Şimdi Ara

Klima Gürültüsü İçin Polis Çağırmak Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halamların oradaki bir iş yeri klimayı açık bırakıp dükkanı kapatmış. Klima ünitesinden de çok ses çıkıyormuş ve bunu gürültü kirliliği kapsamında polise bildirmek istiyorlar ama böyle bir şey var mıdır? Eğer varsa ben de online ihbarda bulunsam olur mu? Hemen bakarlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Gürültüsü İçin Polis Çağırmak Olur mu?

Anahtar Kelimeler: * klima gürültüsü nereye şikayet edilir * komşunun klima gürültüsü * klima sesi nereye şikayet edilir * klima sesi şikayet * klima motor sesi şikayet * apartman yönetmeliğinde klima * bina dışına klima takmak yasak mı

Giriş Klima gürültüsü, apartman ve sitelerde yaşayan kişiler için önemli bir sorun haline gelebilir. Gürültülü klimalar, uykuyu bölebilir, konsantrasyonu bozabilir ve genel yaşam kalitesini düşürebilir.

Komşunun Klima Gürültüsüne Karşı Ne Yapılabilir? Komşunun klima gürültüsü ile ilgili sorun yaşıyorsanız, öncelikle kendisiyle konuşarak durumu çözmeye çalışmalısınız. Konuşma sırasında sakin ve saygılı bir dil kullanmaya özen gösterin. Gürültünün size nasıl rahatsızlık verdiğini ve ne gibi önlemler alınabileceğini açıklayın.

Klima Gürültüsü Nereye Şikayet Edilir? Komşunuzla konuşarak çözüme ulaşamadıysanız, aşağıdaki kurumlara şikayette bulunabilirsiniz:

• Apartman veya Site Yönetimi: Çoğu apartman ve site yönetmeliğinde klima kullanımına ilişkin kurallar bulunur. Yönetime başvurarak komşunuzun klima kullanımının yönetmeliklere uygun olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz.
    • Belediye Zabıtası: Klima gürültüsü, çevresel gürültü kapsamında değerlendirilebilir. Bu nedenle belediye zabıtasına şikayette bulunabilirsiniz.
    • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Bakanlığın İl Müdürlüklerine klima gürültüsü şikayetinde bulunabilirsiniz. Bakanlık, gürültü ölçümü yaparak yasal sınırlar dahilinde olup olmadığını tespit edecektir.

Apartman Yönetmeliğinde Klima Apartman yönetmeliklerinde genellikle klimaların dış ünitelerinin bina dışına yerleştirilmesi gerektiği belirtilir. Dış üniteler, binanın içine veya komşu dairelere rahatsızlık verecek şekilde yerleştirilmemelidir.

Bina Dışına Klima Takmak Yasak Mı? Hayır, bina dışına klima takmak genellikle yasak değildir. Ancak, bazı belediyelerin bu konuda özel yönetmelikleri olabilir. Klima takmadan önce ilgili belediye ile iletişime geçerek gerekli izinleri almanız önerilir.

Sonuç Klima gürültüsü sorunu ile karşı karşıyaysanız, öncelikle komşunuzla konuşarak çözmeye çalışın. Konuşmayla çözüm sağlanamadıysa, apartman yönetimi, belediye zabıtası veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi ilgili kurumlara şikayette bulunabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Halamların oradaki bir iş yeri klimayı açık bırakıp dükkanı kapatmış. Klima ünitesinden de çok ses çıkıyormuş ve bunu gürültü kirliliği kapsamında polise bildirmek istiyorlar ama böyle bir şey var mıdır? Eğer varsa ben de online ihbarda bulunsam olur mu? Hemen bakarlar mı?

Evin karşısında a101 var dışarda 2 dondurma kutusu sabaha kadar çalışıyor biz ne yapalım

• Dükkanın numarasını arayın önce bence polisin bakacağını sanmam.

• Daha evvel uyarıda bulunmuşlar ama dinleyen kim?

• Bulunduğunuz belediyeye şikayet ederseniz olumlu sonuç alırsınız. Bizim burada gürültü yapan bir lokanta vardı, onları şikayet ettik belediyeye ve artık gürültü yapmıyorlar.

• Sanırım polis değil de 153ü aramak gerekiyor, mesai saatleri dışında olduğu için polis de olabilir tabi. Gelen polise bağlı durum illaki bi ekip gelir, biz trafik kazası için çağırdık 1,5 saatte geldi, bir araç pert bir araçta 20bin liralık hasar vardı, beni bunun için mi çağırdınız tutamadı ben tutarsam iki tarafa da 4-5bin liralık ceza keserler aranızda halledin dedi ve gitti. 1,5 saat bekledik memur beyler 5 dakika kaldılar sadece.
    Tavsiyem uyarınızı dikkate almıyorlarsa gidin klimayı bozun.

• Tomatoes kullanıcısına yanıt
    EGM Online İhbar Hattı'ndan yazsak bu gece gelirler mi? Bu konuda bilginiz var mı? Ve klima nasıl bozulur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohol Oula -- 14 Temmuz 2016; 23:47:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Malesef bilmiyorum hocam, ben bi sokak düğünü için 153ü aramıştım, tamam ilgileniyoruz dediler ama bi değişiklik yaşanmamıştı. Bu gece olmasa da mesai saatleri içinde mutlaka gelirler diye düşünüyorum görmezden geleceklerini sanmıyorum.

• Tomatoes kullanıcısına yanıt
    Bize bu gece lazım çünkü dükkan ruhsatsız ve belediyeye bildirdik. Birkaç güne dükkan kapanır zaten. Bu gece polis gelmezse eğer gerek yok o zaman... İdare etsinler artık. Zor hocam, elalemin gürültüsünü çekmek çok zor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Halamların oradaki bir iş yeri klimayı açık bırakıp dükkanı kapatmış. Klima ünitesinden de çok ses çıkıyormuş ve bunu gürültü kirliliği kapsamında polise bildirmek istiyorlar ama böyle bir şey var mıdır? Eğer varsa ben de online ihbarda bulunsam olur mu? Hemen bakarlar mı?

İşyeri sahibine sabah uğra konuş.

Klimasını İnverter klima ile değiştirsin.

Sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.