Şimdi Ara

Klima kompresörü yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

araç markası Opel mi? klima arızaları konusunda Opel 1 numaradır.
    Skoda fabia 1.4 tdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut929 M kullanıcısına yanıt
    Hangi il/ilçedesiniz? Dün aynı şekil fabia ya da octavia's olan bir müşteriyle telefonda görüştük de siz misiniz acaba Vag gruplarında bobin yok. Fakat kompresorun kafasında emniyet denilen bir parça var. Bunu da koparmış olabilir. Yani bunları kontrol etmeden kompresor bozuk diyip komple değiştirmek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 8 Ağustos 2020; 12:59:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Hangi il/ilçedesiniz? Dün aynı şekil fabia ya da octavia's olan bir müşteriyle telefonda görüştük de siz misiniz acaba Vag gruplarında bobin yok. Fakat kompresorun kafasında emniyet denilen bir parça var. Bunu da koparmış olabilir. Yani bunları kontrol etmeden kompresor bozuk diyip komple değiştirmek yanlış olur.
    Ben değilim hocam şanlıurfadayım ben şuan bir ustanın yanındayım direk kompresörü taktı ne temizlik ne birşey allahın umuduna binicem artık yapacak birşey kalmadı, sizin dediğiniz kadar detaylı bakanı görmedim 4. Ustanın yanındayım :)

• Mesut929 M kullanıcısına yanıt
    Ben yapılması gerekeni doğru olanı söyledim hocam ama eline gaz makinesini alan klimacıyım dediği sürece böyle ustalarla çok karşılaşır bizim insanımız. Bize çok uzaksınız aksi takdirde yardımcı olurduk coğrafya kaderdir Ustanız şayet sıfır taktıysa garanti almaya bakın, ama radyatör değişmediği sürece kısa sürede gidecektir (eğer iç yapısından kaynaklı bir arızanız varsa). Mesela x5'e aynı şekil sıfır kompresör takmışlar, radyatör değişmemişler. Bir hafta sonra yanımıza geldiğinde kompresör tekrardan bozulmuştu. Umarım sizin başınıza gelmez, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Ben yapılması gerekeni doğru olanı söyledim hocam ama eline gaz makinesini alan klimacıyım dediği sürece böyle ustalarla çok karşılaşır bizim insanımız. Bize çok uzaksınız aksi takdirde yardımcı olurduk coğrafya kaderdir Ustanız şayet sıfır taktıysa garanti almaya bakın, ama radyatör değişmediği sürece kısa sürede gidecektir (eğer iç yapısından kaynaklı bir arızanız varsa). Mesela x5'e aynı şekil sıfır kompresör takmışlar, radyatör değişmemişler. Bir hafta sonra yanımıza geldiğinde kompresör tekrardan bozulmuştu. Umarım sizin başınıza gelmez, geçmiş olsun.
    Valla ustam il değiiştirmeyi düşünüyorum şu sanayi çilesi yüzünden araştırmayı seviyorum benim bildiğimi sezdikçe benden uyuz oluyolar sizin gibi ustaların fikirleri sayesinde tabi birleyden anladığım yok, bakalım artık dedim ya allahın umuduna bineceğim ne çıkarsa bahtıma cografya kaderdir sözüne katılıyorum çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için saygılar hürmetler

• Arabanın yaşına bağlı olarak klima radyatörünü değiştirmek performansı açısından da yerinde olurdu. Bugüne kadar adam gibi temizleyenini görmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Arabanın yaşına bağlı olarak klima radyatörünü değiştirmek performansı açısından da yerinde olurdu. Bugüne kadar adam gibi temizleyenini görmedim.
    Geçti valla hocam, usta baktı talaş falan yok temizlemeden direk taktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesut929

Ben değilim hocam şanlıurfadayım ben şuan bir ustanın yanındayım direk kompresörü taktı ne temizlik ne birşey allahın umuduna binicem artık yapacak birşey kalmadı, sizin dediğiniz kadar detaylı bakanı görmedim 4. Ustanın yanındayım :)

Alıntıları Göster
    Gaziantep sanayisini pek tavsiye etmem ama klima konusunda bir iki iyi usta ve dükkan var. Urfa yakın dilerseniz bir hafta sonu Antep'te baktırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yiğit_kemal

Gaziantep sanayisini pek tavsiye etmem ama klima konusunda bir iki iyi usta ve dükkan var. Urfa yakın dilerseniz bir hafta sonu Antep'te baktırın.

Alıntıları Göster
    Hocam iyi kötü hallettik anca bir dahaki sefere bozulmax umarım gerekte kalmaz :)

• Ustan doğru söylemiş.
  • Usta-74 kullanıcısına yanıt
    Konuyu sonuna kadar şimdi okudum.Yanlış yapmışsın.Umarım tekrar bozulmaz.Radyatörün kesinlikle değişmesi gerekir.Hatta imkanın varsa gidip söktür her şeyi tekrar taktır.
  • Merhaba;

Yaşadığınız sorun benim de A6 3.2FSI Quattro aracımda geçen ay başıma geldi hatta yolda giderken klima kompresörü yüzünden V kayış koptu, umarım başınıza bir masraf çıkartmaz gözünüzü de korkutmak istemem ama klima motoru bozulduğu taktirde maalesef %95 ihtimalle klima radyatörü ve kondansatör de bozuluyor. Hatta hortum ve rekorların da temizlenmesi gerekmekte. Bu parçalar çok pahalı değil, yan sanayi olanları tercih edebilirsiniz 300-400 tl arası bir fark çıkar ama en azından sistem komple yenilenmiş olur. Daha önce şirket araçlarının birine Kale marka klima radyatörü takılmıştı araç hala kullanılıyor ve bir sorun yok.

Aklımdayken;
    Turbo değişimi yapılan araçlarda da yağ soğutucu ve yağ hortumları değişmediği veya temizlenmediği takdir de çok kısa bir süre içerisinde yine aynı arızayla karşılaşılabiliyor. Umarım bir sorun yaşamazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.