Şimdi Ara

Klima Fan temizliği ve Fandan Gıcırtı Gelmesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Klima bakımı için Bosch-Profilo-Siemens yetkili servisi çağırdım, gelip eşanjör, filtreler ve dış ünite temizlendi ama fanı temizlemediler. Son anda hatırlatınca, eline fırça alıp tozunu aldı. Yetkili servisten bahsediyoruz. Bilginiz olsun.

Klimanın fan temizliği içime sinmediği için söküp temizleyebilir miyiz diye düşünüyorum? Bilgsi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

İkinci bir husus da, klima çalışırken fan pervanesinden gıy gıy diye ses geliyor, sanki yağlanması gerekiyor gibi. inci bir pipet yardımıyla fan pervanesinin dibine yağ sürsem fayda eder mi sizce?

Profilo DC inverter klima.

• Merhabalar.

Yetkili servisin yapmış olduğu işlem tam bakım olarak nitelendirilebilecek boyutta olmamış.

Fanını kendiniz sökmeniz çok zordur. Elinizden bu tarz işler geliyorsa parçaların yerleşim mantığını inceleyerek yapabilirsiniz ancak yine de tecrübeniz yoksa çok zor bir işlemdir.

Ses geldiği gibi klimada elle dokununca hissedilecek boyutta veya bariz belli olan bir vibrasyon,sarsıntı,titreşim var mı ?

Normal şartlarda bu rulmanların ve burçların yağlanmaya ihtiyacı olmaz. Fırçayla temizlik de temizlik sayılmaz. Acaba fırçayı çok bastırıp hasar mı verdi diye de düşünmek gerekir.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler.

Yetkili servisle konuyu görüştüm dün. Neden fanı neden söküp temizlemediklerini sordum, bazı klimaların fanı çıkmıyor dedi, onları fırçayla temizliyorlarmış. İlaçsız olunca temizlik etkili olmaz deyince, bişey diyemedi tabi. İzmirin Yetkili Profilo klima servisi bunlar.

Zaten klimanın altına naylon serip temizlik yapmayınca çok içime sinmemişti. Ders olsun bana ve isteyene.

Fanı nemli bir fırçayla kendim de temizledim. güzelce sildim bezle. güzel oldu. ama tabi ilaçlı suyla yıkamanın yeri ayrı.

Fandan gelen ses çok rahatsız edici olmasada, sesiz bir ortamda duyabileceğini kadar, ara ara çıkan gıy gıy bir ses. Çok az ama takıntılı olduğundam belkide rahatsız etti. Titreşim vb bir şikayetim yok. Genel anlamda memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: celutska

Yanıt için teşekkürler.

Yetkili servisle konuyu görüştüm dün. Neden fanı neden söküp temizlemediklerini sordum, bazı klimaların fanı çıkmıyor dedi, onları fırçayla temizliyorlarmış. İlaçsız olunca temizlik etkili olmaz deyince, bişey diyemedi tabi. İzmirin Yetkili Profilo klima servisi bunlar.

Zaten klimanın altına naylon serip temizlik yapmayınca çok içime sinmemişti. Ders olsun bana ve isteyene.

Fanı nemli bir fırçayla kendim de temizledim. güzelce sildim bezle. güzel oldu. ama tabi ilaçlı suyla yıkamanın yeri ayrı.

Fandan gelen ses çok rahatsız edici olmasada, sesiz bir ortamda duyabileceğini kadar, ara ara çıkan gıy gıy bir ses. Çok az ama takıntılı olduğundam belkide rahatsız etti. Titreşim vb bir şikayetim yok. Genel anlamda memnunum.
    Rica ederim. İsterseniz çiçekler için kullanılan mini ilaçlama pompaları var. Onlarla kendiniz de temizleyebilirsiniz tam olarak. Ses kısmını da çözmek için sprey gres deneyebilirsiniz.

Saygılarımla...

Üstad gıcırtı sesi sıklaştı. Çok az ama artık aralıksız. Video ekliyorum. Sesin ne olduğuna dair bir bakabilir misiniz? Ciddi bir problemse ilgileneceğim.

Streamable
    Streamable - free video publishing
    https://streamable.com/dxce2
    (yüksek sesle dinlemeniz gerekebilir)

• quote:

Üstad gıcırtı sesi sıklaştı. Çok az ama artık aralıksız. Video ekliyorum. Sesin ne olduğuna dair bir bakabilir misiniz? Ciddi bir problemse ilgileneceğim.

Streamable
    Streamable - free video publishing
    https://streamable.com/dxce2
    (yüksek sesle dinlemeniz gerekebilir)
    Merhaba hocam.

Bu sesin çıkması normal değil. Yani kesin olarak olmaması gereken bir ses. Muhtemelen bakım esnasında motor rulmanına ve karşısındaki fan burcuna su kaçırmış olabilirler. Balans,vibrasyon olmadığına göre sesin sebebi rulmanların yağsız kalmış olmasıdır. Sprey gres ile bunu engelleyebilirsiniz ancak esas çözüm tabiki ses çıkaran rulmanı vb. değiştirmektir. Problemin ciddiyetine gelince bu ses şayet yağsızlıktan,su kaçmasından dolayı çıkıyor ise zamanla artacaktır. Çok uzun süre müdahale edilmezse rulman motorun dönüşünü zorlaştırır ve motoru yorar,en sonunda motoru yakabilir. O raddeye gelene kadar zaten ses şikayetiniz artacaktır. Sorunun erkenden çözülmesi en iyi olan eylemdir.

Saygılarımla...

İlginize teşekkürler. Bakım yapıldı yakın zamanda. Fan sökülmeden basınçlı suyla temizlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celutska -- 24 Ağustos 2019; 22:32:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İlginize teşekkürler. Bakım yapıldı yakın zamanda. Fan sökülmeden basınçlı suyla temizlendi.
    Rica ederim. Sökülmemiş olsa bile basınçlı su rulman kısmına zarar vermiş olabilir. Çünkü bu şekilde ötecek başka bir parça,fan üzerinde bulunmamaktadır.

Saygılarımla...
    WD 40 ile ben yaglayabilir miyim, bir sorun olur mu?
  • quote:

WD 40 ile ben yaglayabilir miyim, bir sorun olur mu?
    WD 40 çok yönlü bir sprey olmasına karşın,yağı ve suyu akıtan,ortadan kaldıran bir maddedir. İlk başta yağlayıcı görev yapsa da zamanla kuruyacak ve mevcut yağı da sökecektir. En etkili ve duruma göre evladiyelik diyebileceğimiz yöntem sprey grestir. Gres yüzeye tutunur ve sürekli olarak yağlama sağlar. Akvaryum hortumu veya bir makaron ile aralara girerek yağlayabilirsiniz.

Würth gibi markaların sprey gresini alırsanız onların ucunda ufak bir boru vardır. Uygun çapta ısıyla daralan makaron(elektronikçilerde bulunur) alıp o boruya gelen kısmını ısı ile büzüştürdükten sonra dar alanlara bu şekilde sızdırmaz halde sıkabilirsiniz.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.