Şimdi Ara

Klima az üflüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Megane 2 arabanın klima gazını doldurttum ama bi fark olmadı. Birde 4 üncü derecede bile sanki az üfleme yapıyor . hele yanlar baya bi az ufluyor. Bunun üfleme motoru vs nerde olur . gogusun inmesi gerekir mi ?

Dün fan motorunun ordaki soketi (başka bi soket varsa bilemiyorum ) soktum wd40 sıktım sildim vs zaten oksitlenme yoktu bence . ama uflemede bi değişiklik olmadı. Bu uflemeyi nasıl canlandirabiliriz acaba

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Az Üflüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Klima sisteminizin az üflemesi can sıkıcı ve rahatsız edici bir sorun olabilir. Bu durum, özellikle sıcak havalarda veya aracınızda ısınmak istediğinizde ciddi bir sorun teşkil edebilir.

Klima Neden Az Üfler?

• Kirli veya Tıkalı Hava Filtresi: Hava filtresi, klimanızın iç ünitesine giren toz ve diğer parçacıkları yakalar. Kirli veya tıkalı bir filtre, hava akışını engelleyebilir.
    • Arızalı Fan Motoru: Klima fanı, soğuk havayı dağıtmaktan sorumludur. Arızalı veya hasarlı bir fan motoru, hava akışını azaltabilir.
    • Buzlanma: Soğuk havalarda, buharlaştırıcı bobinlerinde buzlanma oluşabilir. Buz, hava akışını kısıtlayarak sistemin verimsiz çalışmasına neden olur.
    • Kirli Kondenser Bobinleri: Kondenser bobinleri, klimanın dış ünitesinde bulunur ve sıcak havayı dışarı atar. Kirli veya paslı kondenser bobinleri, ısı transferini engelleyebilir ve hava akışını azaltabilir.
    • Soğutucu Gaz Kaçağı: Klimanın soğutucu gazı, sistemi soğutmak için gereklidir. Gaz kaçağı olması durumunda sistem düzgün çalışamaz ve hava akışı azalır.

• Hava Filtresini Kontrol Edin ve Değiştirin: Hava filtresini düzenli olarak kontrol edin ve kirli veya tıkalıysa değiştirin.
    • Fan Motorunu Kontrol Ettirin ve Onarın: Fan motorunda bir arıza olduğundan şüpheleniyorsanız, kalifiye bir teknisyene kontrol ettirin ve gerekirse onarın.
    • Buzlanmayı Giderin: Buzlanma varsa, klimayı kapatın ve buzun erimesini bekleyin. Buz eridikten sonra sistemi yeniden başlatın.
    • Kondenser Bobinlerini Temizleyin: Kondenser bobinlerini yumuşak bir fırça ve suyla düzenli olarak temizleyin.
    • Soğutucu Gaz Kaçağını Kontrol Ettirin ve Onarın: Soğutucu gaz kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız, kalifiye bir teknisyene kontrol ettirin ve gerekirse onarın.

Klimanızın az üfleme sorununu çözmek için yukarıdaki adımları izleyin. Sorun devam ederse, daha kapsamlı bir teşhis ve onarım için kalifiye bir teknisyenle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Polen filtresini kontrol ettinmi. Genelde o tıkanıyor yada yanlış takıyolar o yüzden az üflüyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Polen filtresini kontrol ettinmi. Genelde o tıkanıyor yada yanlış takıyolar o yüzden az üflüyo.

O da değiştirildi ve kontrol ettirildi. Hava kaçağı filan yok yanı .
  • ?
  • Hocam klima motoru ön konsolda radyo hepsi çıkması gerekir.benim araçta soket bozulmuştu orjinali ile değiştirdim 400 tl gibi bir rakamdı yanlış hatırlıyor olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Karakaya07

Hocam klima motoru ön konsolda radyo hepsi çıkması gerekir.benim araçta soket bozulmuştu orjinali ile değiştirdim 400 tl gibi bir rakamdı yanlış hatırlıyor olabilirim
    valla zor durum tam konsolun ıcınde bır parca allah kolaylık versın, polen filtresi,gazı tamamda böyle yapıyosa ya elektrıkle ılgılı yada klımanın ıcındekı motorla ılgılı sorun var sanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

valla zor durum tam konsolun ıcınde bır parca allah kolaylık versın, polen filtresi,gazı tamamda böyle yapıyosa ya elektrıkle ılgılı yada klımanın ıcındekı motorla ılgılı sorun var sanıyorum

Alıntıları Göster
    gazı bitmiş

edit: gazı yeni doldurtmuşsun. borularda kaçak olabilir. boruları kontrol ettirmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 10 Ağustos 2015; 12:11:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

gazı bitmiş

edit: gazı yeni doldurtmuşsun. borularda kaçak olabilir. boruları kontrol ettirmek lazım.

