Şimdi Ara

Klima sigorta sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni klima aldım. 12 BTU altus. Sigorta bağlıyorum anında atıyor.
    Sarı kabloyu sigortaya bağladım diğer iki kabloyu yanlardan bağladım sigorta attı.

Siyah kabloyu sigortaya bağladım diğer iki kabloyu yanlardan bağladım yine sigorta attı.

Klimanın nötr ve faz kablolarını prize taktım KLİMA ÇALIŞTI.

Klimanın kablosuna başlık taktım (her üç kabloyu da bağladım) sonra prize taktım yine sigorta attı.
    Sorun ne olabilir, yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sari kablo topraksa zaten alakasiz olur onu sigortaya baglamak. Diğer 2 kablo da notr ve faz demek ki. Sigorta faz a bağlanır. Duruma göre o sigorta ya sorunlu ya da amperi düşük. Sigortanin footografi var mi? Bir de ne yapmaya calistiginizi fotograrflarsaniz. Prize mi takilacak buata mi?

• Ev yeni. Klima için kablolar duvarda hazır oraya bağladım.
    Sigortayi servis verdi. C16.
    Normal prize takıyorum klima çalışıyor. Ama aynı kabloya başlık taktım prize taktım bu sefer ana sigorta attı. Acaba toprak hattında mı bir sorun var

• Sigorta bağladım olmadı. Direkt prize takayım dedim o da olmadı.
    Anlamadığım nötr ve fazı prize taktım klima çalıştı. Nötr, faz ve toprağı başlığa taktım, Başlığı prize taktım ana sigorta attı

• Anlaşılan topraklama ile ilgili bir sorun var, yanlış anlamadıysam klima sarı toprak hattı bağlı olmadığı sürece sorunsuz çalışıyor, ne zaman toprak hattını bağlasanız ister duvardaki hat olsun ister priz olsun atıyor.

Atan sigorta tahminen kaçak akım rölesi... Benim tahminim cihazın ana ünitesinde şasiye kaçak söz konusu.

Ya da ana ünitedeki kablo terminalinde gözden kaçan bir bağlantı hatası var.
  • Yani sorun klimada mi diyorsunuz

• Klima dış ünitesinin bağlantısını da siz mi yaptınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima sorunu
    7 ay önce açıldı
    KLİMA GAZ KAÇAĞI VE TAMİRATI
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır klima aldım servis bağlantısını yaptı. Kabloları prize taktı klimayı çalıştırdı sorun yoktu. Sigorta bağlama yetkimiz Yok dediler. Elektriğini sigortaya bağlamadılar.
    Ben sadece sigorta bağlanmaya çalıştım olmadı.

• Servisin prize taktığında toprak hattı yani sarı kablo bağlımıydı dikkat ettiniz mi ? Yetkili servis işini doğru yaptıysa sizin bağlamaya çalıştığınız sigorta kaç amper değerinde ?
  • Prizimde toprak hattı var. Servis kabloya başlık takmadan sadece nötr ve faz kablolarını prize taktı klima çalıştı.o şekilde sorun olmuyor.
    Sigortayı servis verdi 16 C. Kullanma kılavuzunda da 16 C sigorta bağlayın diyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sarı kabloyu prize takmadılar

• Bağlantılar şu şekilde olmalı. Sigorta kahverenkli faz kablosuna bağlanır, mavi ve sarı kablo yanından devam eder. 16Amper sigorta da normal. Klimanızın dış ünitesinde kaçak var yada servisin dış ünite bağlantısı hatalı. En son benim de ütü den deneyimlediğim toprak hattını da bağlayınca kaçak akım rölesini attırıyor. Kaçak akım rölesi ana şartteli kapatır. Cihaza müdahele etmeden servisi çağırmanız daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 17 Mayıs 2020; 23:21:46 >
  • Multimetreniz var mı ?
  • Eğer bilginiz yoksa elektrik işi tehlikelidir. Bir elektrikçiye gösterin ama hemen müdahale ettirmeyin. Eğer klimadan kaynaklandığını söylerse siz de ona göre hareket edersiniz.Ben bir ilin daikin servisinin iç ve dış ünite bağlantılarını yanlış yaptığını bile gördüm. Allah'tan cihazlar akıllı da kendini korumaya alıyor. Adamlar üretirken her kablonun üzerine numaralarını yazmış, takılacak yere de aynı numaralı sokete bağla demiş ama gel gör ki servisim diyen adam bile yanlış bağlayabiliyor. Çünkü düz mantık hareket ediyor. Sırası şu şekilde olur renklere göre deyip geçiyor. Adam gitti. Arkasından ben baktım ki 1'i 3'e, 2'yi 1'e ya da işte benzer şekilde ters bağlamış. İnsanlık hali olabilir de ama bilemiyorum.

Yani diyeceğim o ki bizde neyse ki sakatlık çıkmadı. Siz de yine de işi bilen birilerine gösterin. Ha siz anlıyorsanız da ölçümleri vs yapıp test etmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 17 Mayıs 2020; 23:54:20 >

• Haklısınız yarın bir elektrikçi getireyim ölçüm yapsın sorun klimada ise servis çağırırım

• Topraklama yetersiz gibi geldi bana. Sigortada ısınma var mı diye bak.

• Elektrikçi getirdim bizim elektrikte sorun yok. Servisi aradım geldi. montaj ekibi dış ünitede yanlış bağlantı yapmış. Dış ünitedeki bağlantıyı düzelttiler klima çalıştı.
    Elektrikçiye verdiğim ücret ve onca uğraşmam da yanıma kar kaldı!

• Abdullah1221 A kullanıcısına yanıt
    Neyse canınız sağolsun, güle güle kullanın.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Şikayetçi olun yanlış bağlantı yapan elemanlardan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.