Şimdi Ara

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
40.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbirol

Anlayamıyorum ben zaten arkadaş.Gelen adamların ukalalığı,ben bilirim edası işte.

Ülen adam Amperi görüyor kompresör gitmiş diyor,ama soğutucu akışkanı kim 30 bara kadar yükseltiyor onu hiç düşünen yok.Kompresör 30 bar basınç sağlayabiliyorsa kim diyebilir arkadaş bu kompresör gitmiş diye.Ulen kompresörün neresi gitmiş e be hıyarlar.Mekanik hata olsa ya aşırı ses gelir,zaten basınç oraya çıkmaz.Bobinlede olsa hata zaten 10 dakikada çalışmaz,kaldıki şimdiye kadar yanardı.Hadi ulen diyorum ben.

Ya arkadaş birde inan görmeden yorum yapmak değil benimki ,ya bu tür aynı arızayı en az 15-20 kere yaşadık.
    zaten anasını satayım bütün meslek sırrımızıda döktük ortaya.Ben hep şu lafı çok sevmişimdir
    '''Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir ''
    Len arkadaş biz bunun için komple dış ünite değiştirdik durum yine aynı.Ne oluyor bilmiyorum ama klima gaz kaçırıp,tekrar gaz verildiğinde Boru sensörü yerini beğenmiyor.Sensörün yerini bir aşağı bir yukarı kurveyi deneyerek değiştirince düzeliyor meret.Ya arkadaş daha ne diyeyim.Serdik tün yediğimiz kazıkları ortaya ,yok ama illa aynı kazığı tekrar yedirecekler.

Arkadaşım aç şu klimanın iç ön kapagını ,çıkar şu boru sensörünü yerinden ,klima çalışırken çakmakla biraz ısıt sensörü bak nasıl duruyor dış fan,ha bu arada amper ve basınçta düşecek zaten...

Dahası da yok ben pes ettim.Dallamalar ne yapacaksa yapsın ama kompresörü taksınlar iç ünitede hiç bir şeyi elletme 3-4 gün kullan sonra ver parasını ,bakalım kabul edeceklermi...
    Sayın ustalarım.

Sizlerin belirtiği durumdan dolayı komporesör değişimine elim girmiyor..
    Yeni bakır boru sensörü aldım, Cumartesi günü kendim deneyeceğim ve çakmakla ısıtma işleminide yapacağım.

Dün akşam Bar ve amper ölçümünde 15 dk. hiç fan durmadı..

Değerli zamanınızı aldığım için çok özür dilerim..
    Cumartesi günü sizleri yine rahatsız edeceğim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 11 Şubat 2012; 10:59:08 >

• Boru sensörünün bulunduğu petek ve boru ılık sıcaklık bulunmakta, fakat üst petek ve boru çok sıcak bu normal durum mu?
    Boru sensörünü çakmak ile ve yukarı sıcak bulunan bölgeye bıraktığımda dış fan durmaktadır. (yeni senrörü takmadım)

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.  >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.  >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.
    http://b1202.hizliresim.com/u/c/2mczl.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 15 Şubat 2012; 10:19:26 >

• Sen son resimdeki yerde birak sensoru,boyle bir dene bakalim kompresor termik acacakmi. Altta sensorun orjinal yeri sizin sicak olarak adlandirdiginiz yere gore ilik olmasi aslinda normal,isnin atilip son donus yeri. Sicak olan kisim ilk giris. Ama siz yine de boyle deneyin.kompresoru kurtarqacksiniz gorun bqakin.
  • kompresörün bağlı olduğu iç yada dış termik açmıyorsa fan da devreden çıkıp giriyorsa sorun kalmıyor demektir..
    aklında soru işareti kalıyorsa yani sensörün hassasiyetini kaybettiğini düşünüyorsan... ki böyle bi ihtimal var yani bi sıcak bi soğuk sensörün direnç değerleri zamanla değişim gösterebilir bu durumda sensörü değiştirmen doğru bi eylem olacaktır...

dediğim gibi eğer sorun çözüldüyse termik açmıyorsa kompresör yola devam ediyorsa sorun kalmamıştır...
    yok fan devreden çıktığı halde kompresör termik açıyorsa büyük ihtimal klimanın gazı gramajından fazla konulmuş olma ihtimali var ...
  • quote:

