Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
13
Favori
123.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kolay Gelsin
  • Merhaba;

Gree marka 9.000 lik ikinci el bir klima aldım ve montaj yapıldı. Klima ya gaz basıldı. İlk 3 gün çok güzel soğuttu. Buz gibiydi fakat 3. gün sonrası klima soğuk üflemiyor. Ve iç kısımdaki ızgaranın üstü buzlanmış. Fotoğraf ekliyorum. Sorun neden olabilir acaba? KLİMA ARIZALARI BURAYA
  • arçelik 12000 btu klima aldım. revizyonlu aldım. motor sesinden 2 kat aşağıdaki komşum bile rahatsız oldu. insanlara işkence çektirmek istemediğimden servisi çağırdım. abartmıyorum servis en az 7 kez geldi. ama sonuç yok. keşke almasaydım diyorum şimdi. 400 tl ucuz olsun diye revizyonlu aldık elimizde patladı.

revizyonlu almayın.
  • Vestel dx12 bio marka/model (inverter değil ) split klimanin iç ünite - dış ünite kablo bağlantı şemasını nerden bulabilirim???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • justhinkk J kullanıcısına yanıt
    Bu işinize yarar diye umuyorum.

KLİMA ARIZALARI BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreleased -- 3 Temmuz 2017; 12:39:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: charss

Merhaba;

Gree marka 9.000 lik ikinci el bir klima aldım ve montaj yapıldı. Klima ya gaz basıldı. İlk 3 gün çok güzel soğuttu. Buz gibiydi fakat 3. gün sonrası klima soğuk üflemiyor. Ve iç kısımdaki ızgaranın üstü buzlanmış. Fotoğraf ekliyorum. Sorun neden olabilir acaba? KLİMA ARIZALARI BURAYA

Hocam iç ünite fan devrini yüksek tutun, sistem içerisinde soğuyan akışkanın üzerine yeterli ısı transferi olmaması nedeniyle yaşarsınız bu sorunu.

İç ünite fan devri düşük
    Gaz eksik
    Klima ortama yetersiz
    uzun süreli düşük derecede kullanım

vs gibi durumlar bu sonucu doğurur.

• 422_322 4 kullanıcısına yanıt
    Aslında revizyonlu ürün ben kullanırım hiç de sorun yaşamadım ne yalan söyleyeyim, Peki sorunu çözememeleriyle birlikte, sorunun kaynağını bulabildiklerine eminmisiniz?

Yani ses kompresörden geliyorsa KOMP değişsinler, komp vibrasyon takozlarına, U boru vibrasyon takozuna, butil kauçuğa vs bakmışlardır zaten de konu neymiş, nasıl bir açıklama yapıyorlar size?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Baymak elegant plus 12 btu klimam var. Geçen sene bu zamanlarda aldım. Yaz boyu kullanmıştım sıkıntısız. İlk defa dün akşam tekrar denedim yaklaşık 10 ay sonra. Ancak yeterli şekilde soğutmuyor. Yaklaşık 1 saat aralıksız 16 dereceye kadar getirmeme rağmen oda soğumadı. Geçen sene 23 derecede 20 dk çalışsa oda buz gibi oluyordu ? Sorun ne olabilir acaba ? 0 | |
  • Arçelik 15040 klima kullanıyorum

Klima termik açıyor gündüzleri 12-18 saatleri arasında

KLİMA ARIZALARI BURAYA

Hattaki voltaj değeride resimde görüldüğü gibi ne önerirsiniz bana acaba?

• Ado kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

-Fan devri genelde AUTO da çalıştırıyorum. Çoğunlukla yüksek devirde çalışıyor fan.
    -Bende gaz eksikliğinden şüpheliyim ama montaj yapan usta güzel bir montaj yaptı ve aradığımda klima da kaçak ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. iyi kontrol ettim dedi.
    -Salon tahmini 17 - 20 m2 civarı.
    -Ortalama 7 saatlik kullanım var.

Yarın klimacı gelecek bakalım sorun ne çıkacak.
  • charss C kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ettim hocam lakin eğer montajda boruda büküm olmadıysa, bana sanki gaz şarjı ile işi çözerler gibi geliyor

bir de ustadan rica edin lütfen, ortam ısısı ile klimanın üfleme derecesini ölçüp size göstersin lütfen. Her şey saatten bakmakla olmuyor sonuç görmek lazım.
  • RedlEyel kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik dağıtım şirketine bilgi verin faz hattı değiştirsinler. Lakin Memleketin içerisinde bulunduğu bu inanılmaz sıcaklar nedeniyle herkes fena şekilde şebekeye asıldığı için şu sıralar çok da yardımcı olabileceklerini sanmıyorum

Klima regülatörü bakabilirsiniz.
    Sağolun hocam arayıp arıza kaydı oluşturdum.

