Şimdi Ara

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
40.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

Kondastör ile kapasitör arasındaki fark nedir?

isim benzerliği iki isimde doğrudur..

kapasitör = kondansatör...

elbise = giysi

araba = otomobil

su tank su depo gibi örnekler çoğaltılabilir ....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

kondasatör gitti galiba ,12lik klimada 35 mf kondasatör var,al bir tane,elektrikleri kes,dış ünitede kondastörü digerindeki kabloları söktüğün gibi tak.Bu arada klimayı kapat çalıştırma.

Ok.

Üzerinden çıkan çıkardıkları yanılmıyorsam 2 adet kablo takılacak yeri vardı, Şimdiki arızalanın 4 veya 3 adet .

Üzerinden çıkanhttp://www.topuzticaret.com.tr/urundetay.aspx?id=94 - Sonradan üzerinde takılı bulunanhttp://www.sarksogutma.com/up/urun-fotograf/orj-kondansator-600-x-450125254-b.jpg

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.  >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.

Servisin birtanesi de aşağıdaki ürünü getirmişti, evde duruyor.http://www.sarksogutma.com/urunler/urun-goster/4267/
     >> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert.

Kondastör ile kapasitör arasındaki fark nedir?

Siyah olan start kondasatör(kapasitör aynı şey)onu kullanmayacaksın ,o kompresör sıkıştığında şok icin kullanılır.

2 uç ile 3 uçlu arasında fark,3 uçlu olanda Fan yazan (fan motor kond.) uç var,onu kullanmayacaksın.C ile Hermetik yazanı kullanacaksın.C ve Her. uçlarının yönü fark etmez.

• quote:

Siyah olan start kondasatör(kapasitör aynı şey)onu kullanmayacaksın ,o kompresör sıkıştığında şok icin kullanılır.
    2 uç ile 3 uçlu arasında fark,3 uçlu olanda Fan yazan (fan motor kond.) uç var,onu kullanmayacaksın.C ile Hermetik yazanı kullanacaksın.C ve Her. uçlarının yönü fark etmez.

Ustam pes ettim,
    Tanıdık servisle konuştum 250 TL ye motor değişimi yaptırmayı düşünüyorum.
    Motor olarak orj. samsung veya lg belirtiyor. Diğerlerinde sadece üzerinde etiket olduğu ve çin komporesörü olduğu belirtilmekte.

Şimdi bu konuda yardımını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 15 Şubat 2012; 11:30:37 >
  • quote:

quote:

Ustam pes ettim,
    Motor olarak orj. samsung veya lg belirtiyor. Diğerlerinde sadece üzerinde etiket olduğu ve çin komporesörü olduğu belirtilmekte.

Yanlış yapıyorsun birader, Birol işi çözüyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

quote:

Ustam pes ettim,

Yanlış yaptığımın farkındayım.

5 servis sorun çözemiyor. Sizleride çok rahatsız etmekte istemiyorum..

Adana ya yakın bir yerde olsanız!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ustam pes ettim,

Yanlış yaptığımın farkındayım.

5 servis sorun çözemiyor. Sizleride çok rahatsız etmekte istemiyorum..

Adana ya yakın bir yerde olsanız!!

O beş servisten 1 tane etmez görüldüğü kadarıyla.
    Burada da var öyleleri, anlarım.

Ama bana öyle geliyor ki, kompresör değişince de (adam uyanıp asıl işi düzeltmezse) sorun devam edecek.

En azından, kompresör değişimi yapacak servis ile "bir haftalık kullanım sonucu, sorunun hallolmuş olduğunu görme şartıyla" ödeme şekli düşünün, tabii mümkün olabiliyorsa.

• quote:

O beş servisten 1 tane etmez görüldüğü kadarıyla.
    Burada da var öyleleri, anlarım.

Ama bana öyle geliyor ki, kompresör değişince de (adam uyanıp asıl işi düzeltmezse) sorun devam edecek.

