Şimdi Ara

Klima en az elektrik yakmasını sağlamak eco mod/uyku/nem/modu hangisi ss-li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
18.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A101 den satın aldığım seg (vestel) inverter a++ yarım saatir kullanım kılavuzu okuyorum tekrar tekrar okudum kendimce öğrenmiş olduğum şeyler şu şekilde

1-) klima göstergesi 26 dereceden aşağıya düşürmemek en mantıklısı

2-) aşağıya yukarı kanat ayarlama modunu otomatik moda aldım salınım yapıyor sabit üfler ise çarpar

3-)sağa sola salınım modunu da otomatik aldım ama el ile iç ünitenin içinden Manuel yapılıyor

4-) galiba en önemlisi eco mod bunu asla kapatmadan kullanıyorum her daim açık

5-) fan hızı otomatikte tahminimce eco mod da normal 1 ci fan hızının da 1 tık daha yavaşlatıyor

Geriye kalan tek şey uyku modu ve nem alma modu ben kumanda fotoğrafında göreceğiniz üzere tüm ayarları kar tanesi yani soğuk mod üzerinde yaptım bu ayarları aynısını nem alma modunda yapsam tüketim daha aşağıya düşer mi acaba? Nem alma veya uyku modu fark etmeksizin yaptığım ayarlara ek olarak uyku modunu da açmak işe yarar mı onuda açıyım mı

Yaptığım ayarlar değiştirmem gerek birşey var mı tüketimi daha düşürmek için yapabileceğim bir şey var mı yardımcı olursanız sevinirim

Yaptığım ayarlar kumanda da gözüküyor

Not: otomatik mod seçimi çok tutarsız çalışıyor o mod iptal edildi birde ısıtma ve vantilatör modu da iptal bunlar kesinlikle kullanılmayacak modlar o modlar ile ilgili detaya gerek yok tümü iptal edildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 29 Ağustos 2021; 1:27:8 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima ile Enerji Tasarrufu Sağlama: Eco Mod, Uyku Modu ve Nem Modu Arasındaki Farklar

Klimanızı en verimli şekilde kullanmak ve enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız, Eco Mod, Uyku Modu ve Nem Modu gibi farklı çalışma modları hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

Eco Mod

Eco Mod, klimanızın enerji tüketimini en aza indirmek için tasarlanmıştır. Bu modda klima, hedef sıcaklığa ulaşıldığında kompresörü kapatır ve sadece fanı çalıştırır. Bu, enerji tüketimini önemli ölçüde azaltır, ancak iç ortam sıcaklığında hafif dalgalanmalara neden olabilir.

Uyku Modu

Uyku Modu, uyurken konforunuzu artırmak için tasarlanmıştır. Bu modda klima, iç ortam sıcaklığını yavaş yavaş düşürerek uykuya dalmayı kolaylaştırır. Ayrıca, fan hızını azaltarak daha sessiz bir çalışma sağlar. Samsung ve Arçelik gibi bazı klimalar, uyku modunda ne kadar elektrik harcadıklarını gösteren özel bir "Uyku Modu Elektrik Tüketimi" özelliğine sahiptir.

Nem Modu

Nem Modu, iç ortam nemini kontrol etmek için kullanılır. Bu modda klima, iç ortam havasından nemi alarak daha kuru ve rahat bir ortam yaratır. SEG gibi bazı klimalar, otomatik nem kontrolü özelliğine sahip Nem Modları sunar.

Hangisi Daha Tasarrufludur?

Eco Mod, Uyku Modu ve Nem Modu arasında en tasarruflu olanı Eco Mod'dur. Bu mod, kompresörü daha az çalıştırarak enerji tüketimini en aza indirir. Uyku Modu da enerji tasarrufu sağlar, ancak Eco Mod kadar verimli değildir. Nem Modu, iç ortam nemini kontrol etmede faydalı olsa da, diğer modlara göre daha fazla enerji tüketebilir.

Klimanızın enerji verimliliğini artırmak için aşağıdaki ipuçlarını da uygulayabilirsiniz:

• Klimanızı sadece ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kullanın.
    • Klimanızı aşırı soğutmayın veya ısıtmayın.
    • Filtreleri düzenli olarak temizleyin.
    • Klimanızın bakımını yaptırın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Klima en az elektrik yakmasını sağlamak eco mod/uyku/nem/modu hangisi ss-li

En düşük tüketim için kullanım kılavuzu yardım alarak yaptığım ayarlar biraz daha net bir fotoğraf
  • Updulah
  • Her cihazın optimum verimli calısma değeri farklıdır, ayrıca bazı cihazlarda ekonomik mod vardır. Benim cihazı ekonomik moda alınca 27 dereceye alıyor kendini. Eğer seninkinde yoksa fanı en düşük moda alıp varsa sessiz/uyku modıuna alabilirsin böylece en düşük ayarda çalışır.

Nem almada falan calıstırma yoksa soğutmaz evi. Ben rahat haftada 4 gün, günde 5-6 saat calıstırıyorum 80tl fark geldi. Sigma benim cihaz. Kesinlikle o farkı vermeye değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 29 Ağustos 2021; 11:16:17 >
  • Klimanın A++ enerji tuketim seviyesine sahip olması lazım. Malum elektrik fiyatlari cok zamlandi artik klima açmaya korkar oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Her cihazın optimum verimli calısma değeri farklıdır, ayrıca bazı cihazlarda ekonomik mod vardır. Benim cihazı ekonomik moda alınca 27 dereceye alıyor kendini. Eğer seninkinde yoksa fanı en düşük moda alıp varsa sessiz/uyku modıuna alabilirsin böylece en düşük ayarda çalışır.