Yan binadaki komşumuz sorunsuz kullanıyor faz hattı değiştirmek çözüm olacak gibi duruyor olmadı regülatöre yöneleceğiz.

• RedlEyel kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, umarım tez zamanda düzelir.
  • merhaba,
    İstanbul Ümraniye'de oturuyorum. Evimde LG marka ESNH186C4U1 model 20.000 Btu/h soğutma kapasiteli klima kullanıyordum. Geçen yaz sonuna doğru klimayı açınca sigortayı attırıyordu. Yaz bitti diye ilgilenmedik. Önce acaba elektrik tesisatında mı sıkıntı var diye düşündüm. Birkaç elekrikçiye danışınca önce klimayı kontrol ettirmemi tavsiye ettiler.  KLİMA ARIZALARI BURAYABu sene başında klimacı çağırıp baktırdım. İlk gelen klimacı kapasitör arızası teşhisi koydu. Ama piyasada 10 TL ye satılan kapasitörü 400 TL ye değiştirmeye çalışınca vazgeçtim. Daha sonra başka bir klimacı çağırdım. Durumu anlattım. Kontrol ettiğinde kapasitörün çalıştığını ve büyük ihtimalle klima motorunun bozulduğunu söyledi. Bu motorların serviste çok pahalı olduğunu, bulabiliyorsam kullanılmış bir dış ünite bulmaya çalışmamı, bulamıyorsam da yeni inverter bir klima almamı öderdi. Elinde hazırda motor olmadığı için tamir edemedin gitti. Ben de açıkçası çok üstüne düşmedim. Şimdi sıcaklar çok bastırınca çözüm aramaya başladım. Ne tavsiye edersiniz?

Saygılar KLİMA ARIZALARI BURAYA[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/179642/7b7a39c9-5d7d-47 KLİMA ARIZALARI BURAYA81-81a3-7c4915d1ded0.JPG[/simage] KLİMA ARIZALARI BURAYA

• trencher T kullanıcısına yanıt
    Yeni klima bakın lütfen hocam.

İşte günümüz tavsiye isteyen arkadaşlarımada hep aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum. bu gün 7-8.000tl para verip 15 yıl kullanırım mantığı ile klima almak sırf bu yüzden bana mantıksız geliyor.

Şimdi size sorsak zamanında iyi para verip almışınızdır bu klimayı. Gelin görün ki yıllar ilerledikçe ürünlerin satın alımı daha kolaylaşıyor, yedek parça ve işçilik pahalalılaşıyor.

Bu nedenle siz de bu klimayı tamir ettireceğinize, AL/KULLAN/AT tarzı uzun garantili ve ucuz ürünlerden alıp evinize taktırın bence. Bunu tamir ettireyim deseniz 800TL, klimanın yenisi ve inverter olanı 1800tL

800TL peşin tık para verecek ve tamirli ürün kullanacaksınız
    1800TL kredi kartına taksit ile sıfır yeni teknoloji ürün alacaksınız.

Sizce?
    Açıkçası benim de mantığım bana aynısını söylüyordu. Ama konu hakkında çok fazla bilgi saahibi olmadığım için bir bilenden fikir sormak istemiştim. Çok teşekkür ederim.

Bu arada ben bu klimayı sanırım 4 yıl önce Mediamarkt'tan 2500 TL ye almıştım. Evde bebek olduğu için çok fazla kullanamamıştım. Kısmet bu kadarmış..

Son olarak 30 m2 salon için 12000 Btu inverter klima yeterli olur mu acaba? Bu klima çok büyüktü ve çok sesliydi. Aynı hatayı yapmak istemiyorum.

Teşekkür ederim.
  • trencher T kullanıcısına yanıt
    Hocam BUZHANE yapmaz ama çok rahat ettirir sizi. Hele ki inverter olmasının etkisi ile kapatmadan kullanır ve edinilmiş havayı muhafaza ederseniz hiiiiç üzmez sizi 12 lik klima.

on/off klimaların kaderiydi o hocam, bakınız benim depoma şimdi gitsem abartısız 20 çeşit on/off kompresör vardır o kadar sık arıza yaparlardı yani.
    Çok açıklayıcı oldu, teşekkür ederim. Peki şebekenin düzensizliğini cihazlara zarar vermemesi için bir yöntem var mıdır ? Kapı önüne akım düzenleyici regülatördü sanırım koysak faydalı olur mu?
    Benim anladığım tüm cihazlarda kapasitör var zaten cihazın başka yerlerine zarar vermemesi için fakat önden biz kendi korumamızı alsak nasıl olur ?
  • qezgin kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında harika olur. Ben TV ürün gurubu için UPS, KLİMALAR için ise Regülatör tavsiye ederim elimden geldiğince.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.