En azından, kompresör değişimi yapacak servis ile "bir haftalık kullanım sonucu, sorunun hallolmuş olduğunu görme şartıyla" ödeme şekli düşünün, tabii mümkün olabiliyorsa.

Anlaşmamı sizin belirtiğiniz gibi, Sorun giderilirse ücret ödeyeceğim.
  • 4 yollu vana problem var mis. kilcal boru degisimini de yapıyormuş.
    Baska yaptirmam gereken birşey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 20 Şubat 2012; 13:08:32 >
  • Maaş Allah ,Maaş Allah başka ne kalmış klimada,el değmişken fan motorunuda degiştirsinler.
  • quote:

Maaş Allah ,Maaş Allah başka ne kalmış klimada,el değmişken fan motorunuda degiştirsinler.

6 servis bir kilima sorununu malesef cozemediler!! benim anlasman 250 tl istedikletini yapsinlar, Sali gunu teslim edecekler
    Sizin belirttiginiz konulari yazili aktardim

komporosor dediler bende tamam dedim. ben sizin sayenizde klima calisma ve ariza durumlari hakkinda bilgi sahibi oldum. Allah razi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 19 Şubat 2012; 22:19:00 >
  • peki nasıl anlıyacaksınız klimanın dış ünitesinin içindeki kompresörün değiştirildiğini

size tavsiye klimanın kompresörünün değişimi için garanti belgesi isteyin tamirde değişen kompresörde en az 1 yıl garantilidir..

ve ayrıca değişen parçaları geri isteyin buna kompresörde dahil garanti harici değişen parçaları müşterinin alamsı yasal bir işlemdir..

ayrıca yapılan hizmete servis hizmet fişi istemeyi unutmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı
    peki nasıl anlıyacaksınız klimanın dış ünitesinin içindeki kompresörün değiştirildiğini
    size tavsiye klimanın kompresörünün değişimi için garanti belgesi isteyin tamirde değişen kompresörde en az 1 yıl garantilidir..
    ve ayrıca değişen parçaları geri isteyin buna kompresörde dahil garanti harici değişen parçaları müşterinin alamsı yasal bir işlemdir..
    ayrıca yapılan hizmete servis hizmet fişi istemeyi unutmayın...

İçerisinde bulunan parçaların bilgilerini almıştım.
  • onu iyi yapmışsınız

değişen parçalarıda geri iade almayı unutmayın ayrıca servis belgeside almayı ihmal etmeyin..
  • Sonuç..

Çözümünü bulamayan servis.

Şimdi de iç ünite içerisinin tıkalı olduğunu belirtmekteler..

Sonuç klima pert.

Bu gibi durumla karşılaşılması durumunda Sn.Birol beyin bildirmiş olduğu hariçi işlem yaptırmayın..

Saygılarımla.
  • quote:

Sonuç..

Çözümünü bulamayan servis.

Şimdi de iç ünite içerisinin tıkalı olduğunu belirtmekteler..

Sonuç klima pert.

Bu gibi durumla karşılaşılması durumunda Sn.Birol beyin bildirmiş olduğu hariçi işlem yaptırmayın..

Saygılarımla.

Para kaptırmadıysanız mesele yok.
    Birol'un tarifiyle denersiniz sonra.
  • ya fitil oldum ne biçin usta bunlar orda bitane bile diamond electric veya ısısan servis yokmu getirin birisini en azından. çünkü klima onların malı.

ulan anasını satim en sonunda kocausta atlayıp arabaya gelcek oraya alcek eline sopayı gircek o usta tayfasına orda
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

ya fitil oldum ne biçin usta bunlar orda bitane bile diamond electric veya ısısan servis yokmu getirin birisini en azından. çünkü klima onların malı.

ulan anasını satim en sonunda kocausta atlayıp arabaya gelcek oraya alcek eline sopayı gircek o usta tayfasına orda

Evet..

