Şimdi Ara

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
40.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Soğutma sistemleri parça satan işyerinden bir servis bilgisi aldım.

Kişi ile görüştüm konuyu anlattım, sizin sözlediğiniz gibi önce amper vs. ölçümünü yapmam gerekiyor, hemen komperösör demenin doğru olmadığını belirti ve kontrol için 20 TL ücret istedi. Son olarak verelim.

Aradığımız kişiye sonun ulaşıldı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 31 Ocak 2012; 12:54:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Vakkum işlemini yaptırdım.

Yine sorun devam ediyor, Komporösör değişimi şart oldu gibi.

Arkadasim bu sorunun vakumla cozulecegini soylemedikki. Ilk yapilacak oolan o idi. Buradan sonra klimanin amperini vwe basincini takip edip,dis unite faninin devreden cikip girdigini kontrol etmek gerekiyor. Anlasilan servis elemani ampermetr,manometre kullanma aliskanligi yok. Yada yorumlayamiyor. Eger sikinti kompresor degilde kontrol sisitemi ile ilgili ise yeni kompresorde taksniz ayni sorunu yasarsiniz.

Farklı bir servise daha gösterdim, onlarda kartı çıkarıp kontrole götürdü.
    15 dk çalışıyor ve motor duruşa geçmekte ve fan devam ediyor. ( fakat 15 dk içinde cihaz , önceki sıcaklık değerini üflemiyor gibi)
    Gaz işlemini yapan kişiye, sizin yazmış oluğunuz yazıyı çıktı olarak verdim.
    5 farklı servis Ampermetre,manometre kullanımı yapan olmadı, sadece basınç ölçümü yapılan cihaza baktılar!!
    Bu ölçüm işini nasıl yaptıra bilirim.??
    Siz Adana ya gezi için yolunuz düşmez mi?

Yuh diyeyim daha ne denir .Kompresör termik açıyor adam Amper ölçmüyor.Birde yazılı eline veriyorsun arızayı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vakkum işlemini yaptırdım.

Yine sorun devam ediyor, Komporösör değişimi şart oldu gibi.

Arkadasim bu sorunun vakumla cozulecegini soylemedikki. Ilk yapilacak oolan o idi. Buradan sonra klimanin amperini vwe basincini takip edip,dis unite faninin devreden cikip girdigini kontrol etmek gerekiyor. Anlasilan servis elemani ampermetr,manometre kullanma aliskanligi yok. Yada yorumlayamiyor. Eger sikinti kompresor degilde kontrol sisitemi ile ilgili ise yeni kompresorde taksniz ayni sorunu yasarsiniz.

Farklı bir servise daha gösterdim, onlarda kartı çıkarıp kontrole götürdü.
    15 dk çalışıyor ve motor duruşa geçmekte ve fan devam ediyor. ( fakat 15 dk içinde cihaz , önceki sıcaklık değerini üflemiyor gibi)
    Gaz işlemini yapan kişiye, sizin yazmış oluğunuz yazıyı çıktı olarak verdim.
    5 farklı servis Ampermetre,manometre kullanımı yapan olmadı, sadece basınç ölçümü yapılan cihaza baktılar!!
    Bu ölçüm işini nasıl yaptıra bilirim.??
    Siz Adana ya gezi için yolunuz düşmez mi?

Yuh diyeyim daha ne denir .Kompresör termik açıyor adam Amper ölçmüyor.Birde yazılı eline veriyorsun arızayı.

Alıntıları Göster
    Akşam bir deneme yaptım.

24 dereceye ayarladım ve klimanın bulunduğu odada elektrikli soba ile beraber klimayı çalıştırdım ve 15 dk. içinde ısı değeri 24 dereceye ulaşınca sobayı kapattım ve klimanın derecesini tekrar 26 dereceye aldım ve sabaha kadar sorun olmadan 26 derecede normal seyirinde çalışmaya devam etti.

