamak lazım lakin sensör tablosu yoksa dahi ekte size sunduğum tablodaki ortalama değerleri referans alabilirsiniz.

KLİMA ARIZALARI BURAYA

Bu arada klimanızın ortam ısısını tavandan aldığı değerdeki ısıya ve soğuk havanın fiziksel koşullar gereği ağır olması kaynaklı yere çöktüğünü unutmamanızı tavsiye ederim.

diğer sorunuzun cevabı ise üretimde kullanılan orijinal sensörün en sağlıklısı olacağı, mühendislik hesapları değerlerindeki sensör ile, ortalama değerler referans alınarak üretilen sensörlerin ürünün çalışma stilini değiştireceği olasılığını da unutmamak gerekir diye hatırlatmadan geçmeyelim.

• oreka O kullanıcısına yanıt
    Maalesef ki, bütan/oksijen karışımı iyi ayarlanmadan, aynı zamanda iyi olmayan bir işçilik ile yapılmış kaynak izi bunlar. Teknik anlamda sorun çıkartacak bir şey değil, performansa da etki eden durum olmaz.

Elektronikte eski ustaların (Afedersiniz) kuş boku dedikleri bir lehim stili vardı işe yeni başlayanlarda çok görülürdü bu. Hele ki Kurşun/kalay karışımı iyi olmayan bir lehim teli ile yapılmışsa, havyanın ısısı iyi ayarlanmamışsa bu manzara ile çok karşılaşılırdı. Evet lehim yine d etutar ve işini yapardı lakin olması gereken şekli o değildi.

Sizinki de buna benzer bir durum olmuş. Çok kafaya takan bir yapıya sahipseniz firmadan hak arayabilir sinirinizi bozabilirsiniz. Bunun dışında teknik anlamda can sıkacak bir şey yok.

Normalde sizi ''Aman hocam naaaptın , derhal değişim talep et, hemen ulusal güvenliğe haber verin, Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı derhal buraya gelsin'' vs şeklinde galeyana getirip o sinirle hangi marka ise o klima o markanın üzerine saldırtmam gerekir ki hocam tecrübelerimden hareketle sinirlerinizin bozulduğu ile kalacağınız korkusu nedeniyle ''olmuş artık bırakın çalışıyorsa öyle kalsın'' modunda kalmayı tercih ediyorum. Elbette ki nihai karar kendinizindir.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Çok ama çok Teşekkürler.

İyi çalışmalar. İyi forumlar.
  • quote:

Maalesef ki, bütan/oksijen karışımı iyi ayarlanmadan, aynı zamanda iyi olmayan bir işçilik ile yapılmış kaynak izi bunlar. Teknik anlamda sorun çıkartacak bir şey değil, performansa da etki eden durum olmaz.

Elektronikte eski ustaların (Afedersiniz) kuş boku dedikleri bir lehim stili vardı işe yeni başlayanlarda çok görülürdü bu. Hele ki Kurşun/kalay karışımı iyi olmayan bir lehim teli ile yapılmışsa, havyanın ısısı iyi ayarlanmamışsa bu manzara ile çok karşılaşılırdı. Evet lehim yine d etutar ve işini yapardı lakin olması gereken şekli o değildi.

Sizinki de buna benzer bir durum olmuş. Çok kafaya takan bir yapıya sahipseniz firmadan hak arayabilir sinirinizi bozabilirsiniz. Bunun dışında teknik anlamda can sıkacak bir şey yok.

Normalde sizi ''Aman hocam naaaptın , derhal değişim talep et, hemen ulusal güvenliğe haber verin, Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı derhal buraya gelsin'' vs şeklinde galeyana getirip o sinirle hangi marka ise o klima o markanın üzerine saldırtmam gerekir ki hocam tecrübelerimden hareketle sinirlerinizin bozulduğu ile kalacağınız korkusu nedeniyle ''olmuş artık bırakın çalışıyorsa öyle kalsın'' modunda kalmayı tercih ediyorum. Elbette ki nihai karar kendinizindir.

Çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konu sanirim uretim asamasindaki kaynaklama. Yoksa cihazim henuz 1 yillik ve hic tamire gitmedi. Sorun olmayacak bir durumsa kurcalamaya da gerek yok. Tekrar teşekkürler.

Hocam yanlış anlamayınız da, üretimde böyle kaynak olmaz.
  • citadel kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Arkadaslar evde 2 tane daikin klima var. Birinde boyle her 2 dakikada bir tissss diye ses veriyor geciyor oburunde de var bu ses ama ondaki cok dikkatli dinleyince duyabiliyorsunuz. Bu tislamanin gelmesi normal mi? Oburune gore yuksek geldiginden servise soylemeli miyim?

• brifing B kullanıcısına yanıt
    Kaç senelik ürün bunlar hocam?
  • quote:

Hocam yanlış anlamayınız da, üretimde böyle kaynak olmaz.

Ne yapmami önerirsiniz hocam bu durumda. Adamlar bana tamir görmüş ürünü satmış demekki.

Hocam ortalığı bulandırmak istemem lakin bence 1-2 tarafsız kişiden görüş alın, ben iddia ediyorum ki öyle fabrikasyon kaynak olmaz.
  • Vallahi hocam bu ülkede yaşayıp kandirilmaktan aldatilmaktan dolandirilmaktan o kadar sıkıldım ki inanin uğraşacak mecalim yok. Herkes mi üç kağıtçı oldu yahu. Adam sıfır araba aliyor araba sonradan boyanmış çıkıyor. Benim klima da ona döndü. El hasıl bir sıkıntı yaratmayacaksa Allah a havale edeyim... çünkü bu zamanın hirsizlari da çok yavuz...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.