Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
425
Cevap
13
Favori
123.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SOrunu hallettim beyler çözüm elektrik bağlntısı rastgele yapmışlar.. aklınızda bulunsun vestellerde iç-dış ünite arası kablo bağlantısı bire bir (1-A/2-B/3-C/4-D/5=torpak) tesk ederim yardımlarınız için. Soğutma ve ısıtma yapmıyor oda sanırsam gaz olmadığından... :-/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Bunu bulmuştum ama emin olamadım vestel müşteri hizmetleri ile gorustum vermediler baglantıyı başka bi arkadaştan yardım aldım... yinede teşekür ederim bu cevab kesin çözüm genede 😉

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam sağ olasın biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©hosen

merhaba,

oda: 25 m2 1 cephesi tam güneş alıyor. cam kapı perdeler kapalı. odada lcd tv, florasan aydınlatma, masaüstü bilgisayar var.

klima: samsung ar12mspx windfree

aynı yerde 9 yıllık sigma 12lik inverter vardı ve gayet yerli soğutuyordu. Onu çocuk odasına alıp salona bu klimayı taktırdım.

İç/dış sıcaklık: 31/38 İzmir

Sorun: klimayı çalıştırdıktan yarım saat sonra 8-9 derece civarında üflüyor(22 dereceye ayarlı) ama ortam bir türlü 29 derecenin altına düşmüyor.
    bir süre böyle çalıştıktan sonra klima ekranındaki iç sıcaklık göstergesi 2 dakika içinde 30 dereceden 22 dereceye hızlı bir şekilde düşüyor ve fan devrini düşürüyor ama termometreye göre ortam 29 derece görünüyor. ortam ısısının da değişmediği zaten fark ediliyor.
    5 dk kadar böyle çalıştıktan sonra yine 2 dk. içinde sıcaklığın 27-28 derecelere çıktığı görünüyor, fan devri artıyor ve yine 22 derecelere hızlıca düşüyor.
    klima ekranına göre sıcaklık düşüyor yükseliyor ama termometreye göre ortam 29 derece ve hiç değişmiyor.

termometereyi klimanın üflediği yerin tam karşısına 3 metre mesafeye koyduğumda 25 derece görünüyor.
    klimanın üzerindeki filtreye bıraktığımda 29 derece görünüyor.

yatak odasında 9k btuluk samsung var. onda böyle bir problem yok. ortam ısısı klimada ve termometrede orantılı değişiyor. 25 dereceye düşünce üşütüyor.

servis çağardım. tahminim iç ünite sıcaklık sensörü problemli. sizce başka ne olabilir? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sorunla ilgili çektiğim video aşağıda.
    https://youtu.be/2C0sfCLLhL0

soruma cevap alamadım, farklı iki soru sorayım.

Şu şartlar altında : İzmir, dışarısı 34, içerisi 30 derece, 6 saat güneş alan cephesi var
    1. 25 m2 odada 12 lik inverter bir klima normal şartlarda kaç derecelik sıcaklık farkı yaratabilir? içerisi 30 dereceyken maksimum kaç dereceye kadar düşürebilir.
    2. Klima çıkış sıcaklığı kaç derece olması gerekir?

• ©hosen kullanıcısına yanıt
    Birinci soru cevabiiç unite ortam.sensoru ve boru sensoru takim degismeli.

Ikinci sorunun cevabi

Kondanser uzerinde olusan direnc (yuksek sicaklik) ic ortam emis ufleme farkini asenkronize eder. Normalde kosullara gore degisiklik gosterse de en az 15 derece fark olmali. 9 derece ufleme isisi oldukca iyi yalniz ortam isisi icin ufleme menzilinden olcum yapmaniz yanlis. Bu sizi yaniltir. Odanin 30 dan kaca dusecegi sorusunun cevabi zaman/performanstir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cartel marka 5-6 senelik bir klima var odamda yıllardır hiç kullanmıyordum bu son sıcaklarda çalıştırayım dedim 20dk çalıştıktan sonra e4 hata kodu verip çalışmayı kesiyor.
    her marka için farklı bir arıza kodu sanırım bu dış ünite arızası diye bilgi bulabildim internette benim yapabileceğim bir şey mi servis çağırmam şart mı ? CARTEL servisi yok tabi ki bölgemde arçelik veya daikin i aramam gerekecek.
  • Daikin ururu sarara dan koku geliyor. Yarın mold proof çalıştırıcam odada çocuk uyuduğu için şuan çalıştıramıyorum. bu koku kalıcı mı yoksa gider mi? başka ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Aslında revizyonlu ürün ben kullanırım hiç de sorun yaşamadım ne yalan söyleyeyim, Peki sorunu çözememeleriyle birlikte, sorunun kaynağını bulabildiklerine eminmisiniz?