Adana' da 6 adet servisin çözüm üretemediği klimanın sayesinde, Klima konusunda saygıdeğer ve paylaşıma açık olan Birol ustanın ve diğer kişilerin sayesinde klima konusunda 6 adet servisin bilgilerinden fazlar konuya sahip oldum. Teşekkür ederim.

Sonuç...

2 ay içinde yaşadıklarım - Yapılanları hatırladığım kadarı ile sıralayım. ( Servis ücretleri önemli değil helal olsun, sonunda kendilerinden fazla bilgi sahibi oldum ) , Bu arada hanım ile her servis geldiğinde ve ortalık toz toprak olduğunda tartışmamız hariç.

- Klima gazı fazla, biraz boşaltalım ok./ olmadı
    - Klima gazı eksik basım ok. / olmadı
    - İç ısı sensörü arızalı değiştirelim ok. / olmadı
    - Boru sensörü arızalı değiştirelim ok. / olmadı
    - Kart arızalı tamir olmalı ok. gitti / olmadı
    - Kapastör arızalı değiştirelim ok. / olmadı
    - Fan kapastörü arızalı değiştirelim ok. / olmadı
    - Komporesör el yordamı ile test ediliyor / komporesör gitmiştirrrr.
    - Ölçüm cihazı ile kontrol, akım fazla çekiyor / komporesör olabilir ?
    - ...... anlıyacağınız birçok deneme yanılma

Sonunda 2 aylık almış olduğum staj/eğitim yeter dedik.

- Komporesör değişelim / değişti
    - 4 yollu vanada sorun olabilir / değiştirelim
    - Kılcal boru sorunlu / değiştirelim

Abi,,,,, buyur.
    - İç üniteye yağ basmış tıkalı gözükmekte açılmıyor, sana başka iç üniye verelim sorunsuz cihaz çalışıyor. Ne kadar 250+300 iç inite = 500
    - Klimamın dış ünitede sorun yok mu? , komporesör gitmiş arızalı olduğu için ....vs
    - Dükkana gittim güzelim Mitsubishi komp. bana bakıyor.

Şu anda param yok. eski komp. tak ve yerine montaj yapalım, Param olunca yeni bir cihaz alırım..

- Senin Komp. hiç çalışmıyor.. Cihaz evde süs olarak durur.
    - Telefonu kapat.
    Mutlu Son..

İş bilmezlerin el yordamı ve sök tak ile arıza tespiti yapmalrı sayesinde güzelim klima hurdaya ayrılmıştır.

Konu başlığına ek yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 24 Şubat 2012; 17:51:58 >

• tam anlamıyla deneme yanılma yöntemiyle klima pert edilmiş

hadi bunu benim gibi birisi yapsa normalde servislerin yapması kabul edilmesi imkansız ötesi

benim anlamadığım bu kadar problemli ve nedeni anlaşılamamış bir cihazı kadavra gibi evde sağını sök tak olmadı ,solunu sök tak olmadı yapacaklarına komple söküp arıza tespiti yapılıp masrafı bildirilerek işlem yapılmamış

benim bildiğim iç-dış ünite komple sökülüp serviste tüm imkanlar kullanılarak arıza bulunur ve teşhis kesinleşmişse sahibine muhtemel fiyat bildirilir razı olursa tamiri tamamlanıp getirilip yerine takılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

tam anlamıyla deneme yanılma yöntemiyle klima pert edilmiş

hadi bunu benim gibi birisi yapsa normalde servislerin yapması kabul edilmesi imkansız ötesi

benim anlamadığım bu kadar problemli ve nedeni anlaşılamamış bir cihazı kadavra gibi evde sağını sök tak olmadı ,solunu sök tak olmadı yapacaklarına komple söküp arıza tespiti yapılıp masrafı bildirilerek işlem yapılmamış

benim bildiğim iç-dış ünite komple sökülüp serviste tüm imkanlar kullanılarak arıza bulunur ve teşhis kesinleşmişse sahibine muhtemel fiyat bildirilir razı olursa tamiri tamamlanıp getirilip yerine takılır

alptuğ hocam, ben başka bir konuya değinmek istedim. bu konuya dayaı olarark. ya inanın bazı konular muamma olarak kalıyor. birol hoca bu konuda yazmış demiş bende analamdım bu klimalarda sensör yerini değiştirince sorun düzeliyor. şimdi bunun mantıki bir açıklması varmı. yok değilmi fiziken. e şimdi birol yalan söylüyorda olamaz adam yıllarca sattı bu kimaları bilmezmi.

