Şimdi Ara

Klima is yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar... 3 ay önce iklimsadan aldığım sharp 12000 btu inverter klimanın üst kısmındaki duvarda is lekesi oluştu. Bu normal midir? Yoksa montaj hatası kaynaklı bir durum mu?

Fotoğrafı da paylaştım. Teşekkürler...

Klima is yapar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Leronoy

İyi akşamlar... 3 ay önce iklimsadan aldığım sharp 12000 btu inverter klimanın üst kısmındaki duvarda is lekesi oluştu. Bu normal midir? Yoksa montaj hatası kaynaklı bir durum mu?

Klima is yapar mı?

evet yapabilir ama kirişe (zannederim o çıkıntı kiriş) çok yakın monte edilmiş ,bu cihazlar biliyorsunuz üsten aldığı havayı fan vasıtası ile ortama veriyor bu esnada sigara isi vs. kirişe duvara yapışıyor ayrıca merak etmeyin zamanla diğer yerlerde de kirlenmeler olacaktır nemli bezle silindiğinde bir derece çıkar ama klimanın yeterli hava almasını engelleyecek bir durum varsa performansını kötü etkiler bunun dışında sorun olacağını zannetmem ama bana kalsa biraz daha altta olması daha doğru olur gibi geldi ,ve sizin bahsettiğiniz durumun marka modelle ilgisi yok sadece servisin yaptığı uygulama tahminim görüntü güzel olsun amacıyla yapılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 25 Ekim 2011; 0:10:55 >

• birçok klima modelinde sadece üst taraftan hava akışı alacak şekilde kapak tasarımları görülüyor, ön taraflarında ızgara bulunmuyor. Tavandan en az 15-20 cm boşluk olması gerekiyor. Duvarınızda is oluşuyorsa performasa negatif etkisi olduğunu gösterir. Havanın duvara sürtünerek akış kinetiği kaybı var. Kolayı varsa duvar vs kırmadan aşağı çektirmeye çalışın yoksa ille şart değil böyle kullanabilirsiniz...
  • quote:

İyi akşamlar... 3 ay önce iklimsadan aldığım sharp 12000 btu inverter klimanın üst kısmındaki duvarda is lekesi oluştu. Bu normal midir? Yoksa montaj hatası kaynaklı bir durum mu?

Klima is yapar mı?

evet olabilir.geçenlerde iki yıl önce aldığım demirdöküm klimamızın iç ünite yerini değiştirmek icap etmişti söktüğümde üst tarafındda değilde tam montajın yapıldığı arkda tarafta aynı durum bizde de oluşmuştu.

neticede odadaki kir toz klimadan emilip odaya salınıyor tekrar sürekli geçiyor olabilir yani.ama üç ay içinde bu kadar belirgin olması ilginç.

ayrıca mbirol ustamızın klima temizleme konusunda verdiği bilgilerden yola çıkarak sprey cif ile iç üniteyi söküp temizledim hakkatten baya pislik çıktı bu cif de baya etkiliymiş,gerçi bizim klima çok kirlenmiş desem daha doğru olacak.
    performansıda bariz şekilde arttı hafif koku vardı ilk çalışınca o da kayboldu.iyiki de böyle bir paylaşımda bulunmuş sağolsun.

• İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Üstteki filtreleri çıkarıp yıkadım kuruduktan sonra taktım ama daha detaylı temizlik hakkında pek bilgim yok.
    Ayrıca 3 aydır iklimsa gelip yarım bıraktığı boru izolasyon bandını çekecek bekliyoruz merakla!
  • quote:

İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Üstteki filtreleri çıkarıp yıkadım kuruduktan sonra taktım ama daha detaylı temizlik hakkında pek bilgim yok.
    Ayrıca 3 aydır iklimsa gelip yarım bıraktığı boru izolasyon bandını çekecek bekliyoruz merakla!

klima bakımı ile ilgili aşağıdaki linki inceleyin yalnız bu işe yatkınlığınız yoksa kendiniz müdahale etmeyin derim

http://forum.donanimhaber.com/m_44324380/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.