Yani ses kompresörden geliyorsa KOMP değişsinler, komp vibrasyon takozlarına, U boru vibrasyon takozuna, butil kauçuğa vs bakmışlardır zaten de konu neymiş, nasıl bir açıklama yapıyorlar size?

sorun motorun içinde bence,

sorunun kaynağı olarak gelen servisler anlık dokunuşlar yaparak çözdüklerini iddia ediyorlar. mesela ben evde yokken gelen servis, bir kağıt parçası sıkıştırmış motorun bir yerine sorunu çözdüm demiş ve kapıdan çıkmış. hanım bir bakmış ki ses tekrar başlamış, adama tekrar yukarı çağırmış, adam da bu makineyi yarın gelip sökelim atölyeye gönderelim demiş. o günden sonra ne gelen oldu ne giden.

bu arada son 4 defadır gelen servisler randevusuz geldikleri için çok rahatsız oldum. hanımdan bir telefon geliyor adamlar aşağıdan zile basıyorlar diye, işi gücü bırakıp anında gidemiyorum haliyle. acayip bir işe düştük

• unchange U kullanıcısına yanıt
    Sanırım SAMSUNG servisleri hizmet veriyordu CARETL için bir dönem lakin halen devam ediyorlarmı bilmiyorum.
    Muhtemel kompresör kalkış yapamadığı için sistem çalışmıyordur. Servis sonrası durumu bildirin lütfen bizler de bilgi sahibi olalım
  • 422_322 4 kullanıcısına yanıt
    ARÇELİK den bunu duymak ilginç ki aslında servis hizmetlerinde örnek verdiğimiz markalardan birisidir. Kaldı ki bu aramadan gitmelerin önüne geçmek için terminalden arama zorunluluğu dahi getirildi sistemlere.

Şöyle ki, Size verdikleri hizmeti sisteme girmeleri gerekir, sisteme bunu girebilmek için görevi üstlenmeleri gerekir, üstlenebilmek için gerekli olan buton, arka planda arama kaydına bağlıdır yani arama yapmadan bu buton aktif olmaz, bunu yazılımcılar bilerek bu şekilde ayarlamıştı da bizim insanımızın aklı hep şeytanlığa çalıştığüıiçin maalesef, bunun da bir açığını bulmuşlardır elbet. Yazık.

Sorun bence motorun içinde değil, sistem borularında, vibrasyon lastikleri vs, her frekansta ayrı rezonans olması nedeniyle orada 1-2 müdahale ile çözmeleri zor.
  • Sayın hocam benim soruma da cevap verir misiniz rica etsem. Ururu Sarara yı geçen gece dışardan hava alarak kuru soğutma modunda çalıştırmıştım dün gece açtığımda koku geliyordu. sabah odada kimse yokken mold proof açtım temizlemiş şimdilik koku yapmıyor. Peki bu temizleme olayı yeterli mi başka ne yapmam gerekli ve bu işlemi ne kadar sıklıkla yaptırmam lazım? yardımcı olursanız sevinirim.
    Yanıtınız için teşekkürler.

Olması gereken 15 derecelik ısı farkı; ortam sıcaklığı ile klima üfleme ısısı arasındaki fark doğru mu anlamışım.
  • ©hosen kullanıcısına yanıt
    en zorlu şartlarda ve en az olmak şartı ile evet.
  • Merhaba, klima borusundan sanki bir şey takılmış gibi ses geliyor. Kapatınca ses kesiliyor. Soğutmasında ve çalışmasında bir sıkıntı yok. Problem bir tek iç-dış arasındaki borudan garip bir ses gelmesi. Nedeni ne olabilir ?
    Motorun sökülüp tamire gitmesi gereken bence de

Ben de arçelik gibi bir firmadan bunu beklemezdim ki evimdeki bütün beyaz eşya arçelik.

4 gün oldu arayalım ama bölge müd. Arayan gelen giden olmadı. İnşallah tekrar aramak zorunda kalmam.

• 422_322 4 kullanıcısına yanıt
    Fazla yoğunlar bu aralar, arayıp baskı yapmazsanız geçici kulak üstü yatacaklardır yoğunluk geçene kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EngineerBaris

Merhaba, klima borusundan sanki bir şey takılmış gibi ses geliyor. Kapatınca ses kesiliyor. Soğutmasında ve çalışmasında bir sıkıntı yok. Problem bir tek iç-dış arasındaki borudan garip bir ses gelmesi. Nedeni ne olabilir ?

Bu arada klima eski(5+ yıllık) ama boruları daha 1 aylık. 1 ay önce taşınırken eski evden söküp yeni taşındığımız yere taktırdık.

Sanki bir kaçak var gibi ses çıkarıyor. Dediğim gibi herhangi bir sorun yok soğutmasında ve çalışmasında.
  • EngineerBaris E kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen gaz akış sesini duyuyorsunuzdur lakin boruda büküm, veya keskin dirsek oluşmuşsa buradan da kaynaklanabilir. Montajı yapan arkadaşların kontrolü gerekir.
  • Merhabalar herkese.

Samsung AQV12KBAN klimam var. Klima arizali. Servis çagirdim dış ünite ana kartı elektrik akımında kaynakli arizalanmis. Kartı degismesi gerekiyir dedi. Daha sonra fiyat bildirdiler kart + iscilik 900 tl. Servise onay vermedim. Fiyat anormal geldiginden dolayi. Bu konuyla ilgili tecrubesi olan yardim edebilecek varmidir?

• blue_marmaris B kullanıcısına yanıt
    Hocam her zaman söylerim, inverter klimaların yedek parçaları çok pahalı ve arıza olasılıkları yüksek bu nedenle uzun garanti konusunun üzerinde çok dururum. Gerçi şebeke arızaları garantiye girmez lakin bununda bir çıkış yolu var.

Siz onarımı yaptırıp, ŞEBEKE KAYNAKLI ŞU KARTI BOZULMUŞTUR yazan yetkili servis raporu, fatura ve değişen kartın eskisi ile size hizmet veen elektrik dağıtım şirketine dilekçenizle müracaat edip ödediğiniz bedeli tahsil edebilirsiniz.

Tabi EDŞ itiraz edip kartı inceletmek isteyebilir zira rakam büyük, işte burada da servisin yalan söyleyip söylemediği ortaya çıkar. her türlü siz hasarsız sıyrılırsınız bu işten.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.