Sen son resimdeki yerde birak sensoru,boyle bir dene bakalim kompresor termik acacakmi. Altta sensorun orjinal yeri sizin sicak olarak adlandirdiginiz yere gore ilik olmasi aslinda normal,isnin atilip son donus yeri. Sicak olan kisim ilk giris. Ama siz yine de boyle deneyin.kompresoru kurtarqacksiniz gorun bqakin.
    Petek 2 bölümden oluşuyor. 1.Resimde belirtiğim arka tarafta bulunan petek in tamamı ileri derecede sıcak, ön yüzeydeki petek ve sensörün bulunduğu yer hissedilmeyecek kadar ılık durumda.
    Diğer cihazlar gibi çok fazla sıcak hava vermemesi, bu sensör ile alakalı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 14 Şubat 2012; 20:09:00 >
  • bahsini ettiğin durum gayet normal bir durum ilk giriş gazın patladığı yer daha doğrusu kompresörün ilk gazı bastığı yer dolayısı ile en sıcak noktası iç ünite fanı üflediği sürece serpantin üzerindeki yoğun ısıyı alıp içeriye odaya bastığı için alt taraflar ılık olacaktır normaldir...

eğer fanın soketini çıkartırsan dönmesini engellersen serpantinin her yeri aynı ısıda olacaktır.. fan üflediğinde peteğin üzerindeki ısıyı aldığından dolayı soğuk hissi veriyor ...

sorun çözüldümü acaba yani artık kompresör termik açmıyormu ?
  • evet soğutmacı ustalar bana yardım edebilecek birileri yada fikir verebilecek birileri varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

bahsini ettiğin durum gayet normal bir durum ilk giriş gazın patladığı yer daha doğrusu kompresörün ilk gazı bastığı yer dolayısı ile en sıcak noktası iç ünite fanı üflediği sürece serpantin üzerindeki yoğun ısıyı alıp içeriye odaya bastığı için alt taraflar ılık olacaktır normaldir...

eğer fanın soketini çıkartırsan dönmesini engellersen serpantinin her yeri aynı ısıda olacaktır.. fan üflediğinde peteğin üzerindeki ısıyı aldığından dolayı soğuk hissi veriyor ...

İlgili yere sensörü bıraktığım halde 15 dk. çalışma süresi içinde fan hiç durmuyor, Çakmak ile sensörü ısıttığımda fan duruyor.
    http://c1202.hizliresim.com/u/c/2md35.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 14 Şubat 2012; 20:15:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

quote:

bahsini ettiğin durum gayet normal bir durum ilk giriş gazın patladığı yer daha doğrusu kompresörün ilk gazı bastığı yer dolayısı ile en sıcak noktası iç ünite fanı üflediği sürece serpantin üzerindeki yoğun ısıyı alıp içeriye odaya bastığı için alt taraflar ılık olacaktır normaldir...

İlgili yere sensörü bıraktığım halde 15 dk. çalışma süresi içinde fan hiç durmuyor, Çakmak ile sensörü ısıttığımda fan duruyor.
     >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.

aradığım cevap bu değil acaba benmi yanlış soruyorum çözemedim neyse ben bir daha sorayım soruyu değiştireyim öyle sorayım....

sensörü çakmakla ısıttığınız zaman fan duruyor diyorsunuz ... muhtemelen kompresörün sesinde azalma olmalı ve bu şekilde termik açıp kompresör devreden çıkmadan yoluna devam ediyor olması gerekir....

kompresörün sesinde herhangi bir değişme oluyormu ? kompresörün termiği açıyormu yani kısacası kompresör devreden çıkıyormu ....yoksa yoluna devam mı ediyor .. eğer yoluna devam ediyorsa bu demektirki kompresörünüz arızalı değil sensörü değiştirin hassasiyeti kalmamış

• Sensörü değiştirdim ve bıraktığım yere elimi dukunamadığım halde (ileri derece sıcak) yine fanı durdurmadı. (Çakmak ile ısıtınca duruyor.)

Fan durunca Komporesör termik açmıyor, yoluna devam ediyor.
    Dış ünite kalın boruya sıçaklıktan elimi dokunamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 13 Şubat 2012; 0:08:22 >
  • gözünüz aydın kompresörünüzde bi şey yok sağlam arızalı değil....

bunun bir kaç sebebi olabilir

1.sensör piyasada 2 farklı yapıda olanı var aldığınız sensör sizin klimaya uyumlu değil... yani atıyorum 80 derecelik sensör var birde 60 derecelik sensör var sizinki 80 derecelik olandır yani 80 dereceye gelmeden sensör görev yapmaz araba termostatı gibi düşünün...

2. sensörün takıldığı braket soğuk bir noktada yada yerinden çıkmış olabilir yani ısıyı algılayıp sensöre iletemiyor olabilir...