Nem almada falan calıstırma yoksa soğutmaz evi. Ben rahat haftada 4 gün, günde 5-6 saat calıstırıyorum 80tl fark geldi. Sigma benim cihaz. Kesinlikle o farkı vermeye değer.

fan otomatik te en düşük seviyenin bile 1 tık altında eko moddan kaynaklı sesinden anlıyorum derece 26 ayarlı27 yapsam tasaruf artar mı

• quote:

Orijinalden alıntı: apolyonn

Klimanın A++ enerji tuketim seviyesine sahip olması lazım. Malum elektrik fiyatlari cok zamlandi artik klima açmaya korkar oldum

klimanın linkini aşağıya bırakıyorum hocam cihazım zaten a++ inverter bir cihaz ben klimadaki tüm özelikleri aktif edip en dip seviyede en az elektirik ile çalışmasını sağlamaya çalışıyorum

Klima en az elektrik yakmasını sağlamak eco mod/uyku/nem/modu hangisi ss-litrendyol.com
    Seg 9000 Btu A++ Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/seg/9000-btu-a-duvar-tipi-inverter-klima-p-77909195
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben nem alma modunu seviyorum. Sabit bir derece kendi belirliyor hafif bi serinlik veriyor ve daha tasarruflu diye duydum ama gerçek mi bilmiyorum.
  • arçelikten yeni bir klima aldım o kadar az elektrik harcıyor ki inanamazsınız. Otomatik moda alıp 26 ya da 28 derece yapıyorum o anki duruma göre. asla soğutma moduna almıyorum. anlık güç tüketimi tuşuna bastığım zaman 0.2 kw 0.8 kw arasında gelip gidiyor odayı soğutunca 0.0kw ya düşüyor mükemmel bir klima yapmış arçelik helal olsun

• Otomatik modda 25 dereceye alıp kanatları en yukarı bakacak şekilde ayarlıyorum çünkü soğuk hava aşağı çöker aynı şekilde eğer kışın kullanıyorsanız kanatları en aşağı ayarlamak gerekiyor çünkü sıcak hava da yukarıya yükselir. Oynayan kanatı tavsiye etmem havanın nereye gittiği belli olmuyor.
  • Klima'yı cidden 26 hatta 28de mi çalıştırıyorsunuz şaşırdım :/ Bizde sürekli 24te kalır hatta bazen çabuk soğusun diye power moduna alıyorum 18 derece :) Klimalarin sürekli çalıştığı sürece çok fazla elektrik harcayacağını düşünmüyorum, modlara falan gerek yok bence, ölümlü dünya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 29 Ağustos 2021; 12:35:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Theodore Cartman.

arçelikten yeni bir klima aldım o kadar az elektrik harcıyor ki inanamazsınız. Otomatik moda alıp 26 ya da 28 derece yapıyorum o anki duruma göre. asla soğutma moduna almıyorum. anlık güç tüketimi tuşuna bastığım zaman 0.2 kw 0.8 kw arasında gelip gidiyor odayı soğutunca 0.0kw ya düşüyor mükemmel bir klima yapmış arçelik helal olsun

+1

Taşındığım evde de Arçelik klima var gerçekten az elektrik tüketiyor. Oda 26 derece şu an ve anlık tüketim 0.3 kWh. Sessiz çalışması falan da iyi bu kadar beklemiyordum.

• Arçelik'de 3 kademe eco mod var. En az elektrik tüketen(40 kw) modda 25/26 derecede çalıştırıyorum. 2 klima günde yaklaşık 7-8 saat çalışıyor fatura 300 lira geldi bence gayet iyi.
  • Az yakmaz elektriğe habire zam geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: redwhiteee

Ben nem alma modunu seviyorum. Sabit bir derece kendi belirliyor hafif bi serinlik veriyor ve daha tasarruflu diye duydum ama gerçek mi bilmiyorum.

eğer gerçekten tasaruflu ise bende ona geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Theodore Cartman.

arçelikten yeni bir klima aldım o kadar az elektrik harcıyor ki inanamazsınız. Otomatik moda alıp 26 ya da 28 derece yapıyorum o anki duruma göre. asla soğutma moduna almıyorum. anlık güç tüketimi tuşuna bastığım zaman 0.2 kw 0.8 kw arasında gelip gidiyor odayı soğutunca 0.0kw ya düşüyor mükemmel bir klima yapmış arçelik helal olsun

Klima en az elektrik yakmasını sağlamak eco mod/uyku/nem/modu hangisi ss-litrendyol.com
    Seg 9000 Btu A++ Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/seg/9000-btu-a-duvar-tipi-inverter-klima-p-77909195

benim klima sanırsam linktekinin aynısı hocam bunda da o değerleri yakalanır mı veya yakın değerler sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Klima'yı cidden 26 hatta 28de mi çalıştırıyorsunuz şaşırdım :/ Bizde sürekli 24te kalır hatta bazen çabuk soğusun diye power moduna alıyorum 18 derece :) Klimalarin sürekli çalıştığı sürece çok fazla elektrik harcayacağını düşünmüyorum, modlara falan gerek yok bence, ölümlü dünya :)

aynen hocam 26 yada 27 eco mod hep açık turbo mod iptal kullanmıyorum malum elektirik fiyatları belli en dibe çekmem lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Az yakmaz elektriğe habire zam geliyor.

o allahın emri yapacak bir şey yok maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: alkgs

Arçelik'de 3 kademe eco mod var. En az elektrik tüketen(40 kw) modda 25/26 derecede çalıştırıyorum. 2 klima günde yaklaşık 7-8 saat çalışıyor fatura 300 lira geldi bence gayet iyi.

benim cihazda direk açılıyor hocam eco mod maalesef kademe yok tüketimi en dibe çekmek için zaten sürekli açık

• Klima alıyosan elektirik faturasını sallamıcan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.