Şimdi Ara

KLİMA SES SEVİYESİ HAKINDA SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • diamond electric kilma almıştım,dış ünite ses seviyesi kafamı kurcalıyordu ses düzeyi bana fazla geliyordu,neyse servisi çağırdım geldiler elllerinde alet ses seviyesini ölçüyorlar neyse yanında ölçtü bir baktım 70db falan sonra uzaklaştı 53db falan çıktı neyse sordum niye burdan ölçüm yapıyorsun dedim 3 metre mesafeden ölçüm yapılır dedim içeriden odadan ölç dedim burda 43db çıktı ses seviyesi bunda bir manyaklık yokmu içerideki ses seviyesi 43db,bu ölçüm doğrumudur birol hocam özelliklede sen cevaplarsan sevinirim

• Merhaba. Sende benim gibi hassassın anlaşılan. Hassasın halinden hassaslar anlar. Sana söyle anlatayım. Bende Hitachi Ras14 KH2 var. Ve genelde Hitachiler Sesli olarak bilinir. Ayrıca, teknik dökümanlardaki ses seviye belirtimlerine asla güvenmemek lazım. Çünkü nereden nasıl ve ne gibi şartlarda ölçüm yaptıkları muamma.

Topu topu adam akıllı birkaç marka var klima camiasında. Ve içlerind en sesli olanı 31 db ile Hitachi ilk sırada :) Ama nasıl ölçüyorlar bilemezsin. Bir standardı yok bunun.
    Ben telefona HASA adına bir program yükledim. Ve çok hassas bir şekilde ses db ölçüyor. klima bir köşede. Ve ben diğer köşeye geçtiğimde Ses seviyesi 22 db lerde.

Pek tabiki klima altına geçtiğinde ses 30 db lere çıkmakta. Fakat bu ses olayında kesinlikle ve kesinlikle Fan hızı çok önemli. Ben bu ölçümü en düşük fan hızında yaptım. Eminim ki üreticilerde en düşük hızlarında test ediyorlardır.

Sizin ölçtüğünüz 43 db biraz sınırları aşmış. Peki bu ölçüm nerede yapıldı? Yani klima ile ölçülen bölge arası kaç m? Bu çok önemli..... Ben hitachi de rahat uyuyorum.

FAKAT KAFAYA TAKARSAK KALP ATIŞ SESİNİZİ BİLE DUYUP PSİKOPATA BAĞLAMAK İÇTEN DEĞİL!!!

not:
    Şu an ölçtüm. 3 m mesafede hitachi gibi sesli diye bilinen klima 16-20 arası ve biraz tok bir frekansta ses yayıyor. Tok derken rahatsız etmeyen bas sesleri gibi düşünün. Ve bu ölçümde fan ızı orta hızda idi. Düşük de de değildi.

Fanı en yükseye getirdiğimde odada uyumam imkansız :D

klima altına geldiğimde 27 DB 24 db arasında seyretti. Ve tabi ki hava akımının olduğu bölgeye getirdiğim an ( klima altı ) 40 db e yaklaştı. O andaki 40 db i asla normalde duymuyoruz aslında!!! Biraz farklı bir mevzu....

Lakin sizin anlattığınız durum biraz farklı gibi. Şöyle karşısına geçin. Hava akımı haricinde rahatsız edici bir ses varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 21 Temmuz 2010; 22:22:08 >

• odadaki ses seviyesi 43db çıktı yani dış ünitenin sesi içeriye geliyor ve ses 43db çıktı,iç ünite sessiz onda sorun yok,doğru diyorsun bu ses olayı cins birşey firmalar şöyle yapılıyor desede neye göre yapıyorlar anlamadım,iç ünite sessiz olsada dış ünitenin sesi odada uyumaya engel teşkil edecek kadar fazla
  • Dış ünitenin yeri değişebilir. Eğer bir arızası yoksa yalıtım konusuna da değinmek gerek galiba. Camlar, duvarlar filan. Birde, dış ünite metal ayağa montaj yapılırken siyah plastik yastıklar üzerine oturtuldu değil mi? bu titreşimden kaynaklı sesleri emmek için yapılıyor.
  • yapmamışlardı bugün yaptılar ama değişen yok olmayacağınıda biliyordum çünkü ses dış ünite fanından geliyor ve makinaya baya bir titreşim yaptırıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    4 hafta önce açıldı
    Ses sistemi hakkında tavsiye
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.