Benim anladığım klima motoru hiç durmadan, çalışması 20 dk.'yı geçmesi durumunda ilgili sorun oluşuyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 11 Şubat 2012; 10:58:06 >

• Arkadaşım ben söylüyorum sana klima kompresöründe sıkıntı yok.Sııntı iç ünite bakır boru sensörü.Dış ünite uzun süre çalışınca amper yükseliyor,dış ünite fanı o arada devreden çıkıp amp. düşürmesi gerekiyor.Birde sana tavsiyem klimayı hızzlı fanda ve aşağı üflet.
  • quote:

Arkadaşım ben söylüyorum sana klima kompresöründe sıkıntı yok.Sııntı iç ünite bakır boru sensörü.Dış ünite uzun süre çalışınca amper yükseliyor,dış ünite fanı o arada devreden çıkıp amp. düşürmesi gerekiyor.Birde sana tavsiyem klimayı hızzlı fanda ve aşağı üflet.

Boru sensörünü değiştiler, belirtiğiniz gibi çalıştırıyorum.
    Amper olayını yarın baktıracağım.

Dün tekrar aynı şekilde çalıştırdım, ilk çalıştırmada 20 dk. içeriyi ısıtıcı yardımı ile destekliyorum sonra ısıtıcıyı kapıtıyorum, klima sabaha kadar normal seyirinde problemsiz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 1 Şubat 2012; 20:08:05 >
  • quote:

quote:

Arkadaşım ben söylüyorum sana klima kompresöründe sıkıntı yok.Sııntı iç ünite bakır boru sensörü.Dış ünite uzun süre çalışınca amper yükseliyor,dış ünite fanı o arada devreden çıkıp amp. düşürmesi gerekiyor.Birde sana tavsiyem klimayı hızzlı fanda ve aşağı üflet.

Boru sensörünü değiştiler, belirtiğiniz gibi çalıştırıyorum.
    Amper olayını yarın baktıracağım.

Dün tekrar aynı şekilde çalıştırdım, ilk çalıştırmada 20 dk. içeriyi ısıtıcı yardımı ile destekliyorum sonra ısıtıcıyı kapıtıyorum, klima sabaha kadar normal seyirinde problemsiz çalışıyor.

kardeş vallahi silahla vurulacak adamlar denk geliyor sizinde karşınıza. aynı benim gibi. bu boru sensörünü değiştiren adamda ampermetre yokmuydu.

• Boru sensörünün model/tip var mı? yenisini alıp kendim değiştireceğim.

Kablosunu kesip ek yaparak değiştirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 3 Şubat 2012; 11:21:02 >
  • Arkadaşım sensör arızalı olmayaabilir.Serpantin üzerinde takılı oldugu yeri değiştirmek gerekebiliyor.Sensör istersn göndereyim ama önce kontrol emek lazım.Serpantin üzerinden sensör ucunu çıkartıp çakmakla hafif ısıtın ,tabi klima ısıtmada çalışırken,sonrasında dış fan durup durmadığını kontrol edin.Duruyorsa büyük ihtimal sensör arızalı değildir.
  • merhabalar;

bu aralar aynı arıza tipiyle bende uğraşıyorum,dış ünite fanını durdurmayı başardık.fan ve kompresör normal çalıştı. fakat bu sefer iç ünite fanı çıktı karşımıza bende müsait olunca kartı söktürücem.kontrol edeceğiz.siz kompresörden ve sensörlerden önce kartı kontrol ettirip öyle kompresör ve sensör işine giriniz.kartı ne zaman denerim belli olmaz sonuç alırsam yazarım.saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato&mato

merhabalar;

bu aralar aynı arıza tipiyle bende uğraşıyorum,dış ünite fanını durdurmayı başardık.fan ve kompresör normal çalıştı. fakat bu sefer iç ünite fanı çıktı karşımıza bende müsait olunca kartı söktürücem.kontrol edeceğiz.siz kompresörden ve sensörlerden önce kartı kontrol ettirip öyle kompresör ve sensör işine giriniz.kartı ne zaman denerim belli olmaz sonuç alırsam yazarım.saygılarımla.
    Sn:fato&mato

