Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
13
Favori
123.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhtemelen 30/1.5 veya 40/2.5 kapasitör arızasıdır. yine de uzman kontrolü gerekir.
  • Benim sorunu bulabilecek var mı aranızda. Klima 4 senelik 15000 btu arçelik active plasma plus. İstanbulda oturuyorum en üst kat çatı yok mantolmalı site. 24 m2 salonda klima. İlk 2 yaz gayet iyi hatta fazla soğutan klima geçen yaz ve bu yaz performansta düştü. Klima çalıştığında çok soğuk yaptığından kapatırdım önceden. 24 te filan en düşük üflemede çalışırken. Şimdi 18 e alıp full kapasite çalışsa bile oda soğumuyor. Vantilatörden hallice serinlik veriyor. Geçen yaz tanıdığı çağırdım sıkıntı yok çalışmasında dedi. Bugün arçelik servisi çağırdım. O da arıza bulamadı. Dış ünite sökülmedi. Herşeyi çalışıyor dedi. İstersen gazını değiştirelim ama parana yazık dedi ben de ok değiştir dedim. 100 tl verdim. Ama sonuç aynı. Alet soğuk üflüyor ama içerde klima serinliği ferahlığı yok. İş yerinde aynı büyüklükteki odamda eski lg beko var 9000 btu luk. Canavar gibi. Buz gibi yapıyor. Balkon içinde ana ünite tertemiz. İç ünite tertemiz. Ama klima gibi soğutmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çöpe atacam aleti. Yaktığı elektrik haram aletin. Önceden tüm kapıları kapatıp evin tüm odalarını bile uyunabilir hale getiren cihaz şimdi altında yatsam terliyorum. Arıza da yok deniyor. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bldshd kullanıcısına yanıt
    bir adet klima derecesi satın alın. ortam ısısı ve üfleme ısısı verin. biz size ne sorun olduğunu veya olup olmadığını anlatırız.
  • Üfleme ısısı 15 ortam 28 daha önceden ölçüldü. Bu arada gece denedim dışarsı 27 derece ev 30. Klimayı 1 saat 18 derecede çalıştırdım oda 28. Dışarsı evden serin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bldshd -- 2 Temmuz 2017; 11:29:18 >
  • bldshd kullanıcısına yanıt
    1- Gaz eksik
    2- Kompresörde presyon yok
  • Kapasitör söktüm ölçü aleti ile kontrolünü yaptım sağlam.. fanı tornavida el yordamıyla ittirip kattırdım benim verdiğim hareketi alıyor fakat sonra duruyor... gaz basıncı eksik olması yada hiç olmaması buna sebep olabilirmi..

Not; bu duruma bina mantolama işi yapacaklar dış üniteyi söküyorlar işleri bittikten sonra tekrar geri takıyorlar bu hale geliyor.. klima 12 btu luk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

1- Gaz eksik
    2- Kompresörde presyon yok

Gazın tamamını boşaltıp vakumladılar gaz basıldı dün. Kompresörde presyon olmadığını bu arçelik servisi anlayamadı mı şimdi? Başka problem olabilir mi?

• merhaba,

oda: 25 m2 1 cephesi tam güneş alıyor. cam kapı perdeler kapalı. odada lcd tv, florasan aydınlatma, masaüstü bilgisayar var.

klima: samsung ar12mspx windfree

aynı yerde 9 yıllık sigma 12lik inverter vardı ve gayet yerli soğutuyordu. Onu çocuk odasına alıp salona bu klimayı taktırdım.

İç/dış sıcaklık: 31/38 İzmir

Sorun: klimayı çalıştırdıktan yarım saat sonra 8-9 derece civarında üflüyor(22 dereceye ayarlı) ama ortam bir türlü 29 derecenin altına düşmüyor.
    bir süre böyle çalıştıktan sonra klima ekranındaki iç sıcaklık göstergesi 2 dakika içinde 30 dereceden 22 dereceye hızlı bir şekilde düşüyor ve fan devrini düşürüyor ama termometreye göre ortam 29 derece görünüyor. ortam ısısının da değişmediği zaten fark ediliyor.
    5 dk kadar böyle çalıştıktan sonra yine 2 dk. içinde sıcaklığın 27-28 derecelere çıktığı görünüyor, fan devri artıyor ve yine 22 derecelere hızlıca düşüyor.
    klima ekranına göre sıcaklık düşüyor yükseliyor ama termometreye göre ortam 29 derece ve hiç değişmiyor.