bak abi geçen sana dedim ya buhar cihazı aldım eskilerin fotosunu bulsam göndericem sorcam bişeler dedim hatırlarsın.

cihazın birisi sanki inverter gibi çalışıyor dedim. 161 Watt çekiyor yavaş yavaş yükseliyor dedim. üstünde yakan akım gücü 350Watt. aynı tite olan cihazlar var birebir aynı. 800 Watt çekiyor hemen hemen iç yapısı tamaman aynı sadece 350W olanın üfleme ağzı sola dönük. cihazı söktüm çünkü. iç anahtarlarına kadar aynı.

şimdi bakıyorum biraz iç temizlikmi gerekiyor nedense cihaz 530 W çekmeye başladı. neyle izah edersin bunu içini söktüğümlemi kirlenmesiylemi izah edersiniz. kirlenince zannımım lendime ait. böyle bir durumda olmaması lazım. şimdi ben bu cihazı servise bildirsem söktünüz diyede demezler firma bay sağlam ve ilgili. ama onlarda durumu çözemezler. hani dedim ya abi firmayla konuştum. italyadaki cihazlar 300 Watt gördüm gelmedimi aceba dedim onlara. cevap, cihazları tam bilemiyorum oldu. (meğer gelmiş cihazlar) bizim cihazlar direkt cereyanı suyun içine grafit elektrodlarla veriyor. bu yüzden tüketim fazla. arada bir devre olsa daha az enerji tüketir cevabını aldım. bu yüzden sizede sorduydum bu devreyi nasıl yapabiliriz diyerek. siz bana ozaman cihaz görevini yapmaz dediniz. abi harbiden yapıyor görevini hadi şimdi kirlendi veya anlayamadığım bir durumdan dolayı fazla çekiyor diyelim ama gene ilk gelen ve bende 3 adet atıl olan cihaz gibi çok enerji çekmiyor. ilginç değilmi az çok arkadşın konuyla benzerlik buldum o yüzden yazim dedim:))

• Adamın biri doktora gider ve gözünün altının ağrıdığından şikayeti olduğunu söyler.Doktor bakar inceler ters bir durum göremez.Ama hastanın çok ısrarı üzerine bir ağrı kesici verir.

Adam bir hafta kadar sonra yine çıkar gelir,yine aynı şikayet.Doktor biraz ince eler sık dokur,ne zamanlar oluyor bu ağrılar diye sorar.Adam çay içeren der,doktor yine çaresiz yahu nedir anlamadım der içinden.Farklı bir ağrı kesici verir çaresiz.

Adam 3-5 gün sonra yine çıkar gelir,yine feryat fiyat bu sefer birazda sert çıkmaya başlar.Doktor sakin olun size bir çay söyleyeyim oturun biraz dinlenin bakalım tekrar der.

Neyse çaylar gelir,adam çayı karıştırır diker çayı ve o arada doktora -Bak yine başladı ağrı der. Doktor şöyle bir bakar adama doğru,uzanır adamın çay bardağına kaşığı alır bardağın içinden,sonra tekrar için der çayınızı.

Adam hay Allah elin kolun dert görmesin ağrı şıp diye gitti der.

Hadi bakalım buyrun buradan yakın.

Her şey ben ustayım ben bilirim demekle olmuyor.Ne zaman ki ben bilirim demeye başladın mı,olduğun yerde saymaya devam edersin böyle işlerde.1984 de girdim soğutma işine hala öğreniyorum anasını satayım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.