Servisin birtanesi kartı söküp kontrole gitti. Sonuç aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 14 Şubat 2012; 20:08:11 >
  • quote:

Kopresörün termik açtığını ölçü aleti ile de ölçülebilir. C vr R uçları arasında ohmaj okunmuyorsa kesin termik açmıştır.Bunu test etmenin yada takibinin en kolay yolu ,klima ilk açtığınızda 15-20 dakika dış ünite fanı ve kompresör birlikte çalışır 15 dakikadan sonra fan devam eder ama kompresör susar.Bu arada dış ünite klemensinde N ve 2 ucunda 220 voltu görüyorsanız kompresör kesin termik açmıştır.zaten klimanın çalışırken yapılacak Amper ölçümünde 10-15 dakikalık süreçte 8-10 amperleri görüyorsa termik açması gayet normaldir.Ama şunuda unutmayın Termik açıp kapanması sonsuz değildir.Termik bir süre sonra tamamen patlayıp devreyi kesebilir veya 8-10 amperde açması gerekirken 4-5 amperlerde açmayada başlar deformasyondan.Bu durumda kompresör elden gider.Yani sorun çözülmeden böyle kullanmak zararı büyütür.
    "Klima ilk açtığınızda 15-20 dakika dış ünite fanı ve kompresör birlikte çalışır 15 dakikadan sonra fan devam eder ama kompresör susar.
    İlgli cümlede hata var mı?

Dün akşam servis geldi yağmurlu olduğu için sadece amper ölcümüne baktı ilk 5 dk. çalışma içinde 8 amper çektiğini belirti.
    Bugün akşam, Basınç ve amper ölçümünü beraber tekrar yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 8 Şubat 2012; 20:28:09 >

• iç ünite fanını orta yada hızlıya alın,birde klimanızın filitresi temiz olsun.Aynı zamanda iç fanıda klima kapalı iken bir kontrol edin kirlimi.Klima bakımı konusundaki fanları görebilirsiniz.İlk çalıştırılmış bir klima 10-15 dakikada ancak toparlar.Ama önemli olan 8 amperleri bulduğu zaman dış ünite fanı devreden çıkacakmı.Bunu gözlemleyin.8 amperlerde 1-2 dakika çalışınca dış fan devreden çıkması lazım.Tabi 8 amp. Voltajın 220 olduğu zaman geçeri.Voltaj düşükse amper yükselir.Öncelikle Voltajı görmek lazım.

Bununla beraber yüksek basıncı da ölçsünler.8 amperlere çıktığında basınta 25 barlara dayanır.Ha basınç 20 barlarda ,amper 8 lerde ise o zaman kompresörde sıkıntı var demektir.Bu durum ise çok az görüyoruz bu model makinalarda.
  • "Klima ilk açtığınızda 15-20 dakika dış ünite fanı ve kompresör birlikte çalışır 15 dakikadan sonra fan devam eder ama kompresör susar.

Bu cümle sizin karşılaştığınız arızanın tanımı,yani 15-20 dakika sonra kompresörün termik açıp arızaya geçmesi.Yani 8 amperleri 15-20 dakika görürseniz kompresör termik açar.
  • quote:

"Klima ilk açtığınızda 15-20 dakika dış ünite fanı ve kompresör birlikte çalışır 15 dakikadan sonra fan devam eder ama kompresör susar.

Bu cümle sizin karşılaştığınız arızanın tanımı,yani 15-20 dakika sonra kompresörün termik açıp arızaya geçmesi.Yani 8 amperleri 15-20 dakika görürseniz kompresör termik açar.

Sonunda belirtilen ilgili ölçümü yapan birine rastladım.