3...klimanın gazı fazla olabilir veya eksik olabilir umarım klimanın içerisindeki gaz orijinal gazıdır yada eğer gaz şarjı yapıldıysa vakum yapılıp gramajında konulmuştur...

eğer imkanınız varsa klimanın en sıcak noktası olan kalın boruya sensörü bi şekilde bakır tel yada metal bir kelepçeyle sabitlemeniz gerekiyor.. yada sensörün daha düşük derecede hissedip devreyi açan modeliyle değiştirmeniz gerekiyor....

buradan ancak bu şekilde yardımcı olabiliyorum keşke elimde olsa klima karşımda olmuş olsa çok kısa bir sürede bu sorunu pratik bir yolla giderebilirdik ....

bizim işimiz doktorun hastaya telefonla teşhis koyması ve tedavi etmesi gibi bi şey oldu ne derece sağlıklı olur siz taktir edin artık...

elimizden ancak bu kadarı geliyor eğer telefonla irtibata geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım...

• quote:

gözünüz aydın kompresörünüzde bi şey yok sağlam arızalı değil....

bunun bir kaç sebebi olabilir

1.sensör piyasada 2 farklı yapıda olanı var aldığınız sensör sizin klimaya uyumlu değil... yani atıyorum 80 derecelik sensör var birde 60 derecelik sensör var sizinki 80 derecelik olandır yani 80 dereceye gelmeden sensör görev yapmaz araba termostatı gibi düşünün...

2. sensörün takıldığı braket soğuk bir noktada yada yerinden çıkmış olabilir yani ısıyı algılayıp sensöre iletemiyor olabilir...

3...klimanın gazı fazla olabilir veya eksik olabilir umarım klimanın içerisindeki gaz orijinal gazıdır yada eğer gaz şarjı yapıldıysa vakum yapılıp gramajında konulmuştur...

eğer imkanınız varsa klimanın en sıcak noktası olan kalın boruya sensörü bi şekilde bakır tel yada metal bir kelepçeyle sabitlemeniz gerekiyor.. yada sensörün daha düşük derecede hissedip devreyi açan modeliyle değiştirmeniz gerekiyor....

buradan ancak bu şekilde yardımcı olabiliyorum keşke elimde olsa klima karşımda olmuş olsa çok kısa bir sürede bu sorunu pratik bir yolla giderebilirdik ....

bizim işimiz doktorun hastaya telefonla teşhis koyması ve tedavi etmesi gibi bi şey oldu ne derece sağlıklı olur siz taktir edin artık...

elimizden ancak bu kadarı geliyor eğer telefonla irtibata geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım...
    Birol ustam ve sizden gelen bilgiler doğrultusunda klima ile ilgili bir çok bilgiye sahip oldum. Hemen kompersör değişimine girmedim.

1- Sensörü 10 ohm aldım.
    3- Kalın borununbulunduğu yere bıraktım, Bakır tel ile daha sonra bağlantı yaparım.
    3- Klima gazını boşaltıp vakkup yapılarak 1180 gr.yeni gaz basımı gerçekleşti.

Sensör daha düşük model numarası var mı?
    Hafta sonları bu işlemleri yapıyorum. Cumartesi günü sizleri yeni gelişmeler ile rahatsız ederim.
    Sizler gibi ustalar olmasa vay halimize..

Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 14 Şubat 2012; 20:17:02 >

• quote:

Birol ustam ve sizden gelen bilgiler doğrultusunda klima ile ilgili bir çok bilgiye sahip oldum. Hemen kompersör değişimine girmedim.

1- Sensörü 10 ohm aldım.
    3- Kalın borunun bulunduğu yere bıraktım, Bakır tel ile daha sonra bağlantı yaparım.
    3- Klima gazını boşaltıp vakkup yapılarak 1180 gr.yeni gaz basımı gerçekleşti.

Sensör daha düşük model numarası var mı?

Hafta sonları bu işlemleri yapıyorum. Cumartesi günü sizleri yeni gelişmeler ile rahatsız ederim.

Sizler gibi ustalar olmasa vay halimize..

