Şimdi Ara

KLİMA BUZ ATIYOR!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
27.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar bu nasıl bi sorundur anlamadım ama klima buz atıyo arada çalışırken hava üfleyen kısımtan çatırtıyla birlikte ufak buz parçaları atıyo arada sizce nedendir bu sorun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Buz Atıyor mu? İşte Nedenleri ve Çözümleri

Klimalar, özellikle yaz aylarında serinlemek için vazgeçilmez cihazlardır. Ancak bazen, klimadan buz gelmesi gibi beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsin. Bu durum, klimanın soğutma performansını olumsuz etkileyerek rahatsız edici olabilir.

Klimadan Buz Gelmesinin Nedenleri

Klimanın buz atmasının birkaç nedeni olabilir:

• Kirli Hava Filtresi: Kirli bir hava filtresi, klimanın hava akışını kısıtlar ve bu da buzlanmaya neden olabilir.
    • Düşük Soğutucu Gazı Seviyesi: Soğutucu gazı, klimanın soğutma işlemi için gereklidir. Düşük soğutucu gazı seviyeleri de buzlanmaya yol açabilir.
    • Buharlaştırıcı Bobinlerinin Kirlenmesi: Buharlaştırıcı bobinleri, klimanın iç ünitede bulunan ve havayı soğutan parçalardır. Kirli buharlaştırıcı bobinleri hava akışını engelleyerek buzlanmaya neden olabilir.
    • Drenaj Tıkanıklığı: Klimalar, çalışma sırasında oluşan yoğuşma suyunu tahliye etmek için bir drenaj sistemine sahiptir. Tıkanmış bir drenaj, yoğuşma suyunun birikmesine ve buzlanma yapmasına neden olabilir.

Klimanın Buz Atmasını Çözme

Klimandan buz gelmesi sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Hava filtresini temizle veya değiştir: Kirli hava filtresini temizle veya yenisiyle değiştir.
    • Soğutucu gazı seviyesini kontrol ettir: Bir HVAC teknisyenine soğutucu gazı seviyesini kontrol ettir ve gerekirse doldur.
    • Buharlaştırıcı bobinlerini temizle: Buharlaştırıcı bobinlerini ılık sabunlu su ve bir fırça kullanarak temizle.
    • Drenaj sistemini kontrol et: Drenaj sisteminin tıkalı olup olmadığını kontrol et ve gerekirse temizle.

Önemli Notlar

Klimandan buz gelmesi sorununu kendi kendine çözmekte zorlanıyorsan veya sorunun devam ettiğini görüyorsan, bir HVAC teknisyenine başvurman önerilir. Yanlış teşhis veya onarım, klimana daha fazla zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bakım zamanı gelmiştir büyük ihtimal bizimkide atıyodu ayrıca su falan da damlatıyodu ama bakımını yaptırınca çiçek gibi oldu
  • arkadaşım iç ünite filitrelerini temizle ondandır büyük bir ihtimalle yada gazı eksilmiştir
  • gaz ile ilgili bir problemi vardır. kendiniz değil servis ile yoluile sorunu halletmeye çalışısın. ciddi bir problem çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinT

gaz ile ilgili bir problemi vardır. kendiniz değil servis ile yoluile sorunu halletmeye çalışısın. ciddi bir problem çünkü.

• 200 MİLYON yenisi Servis 150 istiyor tamir için
  • Problem gazıyla ilgilidir. Klimayı yeni aldıysanız ve bu sorun ile karşılaşıyorsanız sakın para vermeyin. Klima gazı durduk yere azalan veya artan birşey değilmiş, montajdan, kaçaktan kaynaklı sorunlarda oluyormuş genellikle. 2 sene üst üste aynı sorunu yaşayıp en sonunda genel merkeze şikayet edince sorunu çözmüşlerdi dış borusunda montaj sorun varmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima Sıcak Hava verir mi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında ne kadar güzel bişe eğer çok yanıyosa adam alsana buz gibi hava.dahada mı yetmedi alsana buz
  • benim klimayı anlamadım, kir atıyor siyah siyah
  • ve anlayamadığım olay filtrelerde temiz
  • ya bu kir atmayı anlamadım ben hava üflediği yerden siyah pislik mi geliyor ? ohaa
  • o kir atması değil aslında klimanın emdiği havadan kaynaklanan buzların üstüde biriken pislikler. kir gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.