Alıntıları Göster
    Ben de polen filtresi tıkanmıştı, yenisi ile değiştirdim düzeldi. Eğer kaçak yoksa ve polen filtresinden değilse klima motoruna, aksamına bakmak gerekiyor maalesef. Birkaç günlük süreç. İyi bir klimacı bulun derim sanayi de. Belki uygun bir fiyata halledebilirsiniz. Yetkili servisler malum 3 kuruşluk parçayı onarmaz ve size motoru, kompresörü komple değiştirtir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Ben de polen filtresi tıkanmıştı, yenisi ile değiştirdim düzeldi. Eğer kaçak yoksa ve polen filtresinden değilse klima motoruna, aksamına bakmak gerekiyor maalesef. Birkaç günlük süreç. İyi bir klimacı bulun derim sanayi de. Belki uygun bir fiyata halledebilirsiniz. Yetkili servisler malum 3 kuruşluk parçayı onarmaz ve size motoru, kompresörü komple değiştirtir.

Alıntıları Göster
    Megane 2 var akraba da o da kontrol ettirmesine rağmen güçlü üflemiyordu . Kronik sorun olabilir bir araştırın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Megane 2 var akraba da o da kontrol ettirmesine rağmen güçlü üflemiyordu . Kronik sorun olabilir bir araştırın derim

Alıntıları Göster
    Aracınızda sadece polen filtresi mi var yoksa kabin filtresi de var mı? Eğer ikisinde de sıkıntı yoksa fan motorunu randımanlı çalışmıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

Aracınızda sadece polen filtresi mi var yoksa kabin filtresi de var mı? Eğer ikisinde de sıkıntı yoksa fan motorunu randımanlı çalışmıyor olabilir.

Kabinde olanı biliyorum yanı torpidonun altında olan . başka varsa bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

Kabinde olanı biliyorum yanı torpidonun altında olan . başka varsa bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Valla bu sorun bizim kurumda da var, yeminle 16 dereceye ayarladım ful açtım banamısın demiyo :) Şaka bir yana megane lerde ısıtması ayrı dert soğutması ayrı dert, tamirciler çok anlamıyo aslında sadece klima radyatör işleri yapan bir yere götür.

• Soğutma çok iyi değil ama idare eder ancak üfleme idare etmiyor bile
  • Megane 2 ve Reno araçlarda genelde klima zayıftır.
  • Benim arabada az ufluyor bende cozemedim sorunu. Bir önceki arabamda megane 2 idi ama onun uflemesi gayet güzeldi. Birde belli bir sure sonra benim klima kayış otmeye başlıyor. (Gicirdiyor) onunda sanırım çözümü yokmuş. Varsa bilen arkadaş lütfen yazsın.
  • Ayrica bilgi vereyim. Soketlere wd40 degil kontak temizleyici sprey sikin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Ayrica bilgi vereyim. Soketlere wd40 degil kontak temizleyici sprey sikin.

Çalışıyor yanı hiç çalışmama durumu yok. Ama ben her ihtimale karşı wd40 sıkmıştım. Soketlik bi durum yok sanırım. Ama elektrik akiminin az gelmesi olabilir.
  • quote:

quote:

Çalışıyor yanı hiç çalışmama durumu yok. Ama ben her ihtimale karşı wd40 sıkmıştım. Soketlik bi durum yok sanırım. Ama elektrik akiminin az gelmesi olabilir.

Anladim usta. O tip baglanti elemanlarinda kontak spreyi kullanmak daha faydali olur.

• quote:

quote:

quote:

Anladim usta. O tip baglanti elemanlarinda kontak spreyi kullanmak daha faydali olur.

Eyvallah hocam .

• Renolar fazla üflemiyor heralde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.