Tşk.

quote:

3- Kalın borununbulunduğu yere bıraktım, Bakır tel ile daha sonra bağlantı yaparım.

eğer söylediğiniz gibi yaptıysanız burda bir hata yapıyor olabilirsiniz.. .
    tam temas söz konusu değilse bu durumda netice almanızda sözkonusu olamaz.. sıkı sıkıya kalın boruya tam yüzeysel temas etmiş olması gerekiyor sensörün gevşek temas durumunda sıcaklığı algılaması da mümkün olmayabilir.. bana kalırsa oraya sıkı sıkıya bantlayıp üzerine bir kelepçe sıkın ...

klimaya giren kalın borunun en sıcak yerine sıkı sıkıya temas ettiremiyorsanız eski yerine takın sıkı sıkıya temas etmesi şart ... sıkı temas olmassa olmaz işin aslı eğer boru sensörünün takıldığı boru eğer sağlamsa yerinden çıkmamışsa en iyi teması sağlıyacak orijinal yeridir...

zaten 2 farklı sensör var omajları şu an aklımda değil eğer aldığınız sensörün omajından farklı olan diğer modelini denerseniz netice alırsınız diye umud ediyorum eğer imkanınız varsa onu verip diğeri ile değişim taleb edin

• Bu klimalarda 2 tip sensor kullaniliyor,oda isisinda 5 ve 10 ohm sensor zaten cok ucuz attik bir tanede 5 ohm alin. Bulamazsaniz bi ip ucu 2 tane 10 ohm paralel baglayim 5 ohm olu1.
  • quote:

Bu klimalarda 2 tip sensor kullaniliyor,oda isisinda 5 ve 10 ohm sensor zaten cok ucuz attik bir tanede 5 ohm alin. Bulamazsaniz bi ip ucu 2 tane 10 ohm paralel baglayim 5 ohm olu1.

10 ohm taktım 1 gün çalıştı. Dün akşam cihazı çalıştırdığımda komporesörde aşırı ses oluşuyor ve 1 dk sonra duruyor, tekrar çalışıyor 1 dk sonra tekrar duruyor, Bu durumda ampüllerde elektrik düşmesine neden oluyor.

Sorun neden olabilir.
  • kondasatör gitti galiba ,12lik klimada 35 mf kondasatör var,al bir tane,elektrikleri kes,dış ünitede kondastörü digerindeki kabloları söktüğün gibi tak.Bu arada klimayı kapat çalıştırma.
  • quote:

kondasatör gitti galiba ,12lik klimada 35 mf kondasatör var,al bir tane,elektrikleri kes,dış ünitede kondastörü digerindeki kabloları söktüğün gibi tak.Bu arada klimayı kapat çalıştırma.

Ok.

Üzerinden çıkan çıkardıkları yanılmıyorsam 2 adet kablo takılacak yeri vardı, Şimdiki arızalanın 4 veya 3 adet .

Üzerinden çıkanhttp://www.topuzticaret.com.tr/urundetay.aspx?id=94 - Sonradan üzerinde takılı bulunanhttp://www.sarksogutma.com/up/urun-fotograf/orj-kondansator-600-x-450125254-b.jpg

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.  >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.

Servisin birtanesi de aşağıdaki ürünü getirmişti, evde duruyor.http://www.sarksogutma.com/urunler/urun-goster/4267/
     >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.

Kondastör ile kapasitör arasındaki fark nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 14 Şubat 2012; 12:42:36 >

• h.sahin, kardeşim artık ustalar size sanırım bir sertifika vermeleri gerek. bunu hak ediyorsunuz gerçekten tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

h.sahin, kardeşim artık ustalar size sanırım bir sertifika vermeleri gerek. bunu hak ediyorsunuz gerçekten tebrikler
    Bilgi paylaşımı buna derim, Gerçekten saygıdeğer ustaların sayesinde birçok bilgiye sahip oluyoruz.

Elektrik şarteli atmış haliyle evde ne olduğundan eşinin bilgi yok, telefonla usta yönlendiriyor ve elektrik şartelini gelip kaldırma ücreti 50 TL alan insanları var. Tamam sonuçta meslegi ama insafsızlık değil mi.
    Bu gibi durumlara düşmemek için bilgi sahibi oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 15 Şubat 2012; 10:31:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

h.sahin, kardeşim artık ustalar size sanırım bir sertifika vermeleri gerek. bunu hak ediyorsunuz gerçekten tebrikler

Bilgi paylaşımı buna derim, Gerçekten saygıdeğer ustaların sayesinde birçok bilgiye sahip oluyoruz.

Elektrik şarteli atmış haliyle evde ne olduğundan eşinin bilgi yok, telefonla usta yönlendiriyor ve elektrik şartelini gelip kaldırma ücreti 50 TL alan insanları var. Tamam sonuçta meslegi ama insafsızlık değil mi.

Bu gibi durumlara düşmemek için bilgi sahibi oluyoruz.

insafszılık kelimesi bile az kardeşim. sonrada insan işte bu şekilde uğraşınca adı cimriye çıkar. yok çok bilmişe çıkar. birde gazmsızca demezlermi işinize gelirse. Allah a havale olsunlar ne demeli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.