10 dk içinde 30 bar - 8 amp. voltaj 210
    Kompresör ve hupbap? ( kablo çıkarıp taktı) bırakmada zorlandığı bilgisi verildi.

Kompresör ve hupbap ( tam anlamadım) değişimi ile ilgi fiyat verecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 8 Şubat 2012; 20:30:56 >
  • Ya arkadas benmi anlatamiyorum bu adamlarmi anlamiyor. 30 bari gordugunde dis unite fani devreden ciksaydi ki gerekende bu,zaten klima normale donerdi. Hala kompresor diyorlar delirtirler adami.
  • quote:

Ya arkadas benmi anlatamiyorum bu adamlarmi anlamiyor. 30 bari gordugunde dis unite fani devreden ciksaydi ki gerekende bu,zaten klima normale donerdi. Hala kompresor diyorlar delirtirler adami.

Ben ne yapacağımı şaşırdım. Yazılı olarak verdim..

Cihazı çalıştırmaya başladı ve penseampermetre ve basınc cihazını bağladı. Cihaz amper 6.4 ve barı tam göremedim fakat yaklaşık 10 - 12 dk sonra 30 ps ve 8 amp. gördü, aşırı amp çektiğini, sorun komporesörde aşınma olduğunu belirti.

yine farklı bir servise göstermem mi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 8 Şubat 2012; 22:58:56 >

• quote:

quote:

Ya arkadas benmi anlatamiyorum bu adamlarmi anlamiyor. 30 bari gordugunde dis unite fani devreden ciksaydi ki gerekende bu,zaten klima normale donerdi. Hala kompresor diyorlar delirtirler adami.

Ben ne yapacağımı şaşırdım. Yazılı olarak verdim..

Cihazı çalıştırmaya başladı ve penseampermetre ve basınc cihazını bağladı. Cihaz amper 6.4 ve barı tam göremedim fakat yaklaşık 10 - 12 dk sonra 30 ps ve 8 amp. gördü, aşırı amp çektiğini, sorun komporesörde aşınma olduğunu belirti.

yine farklı bir servise göstermem mi gerekiyor.

bu konu hakkında anlamadığım bi durum var hatta bi çeşit anlam karmaşası diyebilirim...

tamamen yardımcı olmak amacı ile yazıyorum veya soruyorum...

30 bar çok farklı bi şey

30 bar yaklaşık 435 psi yapar bir klimanın dönüş basıncının bu şekilde çalışıyor olması mümkün değil

anladığım kadarıyla klima R22 gazlı

eğer 30 psi diyorsan bu da bence çok düşük bir basınç yaklaşık 2 bar eder buda bence çok yetersiz ...

normal şartlarda gaz basıncının yaz şartlarında maximum 4 bar yani 60 psi olmalı kış şartlarındaysa maximum 3 bar yani 43---45 psi olmalı

gaz basınçlarının bu şeilde değişken olması tamamen dış ortam sıcaklığınada bağlıdır yazın yapılan ölçüm ile atıyorum 40 derecede yapılan ölçüm ile eksi -5 derecede yapılan ölçümler tamamen farklı değerler göstersede ısı derecesine göre yapılan ölçümler her zaman nokta atışı olup doğru sonuçlar verir

klimanın dış ünitesinde kalın borudan yapılan gaz ölçümü tam olarak kaç bar dır bu ölçüm klima çalıştıktan 5 dakika sonra yapılmalıdır eğer 8 amp akım çekiyorsa yada sürekli farklı akımlar ölçülüyorsa kompresör arızalı olabilir ..... 8 amp çeken bu bahsini ettiğiniz klima bu şekilde uzun süre çalışmaz termik açabilir birde eğer kompresörün üzerindeki termik kontrol edilmeli çatlak olabilir eğer kompresör üzerinde termik yoksa kopmresörün içinde cam termik vardır ve müdahale etmek söz konusu değildir kompresör değişmesi gerekir ...

