Arkadaşlar 18.000 klima alacağım. kısa bir araştırma yaptım ama kararsız kaldım sizlerde fikrinizi nedenleriyle beraber paylaşırsanız sevinirim. Yazdığım değerleri eurovent'in kendi sitesinden firmaların kendi broşüründen ve internet sayfalarından araştırıp yazdım ama değerler birbirini doğrulamıyo firmaların zaten bu değerlerle oynadığını duymuştum ama ne kadar doğru bilemiyorum tabi.
Burdaki araştırdığım klimaların hepsi soğutma a++ ısıtma a+ olmasına rağmen ciddi fiyat farkları var o yüzden de bosch u almayı düşünüyodum ama bosch'un motorunu midea üretiyo ama mideanın klimalarına baktığımda bosch un tüketim değerlerinden daha düşük çıkıyo o yüzden bu değerler güvenimi sarstı açıkcası ve ayrıca bosch un almanya sitesine baktım klima satılmıyo internetten baktığımda da iran güney afrika türkiye gibi ülkelerde satılıyo bu da acaba avrupadaki kriterleri sağlamıyoda o yüzden mi orta doğu ülkelerine satıyo diye aklıma geldi. klima işinde japonlar gerçekten iyiler sanırım o yüzden çin malı bosh a 3.700 vereceğime biraz daha koyup japon toshibayı mı alsam diyorum ama siz nedersiniz. (bosch a çin malı derken japon klimalarda malezya tayvan gibi ülkelerde üretiliyo artık ama bi japon kalitesi vardır demek istedim)
3.700.-TL SEER: 7.4 SCOP: 4.0 YILLIK TÜKETİM SOĞUTMA: 246 KWH YILLIK TÜKETİM ISITMA: 1540 KWH NOMİNAL TÜKETİM SOĞUTMA: 1.46 KW NOMİNAL TÜKETİM ISITMA: 1.69 KW (kaynak bosh kendi sitesi ve avrupa birliği ürün bilgi formu)
daikin de gözüme çarpan kullandığı gaz oldu diğer klimaların hepsi r410 a kullanıken daikin de r32 diye bi gaz kullanılıyo ne farkı var tam bilmiyorum ama internetten bakınca daha tasarruflu olduğu yazıyo