Şimdi Ara

>> Klima Arızası Yardım .. 6 Adet servis Sorunu çözemedi !! Sonuç Pert. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
40.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Daha öncede yazmıştım aynı sorunun la uğraşıyorum diye,yaklaşık 1,5 aylık bekleme sonucu kartın üzerindeki rölelerin arızalı olduğunu tespit ettik.yazılanları fazla okumadım.Amacım tartışmada değil sadece sonucu aktarıyorum.Arıza bana ısıtmada dış fanla birlikte kompresörün devreye girip bir müddet sonra kompresörün durduğu fakat fanın çalışmaya devam ettiğiydi.sisteme yaptıklarım;

1)sisteme yüksek basınç swici bağladım dış fanı durdurup çalıştırması için sistem normal çalıştı 15 gün sonra sıkıntı oldu

2)oda ve boru sensörlerini değiştirdim yine sıkıntı oldu.

3)sistemi kartan ayırıp manuel olarak çalıştırdım tektek sıkıntı yok

4)basınç swicini söküp sistemi normale aldım,sistemi çalıştırdım kartın üstündeki rölelere hafifçe vurunca çıt diye ses geldi dış fan durdu tekrar çalıştı sistem normale döndü.kartı alıp röleleri değiştirdik.şükür sistem normale döndü.acizane anlatmaya çalıştım kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fato&mato

MERHABALAR;

Daha öncede yazmıştım aynı sorunun la uğraşıyorum diye,yaklaşık 1,5 aylık bekleme sonucu kartın üzerindeki rölelerin arızalı olduğunu tespit ettik.yazılanları fazla okumadım.Amacım tartışmada değil sadece sonucu aktarıyorum.Arıza bana ısıtmada dış fanla birlikte kompresörün devreye girip bir müddet sonra kompresörün durduğu fakat fanın çalışmaya devam ettiğiydi.sisteme yaptıklarım;

1)sisteme yüksek basınç swici bağladım dış fanı durdurup çalıştırması için sistem normal çalıştı 15 gün sonra sıkıntı oldu

2)oda ve boru sensörlerini değiştirdim yine sıkıntı oldu.

3)sistemi kartan ayırıp manuel olarak çalıştırdım tektek sıkıntı yok

4)basınç swicini söküp sistemi normale aldım,sistemi çalıştırdım kartın üstündeki rölelere hafifçe vurunca çıt diye ses geldi dış fan durdu tekrar çalıştı sistem normale döndü.kartı alıp röleleri değiştirdik.şükür sistem normale döndü.acizane anlatmaya çalıştım kolay gelsin.

Sizin cihaz aynı marka mı?

Servin bana belirtiği iç evap tıkalı olduğu azot ile açamadıkları?

Cumartesi cihazı eski haline getirecekler..

• MERHABALAR;

Benim uğraştığım klima airfel 12000 btu 407 gazlı kliması model sormayın.aşağı yukarı 6 senelik klima.sizin klima takılalı ne kadar oldu.bilmiyorum.yeni takıldıysa servis garantisinde değiştirirsiniz.bunu biliyorsunuz.normal çalışıpta sonradan olduysa evapı ne tıkadı gerçekten tıkalı mı? madem evap tıkalı başka evap takıp fonksiyonlar gözlemledilermi?akıllı kartlar satılıyor denemeklazım antalyadayım yakın olsa uğraşırdım.başka yardımcı olacağım konu olursa görüşürüz.saygılarımla
  • quote:

MERHABALAR;

Benim uğraştığım klima airfel 12000 btu 407 gazlı kliması model sormayın.aşağı yukarı 6 senelik klima.sizin klima takılalı ne kadar oldu.bilmiyorum.yeni takıldıysa servis garantisinde değiştirirsiniz.bunu biliyorsunuz.normal çalışıpta sonradan olduysa evapı ne tıkadı gerçekten tıkalı mı? madem evap tıkalı başka evap takıp fonksiyonlar gözlemledilermi?akıllı kartlar satılıyor denemeklazım antalyadayım yakın olsa uğraşırdım.başka yardımcı olacağım konu olursa görüşürüz.saygılarımla

Servisin bu saatten sonra söyleyeceği sözlere inansım kalmadı..

Orjinal motorunu tekrar takmasını talep ettim,

İzmir'de aynı modelin evap'ını buldum 150 tl olarak belirti pazarlık etmedim. Kartını ve fan motoru çıkarıp kasa ile göndereceğini belirti.
    100 tl ye alırım sanırım.

Orjinal komp. taktıksan sonra çalışırsa, ilgili parçayı alıp olmadı bu şekilde deneyeceğim.

Sizin belirtiğiniz roleden olabilir mi? Evap'ın tıkalı olduğunada inmıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

Benim konu iyice değişmiş..

değişmez değişmez ben bazı durumların çözlemediğine örenek olarak. muammada kaldığına yönelik sizi servislere sinirlenip örnek sundum. zaten ilk fotoğraflı mesajda belli bu durum. kaldır dersen ben yazılarımı kaldırırım. alptuğ hocanında yazılarını kaldıracağını sanıyorum. veya kaldırmasını isteriz.

bakma o devamlı beni tokatlamayı sever huyudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy
    değişmez değişmez ben bazı durumların çözlemediğine örenek olarak. muammada kaldığına yönelik sizi servislere sinirlenip örnek sundum. zaten ilk fotoğraflı mesajda belli bu durum. kaldır dersen ben yazılarımı kaldırırım. alptuğ hocanında yazılarını kaldıracağını sanıyorum. veya kaldırmasını isteriz.