termometereyi klimanın üflediği yerin tam karşısına 3 metre mesafeye koyduğumda 25 derece görünüyor.
    klimanın üzerindeki filtreye bıraktığımda 29 derece görünüyor.

yatak odasında 9k btuluk samsung var. onda böyle bir problem yok. ortam ısısı klimada ve termometrede orantılı değişiyor. 25 dereceye düşünce üşütüyor.

servis çağardım. tahminim iç ünite sıcaklık sensörü problemli. sizce başka ne olabilir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sorunla ilgili çektiğim video aşağıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©hosen -- 2 Temmuz 2017; 21:29:34 >

• Klimanin Yeşil ve kırmızı ışıkları (operation ve turbo ışığı) yanıp sönüyor ve soğutmayı kesiyor, biraz zaman geçtikten sonra Işıklar normale dönüyor(sadece yeşil çalışma ışığı sabit yanıyor) ve klima normal soğutmaya tekrar başlıyor. Bu arıza kodu E6 yani Yüksek veya Düşük voltaj nedeniyle oluştuğu googleda yazıyor fakat önceden böyle bir durum olmamişti klima neden böyle sorun veriyor yardım edebilir misiniz ne yapmak gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmavy -- 2 Temmuz 2017; 23:30:39 >
  • Darkmavy kullanıcısına yanıt
    Açtığınız konuda cevapladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Muhtemelen 30/1.5 veya 40/2.5 kapasitör arızasıdır. yine de uzman kontrolü gerekir.

Merhaba,

Şimdi geçenlerde klima iç ünite çalışıyordu fakat aynı şekilde dış ünite fanı dönmüyordu, haliyle soğutma görevini yerine getirmiyordu klima. Kondansatör (kapasitör) değişti (35/1.5mu F) fakat anladığım kadarıyla 2.5 sene kadar önce yine değişmişti. Servisten gelen usta klimayı ilk başta 18 derecede hızlı modda çalıştırıp odanın 10-15 dk soğuduktan sonra 25-26 derecelere çekmemizin yararlı olacağını belirtmiş. Bende vikipedide bu madde ile karşılaştım;
    ''Gerilim kesinlikle bir an içinde büyük değişikliğe uğramamalıdır. Birden artan veya azalan gerilim, türev ifadesinin çok büyümesine, böylece darbe akımı oluşmasına yol açar. Yani gerilimin ani büyük değişimi akımın oldukça artmasına, bu da kondansatörün zarar görüp deforme olmasına neden olur.''
    Malum elektrikler devamlı surette ülkemizde çok değişken bundan dolayı mı zarar görüyor ? Yoksa ustanın dediği gibi 25 derecede düşük fan modunda sabit çalıştırsam zararı var mı ?

NOT:Bu konu başlığını çok beğendim vakit buldukça geriye doğru okuyacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qezgin -- 2 Temmuz 2017; 23:47:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: citadel

Cevabınız için çok sağolun.Teknik Servisi aradık birkaç numara verdiler hepsini aradık sonra bir şahıs numarası verdiler aradık durumumuzu anlattık.

cCihazınızı kapatıp 15 dakika bekleyin tekrar açın ve ufak tefek birkaç yapılabilecek şeyleri söylediler.
    Pek birşey çıkmadı. En sonunda Ekran kartında veya Elektronik kartında sorun olabilir dediler. Servis için randevu alırsak gelip bakabileceklerini söylediler.

İşin garip tarafı şimdi çalıştırdığımızda da cihaz ekranı düzeldi. normal çalışmasına devam ediyor.
    Eğer birdaha böyle bir arıza çıkarsa galiba teknik servisi çağırmaktan başka bir seçenek kalmıyor.

Artık bekleyip göreceğiz. İşin kötü tarafı arıza kodunun ne anlama geldiğini söyleyen olmadı.

Baymak iletişime mesaj bıraktık. Bakalım sorunla ilgili cevap gelirse burada paylaşırız.

Teşekkürler.

Ek Mesaj dönüşü Baymaktan Mesaj dönüşü şöyle oldu :

"Merhaba

Adres bilgilerinizi iletmeniz halinde bölgenizde yetkili olan servisimiz tarafından en kısa süre içerisinde tarafınıza geri dönüş yapılacaktır."

