Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
13
Favori
123.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler. 4 günlük daikin n serisi klima şu anda çalışmıyor. Açma kapama tuşuna bastığımda sadece en üstteki mavi led yanıp sönüyor ve alet çalışmıyor. Uzaktan kumanda ile arıza teşhisini denedim bir şey çıkmadı. Sorun ne olabilir?
  • oreka O kullanıcısına yanıt
    Yok hocam normal çalışır sorun olmaz merak etmeyiniz, sizi de üzdüysem kusura bakmayınız biz burada gözünün üstünde kaşın var dahi yazıyoruz bazen pervasızca, bizler de bu halkın kandırılmasından o kadar yıldık ki, paranoyak olduk sanırım.
  • merhaba arkadaşlar lg ınverter klımam var ılkoncelıkle klımam normal olarak calısıyordu ondan sonra klımamı kapattıgımda bır anda şarteller attı ve elektrık gıttı sonrasında şartelı kaldırıp tekrar actıgımda ıse klıma acıldı kısa bir süre sonra kapanıp klımanın uzerındenki cooling ışıgı yanıp sonuyor durmadan ve acılmıyor suanda lutfen yardım edermısınız
    LG Mega Inverter ASNW126H4A0 12 btu modeli
  • Ado kullanıcısına yanıt
    sıfır cihazlar hocam.
  • merhabalar
    arçelik 90040 model klimamızda soğutma modunu çalıştırdığımda dış üniteden sesler geliyor fakat pervanesi yavaş dönüyor. kışın ve geçen yaz çalıştırdığımda dış ünite gayet gürültülü bir şekilde çalışırken şu an sadece pervanesi dönüyor. sebebi ne olabilir? teşekkürler
  • brifing B kullanıcısına yanıt
    Hocam belli markalarda gaz akış sesinin duyulmasını normal karşılarız lakin DAIKIN olunca duymamayı bekliyor insan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

DD nin fan kapasitoru arizalidir.

Onu kontrol edeceğim. Yalnız Samsung yine arızalandı :(

Birgün çalışıyor, birgün çalışmıyor sanki. Rasgele zamanlarda arıza veriyor. Niye olduğunu anlamıyorum. Birgün hiçbir sorun yok gibi çalışıyor, mesela 1 hafta sorunsuz çalışıyor, sonra bir basıyorsun kumandaya, çalışmıyor. Derdi nedir bilsem, ona göre çare arayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar klima dış ünite motor fan pervanesi kırıldı nereden bulunur acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: unreleased

Samsung bu hata için RPM sensörü 380RPM'den az algılıyor deyip iki kontrol önerisi sunmuş;

Karttan motora kadar olan bağlantıları kontrol etmek.
    Karttaki CN72 konnektöründen gelen voltajın yaklaşık 180 volt olup olmadığını kontrol etmek.

Bir de AQV09UWLN modeli için bir diagram buldum ki burada da çoğu kontrolün sonucu ya kartı ya da motoru değiştirmeye ulaşıyor.

Tabii ki internet üzerinden olmuyor, teknik ekip gözü şart.
    İnşallah bir daha tekrarlanmaz.

KLİMA ARIZALARI BURAYA KLİMA ARIZALARI BURAYA

Samsung klima resetleme nasıl yapılıyor ve kodu nedir? Kodu nasıl giriyoruz?

Klima tam modeli AR09HSFSCWKN. AR5000 modeli, 9000btu.

• Herkese Merhaba.

Klima dış ünitesi sesi biraz rahatsız ettiği için klimanın dış ünitesini çatıya taşımak istiyoruz. Aşağıda temsili bir resim çizdik. Klimanın çalışmasında bir sıkıntı olur mu?
    İnternette Yağ cepleri ile ilgili bilgiler mevcut. borulamayı yaparken uygulamamız gereken ekstra bir yöntem var mı?
    Yardımcı olursanız seviniriz. Klimamız Baymak 12CHZ Elite split klima (R410a)

Teşekkürler.
     KLİMA ARIZALARI BURAYA
  • Arçelik noeoplazma var sadece sağ hava kanalı soğuk diğeri normal hava üflüyor neden olabilir

• Merhaba arkadaşlar. Dış ünite fan motoru çalışmıyor. Daha doğrusu çok yavaş dönüyor. Motora ait 2 adet biri büyük diğeri küçük 2 kapasitörüde değiştirdim. motor halen çok yavaş çalışıyor. Sebep acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar103

Merhaba arkadaşlar. Dış ünite fan motoru çalışmıyor. Daha doğrusu çok yavaş dönüyor. Motora ait 2 adet biri büyük diğeri küçük 2 kapasitörüde değiştirdim. motor halen çok yavaş çalışıyor. Sebep acaba?

Fan motorunun çektiği akıma baktınız mı sargılar yanmış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: citadel

quote:

Orijinalden alıntı: caglar103

Merhaba arkadaşlar. Dış ünite fan motoru çalışmıyor. Daha doğrusu çok yavaş dönüyor. Motora ait 2 adet biri büyük diğeri küçük 2 kapasitörüde değiştirdim. motor halen çok yavaş çalışıyor. Sebep acaba?

Fan motorunun çektiği akıma baktınız mı sargılar yanmış olabilir.

sargılar yansa yavaş dönme olur mu? benim bildiğim yanmış olsa hiç dönmez. yanılyormuyum?
  • caglar103 C kullanıcısına yanıt
    Devir kontrol sistemi, triyak dengeli bir mikrokontrol elemanındadır, motorun hangi sargı ucu ikazlanırsa o devirde döner. hatayı sadece motorda aramak yanlış olur, motoru kontrol eden devre elemanı veya kodlama unsurunda da hata olabilir. Bu da iç ünite elektronik kartı işaret eder. (Arızalı demiyorum, hata ararken bu şekilde düşünmeniz gerekir)
  • onurcan16 O kullanıcısına yanıt
    Ahtapol kollardan birisi tıkalı olabilir, sistemde gaz akışı yeterli olmayabilir vs
  • citadel kullanıcısına yanıt
    1.5 metre kot farkı, 10 metre mesafe, yarım metre dönüşler için, 1 metre de yağ kapanı için (Yapmak zorundasınız zira kot farkı var) derseniz toplamda 13 metre boru kullanılmış olur ki BAYMAK klima için bana göre bu mesafe performansta hissedilir bir kayıp demektir. Evet biz burada BAYMAK klimayı biraz ön plana çıkarttık lakin uygun koşullar için uygun bir klima olduğunu da üstüne basa basa belirttik. bu mesafede borulamada ben bu klimadan üst seviye verim alabileceğinizi düşünmüyorum. Bunun dışında teknik olarak yapılmasına engel bir durum yok.
  • rockwar kullanıcısına yanıt
    Mümkünse servisinden (Lakin piyasaya göre daha pahalıdır) değil ise klima parçacılarından bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Mümkünse servisinden (Lakin piyasaya göre daha pahalıdır) değil ise klima parçacılarından bulursunuz.

Teşekkürler klima hurdacısından temin ettim.

• Merhaba arkadaşlar

1 senedir açmadığım Regal RAC 9A model klimamı çalıştırayım dedim. fan üfleme ve dış motor çalışıyor fakat soğutma ve ısıtma işlemi yapmıyor. ilgili modelin kumanda reset kodlarını bulamadım fakat vestel 9000btu kumanda reset kodu buldum denedım sonuçta aynı fabrika ürünü diye. fakat sonuç değişmedi. Gazı bitmiş olabilir mi veya ne tavsiye edersiniz ?

kullandığım resetleme kodu : 045405 - 1A00EA
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.