bana kalırsa herhangi bir klimacıdan herhangi bir marka komple dış ünite satın alın ve iki farklı marka klimayı evlendirin gitsin korkmayın birbirlerine çok çabuk alışırlar

• Usta 30 bar istma modundaki basinc,yani yuksek basinc. Buradn sonrasi olmasi gereken dis fanin devreden cikmasi ve bu komutu veren ic nite bakir boru sensoru. Bu klimadan en az 1000 tane sattim bizzat. Gaz kacabgi oldumu bi1 iki kere gaz verilince sensor tam algilamiyor. Basinc yukseliyor ama fan kesmeyince amper le beraber termik aciyor.tam o 30 barlarda iken dis unite faninin ucunu cikartip 21barlarda tekrar tak cikar termik acmaz. Eger cozum olmazsa 25 / 20 bar calisan bir basinc musiri alip servis sibobuna takip fani oradan kontrol edeceksin is biter.
  • ustalar bu kadar acizmi anlamıyorum Birol usta bi basınç sensörü yada müşiri değiştirmek bu kadar zor olmasa gerek bunun nasıl bi şey olduğunu biliyorum .... zaten topu topu 2 tane sensör var klimada bir tanesi iç ünitede bir tane dış ünitede

iç ünitedeki bakır boru sensörü dış ünitedeki de defrost sensörü...

birde bazı klimalarda gaz basınç sensörleri var onlarda sorun olduğunu sanmıyorum ki bi çok klimada bu basınç sensörleri zaten yok... 5 dakkalık iş yahu ben klimayı görmeden yorum yapıyorum ancak gazla oynandıysa komple gaz salınmalı vakum yapılp gramajında konulmalı oynanmadıysa zaten sorunda yok ...

http://www.kuztek.net/page4.php?SessionID=8e1b44bd65c776f2de&view=preview&image=4&category=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekirdağlı-klimacı -- 9 Şubat 2012; 0:13:33 >

• Anlayamıyorum ben zaten arkadaş.Gelen adamların ukalalığı,ben bilirim edası işte.

Ülen adam Amperi görüyor kompresör gitmiş diyor,ama soğutucu akışkanı kim 30 bara kadar yükseltiyor onu hiç düşünen yok.Kompresör 30 bar basınç sağlayabiliyorsa kim diyebilir arkadaş bu kompresör gitmiş diye.Ulen kompresörün neresi gitmiş e be hıyarlar.Mekanik hata olsa ya aşırı ses gelir,zaten basınç oraya çıkmaz.Bobinlede olsa hata zaten 10 dakikada çalışmaz,kaldıki şimdiye kadar yanardı.Hadi ulen diyorum ben.

Ya arkadaş birde inan görmeden yorum yapmak değil benimki ,ya bu tür aynı arızayı en az 15-20 kere yaşadık.
    zaten anasını satayım bütün meslek sırrımızıda döktük ortaya.Ben hep şu lafı çok sevmişimdir
    '''Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir ''
    Len arkadaş biz bunun için komple dış ünite değiştirdik durum yine aynı.Ne oluyor bilmiyorum ama klima gaz kaçırıp,tekrar gaz verildiğinde Boru sensörü yerini beğenmiyor.Sensörün yerini bir aşağı bir yukarı kurveyi deneyerek değiştirince düzeliyor meret.Ya arkadaş daha ne diyeyim.Serdik tün yediğimiz kazıkları ortaya ,yok ama illa aynı kazığı tekrar yedirecekler.

Arkadaşım aç şu klimanın iç ön kapagını ,çıkar şu boru sensörünü yerinden ,klima çalışırken çakmakla biraz ısıt sensörü bak nasıl duruyor dış fan,ha bu arada amper ve basınçta düşecek zaten...

Dahası da yok ben pes ettim.Dallamalar ne yapacaksa yapsın ama kompresörü taksınlar iç ünitede hiç bir şeyi elletme 3-4 gün kullan sonra ver parasını ,bakalım kabul edeceklermi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.