Şimdi Ara

Klima arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Regal 9 btu bir klima arızasına gittim. Klimayı ısıtma modunda çalıştırıp üfleme ağızına termometre koydum. dış ünite yüksek basınç hattına manifoldumu bağladım.Dış hava sıcaklığı ortalama 20 derece üzerindeydi. iç ünite üfleme sıcaklığı 44 derece ölçülüyor ancak dış ünite basıncı 280 psi de takılı kalıyor. Dış ünite fanı ve kompresör sürekli çalışıyor.Önceki servis ısıtmıyor şikayeti üzerine gidip cihazın kendi gazı üzerine 150 gram daha gaz ilave etmiş (R-22). Cihazın montajı gayet düzgün ve üstünde 5 metre set borusuyla bağlı borunun hiç biryerinde ezilme veya kırılma yok. Dış üniteyi söküp atölyeme aldım. atölyemde 9000 btu bi iç ünite vardı ona 5 mt set borusuyla bağladım ve 20 dk vakum yaptım cihazı çalıştırdığımda gene aynı ölçümleri yaptım. cihazın gazını deşarj ettim ve 20 dk tam vakum yaptırıp bu sefer üstündeki değer kadar yani 575 gr R-22 gaz verdim.Çalıştırdığım zaman bu sefer yüksek basınç 240 psi üfleme sıcaklığı 37 derece olarak ölçtüm. iç ünite boru sensörünü değiştirip aynı değerde sensör taktım sonuç gene aynı çıkıyor. Soğutmaya aldığımda 60 psi gibi bi basınç ölçüyorum üfleme sıcaklığıda 12 derece. 4 yollu vananın kaçırdığını düşünüyorum.

Sizin fikriniz nedir değerleri ustalarım.

• kondansatörü kontrol edin birde 4 yolluya deterjanlı su yapın kompresr devreye girince bakın hepsini denediyseniz aklıma tek kompresör geliyor zaten ne kaldıki geriye .
  • kondansatör görevini yapıyor yağunlaşma meydana getiriyor dış ünite suyu geliyor. 4 yollu vana tam çekmiyor olabilir mi?
  • baturnevzat B kullanıcısına yanıt
    4 yollu kacırıyor derken comp . emiş hattına kacırıyor demek istemis . atmosfere degil dosdum . kasımpasa sanayi agzı ilede motur icine işiyo usta derler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima sorunu
    8 ay önce açıldı
    AİRBAG ARIZASI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.