Galiba birdaha hatayı verirse teknik ekibi çağırıp baktıracağız.
    Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Bununla ilgili bu uyarı kodları ile ilgili benim bilgim şu yönde. Daha önce rüzgar santralinde bulunmuştum orada hata kodlarının atıyorum 100 adedi belli ama binden fazla hata kodu olduğu düşünülüyordu. Turbini üreten firma know-how yani bir şeyi yapabilme bilgisini çok kısıtlı paylaşıyor, kendi merkezinden müdahale edip sadece hata koduna göre sorunun nasıl çözüleceğini bildiriyordu. Yani bilgi paradır kısmı gelişmiş yüksek teknoloji barındıran kısımlarda böyle gizleniyor.

• qezgin kullanıcısına yanıt
    Hocam kondansatör denen konpoenentin görevi kuplaj/dekuplaj dır zaten.
    Kapasitör ise yine bir kondansatördür lakin farat ve güç değerleri kondansatörlere göre daha mikron şekildedir. Ancak temel vazife aynıdır.

Şimdi kompresör kalkış yapmak istediğinde anma akımı dediğimiz durum ortaya çıkar, Yani halk tabiri ile ifade edecek olursam eğer, Allah ne verdiyse asılır şebekeye. Sorun şu ki bu anma akımını şebeke karşılayamaz zira demeraj akımı dediğimiz bu durum nominal akımın bazı durumlarda 8 katına tekabül eder. Şimdi normalde 10 amper çeken bir kompresörün 80 amper çektiğini düşünebiliyormusunuz? Elbette abartılı bir yaklaşım sergiliyorum şu an sadece durumu anlayabilmeniz adına, Şimdi bu kapasitör ise bu esnada devreye girer ve kuplaj vazifesini yapar yani kalkışa yardımcı olur ve bunu gün içerisinde yüzlerce belki binlerce kere yapar. Bu durumda sizin setlediğiniz değerlerin aslında kapasitöre birinci dereceden etkisi olmayacaktır.

Yani yazılı ifadeye tam olarak ben katılamıyorum zira burada ZARAR GÖRME unsurundan asıl kokrulması gereken KOMPRESÖRDÜR ve komprresör zarar görmesin diye yardımcı eleman vazifesi KAPASİTÖRDEDİR. Yani hocam anlatmak istediğim, korumaya çalıştığımız kapasitör değil, koruyan zaten kapasitör :)

Kompresör 500TL kapasitör 50TL dersek aslında daha iyi ifade etmiş de olabiliriz :)

Kullanım alışkanlıkları ve stratejiler de hep değişiktir.

Kendimden örnekle, eve ilk gelişimde en düşük derece, en yüksek fan seçer turboyu açar ve başka şeye karışmam, Cihaz 30 dakika sonra turbo modundan kendisi çıkar, normal fan devrine geçer, ben de dereceyi 27-28 lere çekerim zira klima soğuğundan pek hazetmem. Buradaki ana amaç nedir peki? ortamı erken koşullandırabilmek.

FAN devrini en yüksekte tutarım ki içerideki havayı mümkün olduğunca çok ve çabuk eşanjörden geçirebilelim. Dereceyi en düşükte tutarım zira kodlama tekniklerini bilirim, sistemleri ne kadar akıllı hale getirirlerse, o kadar çok kendi kafalarına göre çalıştığını bildiğimden dolayı sistemin senkronizasyonunu şaşırtmak için bunu uygularım.

Operatör olarak, yani kullanıcı olarak bizim setleme şeklimiz kapasitörü bozmaz. Onun erken bozulmasının teel sebebi önce kalitesi sonrada maalesef şebeke koşullarımızdır.

Zaten 2-3 seneye kalmaz kimsede bu teknoloji kalmaz artık azizim.

• Arkadaşlar benim klima iç ünite havayı dalgalı veriyor,kesik kesik veriyor yani elimi tuttuğumda hava azalıyor çoğalıyor şeklinde ..

Soğutma da sorun yok. Klimanın ikinci yazı bu gün eski evimden sökülüp yeni evime takıldı. .

Sıkıntı ne olabilir? Teşekkür ederim.

• spdial S kullanıcısına yanıt
    cross fan kirli
    filtreler kirli
    petekler dolmuş
  • Bilgi için teşekkür ederim. Cross fan nedir neresinde olur?

Size havayı üfleyen pervanedir hocam, hava üfleyen kanaldan içeri bakarsanız görebilirsiniz. klima çalışmıyorken parmağınızla biraz çevirerek de kontrol edebilirsiniz. Çalışırken parmağınızı sokmayın lütfen.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim

Bunları bir iki haftaya temizlesem sıkıntı olurmu?

Gereksiz performans kaybı ve gereksiz yüksek enerji tüketimi dışında bir zararı yok :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. En kısa sürede temizleyeyim ☺☺

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.