O kadar bilgi paylaşımı olmuş, silinir mi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

O kadar bilgi paylaşımı olmuş, silinir mi..

• mrb,

rölelerden elektronikçilerden bulabilirsiniz?klima ne zaman montaj oldu.soğutmada çalıştımı?size evapın tıkalı olduğu göstersinler bir yerden basınç verip öbür taraftan çıkmadığını görün.vs.neyse hariçten gazel okumayayım.yarın akşam 5 ten sonra internet başında anca olurum kolay gelsin sorulara cevap lütfen.
  • quote:

quote:

MERHABALAR;

Servisin bu saatten sonra söyleyeceği sözlere inansım kalmadı..

Orjinal motorunu tekrar takmasını talep ettim,

İzmir'de aynı modelin evap'ını buldum 150 tl olarak belirti pazarlık etmedim. Kartını ve fan motoru çıkarıp kasa ile göndereceğini belirti.
    100 tl ye alırım sanırım.

Orjinal komp. taktıksan sonra çalışırsa, ilgili parçayı alıp olmadı bu şekilde deneyeceğim.

Sizin belirtiğiniz roleden olabilir mi? Evap'ın tıkalı olduğunada inmıyorum..

Tehlikeli sularda dolaşmaya başlamışsınız yine.Çıkma parçalar vs. ile uğraşırsan başın ağrır.Benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 11 Mart 2012; 21:26:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol
    Tehlikeli sularda dolaşmaya başlamışsınız yine.sahibinden de ilanı olan Akif le görüştüysen yakarsın başını.Benden söylemesi.

Birol ustam ne yapayım, öneriniz var mı?

Hurdayamı ayırayım..
  • kompresör sökülmeden önce olsa idi neyse,ama bence bu saatten sonra zaten hurda oldu.Kim toparlayacak.Hem tıkalı olduğunun kesinliği var mı.Bende böyle,hatta bundan daha temiz 3-4 tane var Diamond elec. ben uyraşmıyorum ki,siz nasıl halledeceksiniz kazma kürek adamlarla...

Bence unut gitsin.100-200 veren varsa sat gitsin hurdaya...
  • quote:

kompresör sökülmeden önce olsa idi neyse,ama bence bu saatten sonra zaten hurda oldu.Kim toparlayacak.Hem tıkalı olduğunun kesinliği var mı.Bende böyle,hatta bundan daha temiz 3-4 tane var Diamond elec. ben uyraşmıyorum ki,siz nasıl halledeceksiniz kazma kürek adamlarla...

Ok.

İlginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

kompresör sökülmeden önce olsa idi neyse,ama bence bu saatten sonra zaten hurda oldu.Kim toparlayacak.Hem tıkalı olduğunun kesinliği var mı.Bende böyle,hatta bundan daha temiz 3-4 tane var Diamond elec. ben uyraşmıyorum ki,siz nasıl halledeceksiniz kazma kürek adamlarla...

yani böylece bu konu kapanmış oldu ,yazık ama gerçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

Belirtiğim gibi 6 servisin bilgisi kadar bilgi sahibi oldum sayılır, Sizden bilgi aldığım sürece artık cihazı tamamen dağıtır toplarım..

Sizlerlerle tanışmak çok güzeldi.. Dünya malı dünyada kalır.

Adana da herzaman bir arkadaşanınız olduğunu unutmayın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

Belirtiğim gibi 6 servisin bilgisi kadar bilgi sahibi oldum sayılır, Sizden bilgi aldığım sürece artık cihazı tamamen dağıtır toplarım..

Sizlerlerle tanışmak çok güzeldi.. Dünya malı dünyada kalır.

Adana da herzaman bir arkadaşanınız olduğunu unutmayın..

dediğin gibi canımız sağolsun ,bir yerden gider diğer yerden gelir hayat böyle yeterki can sağlığı olsun

Adana ya selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

kompresörün bağlı olduğu iç yada dış termik açmıyorsa fan da devreden çıkıp giriyorsa sorun kalmıyor demektir..
    aklında soru işareti kalıyorsa yani sensörün hassasiyetini kaybettiğini düşünüyorsan... ki böyle bi ihtimal var yani bi sıcak bi soğuk sensörün direnç değerleri zamanla değişim gösterebilir bu durumda sensörü değiştirmen doğru bi eylem olacaktır...

dediğim gibi eğer sorun çözüldüyse termik açmıyorsa kompresör yola devam ediyorsa sorun kalmamıştır...
    yok fan devreden çıktığı halde kompresör termik açıyorsa büyük ihtimal klimanın gazı gramajından fazla konulmuş olma ihtimali var ...

Konu eski ama bana yardım edebilirmisiniz bir konuda , 18000 lik baxı klima var bu daha önceden 2 defa içteki boru sensörü düye geçiyor sanırım hassasiyeti gittiği için düzgün çalışmıyordu , garantiliyken servisi değiştirdi düzeldi yine aynı hatayı veriyor şuan , bu sensörün bir değeri filan varmı ,? Ne diye almak gerekiyor , yardımlarınız İÇİN şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar dün klima sogutmaz oldu usta çağırdık kapasitör mu kondansatör mu bişey dedi dış ünite den soktu takti. orijinal olursa 100 yan sanayi 80 dedi orijinal olsun dedim. Fiyat normal mi internette baktım doğru düzgün fiyat bulamadım. Klima Arçelik 12 BTU 10 yıllık bir klima.kaziklandiysam bir daha kaziklanmamak için soruyorum. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim+parça ücretiyse normal. Sadece malzeme ücretiyse, kapasitör 20-30 TL.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.