Şimdi Ara

Yol sesi ve lastik markası hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
59.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yol sesini azaltmak için lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Sessiz lastik olarak hangi markayı önerirsiniz? Birkaç arkadaş Yokohoma'yı tavsiye etti (fiyat olarak da diğerlerine göre daha uygun sanırım). Siz de deneyim ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler...

• bilgi olsun lastik hamuru ne kadar sert yapıda olursa okadar yol gürültüsü yapar ancak sağlam olur kolay kolay balon vs. yapmaz yumuşak hamurlu lastiğe göre daha uzun ömürlüdür..

lastik hamur yapısı ne kadar yumuşak olursa o kadar sessiz olur sürüş ve konforlu olur

yumuşak hamurlu olarak özellikle nokianlar sessizlikte cok başarılır birde michelin continental vb.
    nokian kullanıyorum. 17000 km önce aldım.
    hala lastiklerin yeni mi derler.
    üzerinde ömür sayacı var. aşındıkça rakamlar 8'den 2 ye doğru düşüyor.
    şu anda hala 7'de.

ıslak ve kuru zeminde mükemmel frenleme ve yol tutuşu var.
    kışın çoğu bayırda ASR'yi bile devreye sokmadı.
    ıslak su birikintisine 60 km hızla girdiğimde her lastik saniye de 47lt su tahliye ediyor.
    dolayısı ile hiç hızınızda azalma olmadığı gibi kuru yolda gidiyormuşcasına ilerliyorsunuz.

ve dünyanın en sessiz lastiği seçildi.
    michelin'den daha yumuşak
    sert bilinen bridgestone'dan daha uzun ömürlü.
    çünkü slikası yani hamuru diğer lastiklerden farklı ve patentli.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yol Sesini Azaltmak için En Sessiz Lastik Seçimi

Araba yolculukları sırasında yol sesi, sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilen rahatsız edici bir faktördür. Neyse ki, yol sesini önemli ölçüde azaltan özel olarak tasarlanmış lastikler mevcuttur.

En Sessiz Lastikler

• En Sessiz Lastik Yorumlarına Göre: Gerçek kullanıcı yorumları, belirli lastik modellerinin sessiz performansı hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. En sessiz lastik modellerini belirlemek için kullanıcı yorumlarını çevrimiçi incelemelerde araştırın.
    • Yol Sesini En Az Alan Lastik: Kauçuk bileşimleri ve sırt desenleri, yol sesini emen lastikler geliştirmek için sürekli olarak optimize edilmektedir. Yol sesini en aza indiren lastikleri bulmak için bu faktörleri göz önünde bulundurun.
    • En Sessiz Lastik DB: Lastiklerin ses seviyeleri desibel (dB) cinsinden ölçülür. Daha düşük dB değeri daha sessiz bir lastiği gösterir. Lastik seçerken dB değerlerini karşılaştırarak yol sesini en aza indiren modelleri belirleyebilirsiniz.
    • Yol Sesi En Az Lastik: Lastik sırtı tasarımı, yol sesini azaltmada önemli bir rol oynar. Simetrik veya asimetrik sırt desenleri, gürültü üretimine katkıda bulunan titreşimleri azaltmaya yardımcı olur.
    • En Sessiz Lastik Sıralaması: Çeşitli tüketici kuruluşları ve otomotiv dergileri, yol sesini en aza indiren lastikleri sıralar. Bu sıralamalar, en sessiz lastik modellerini belirlemene yardımcı olabilir.

Yol sesi, sürüş keyfini bozan bir sorun olabilir. Ancak doğru lastik seçimini yaparak, sürüş deneyimini önemli ölçüde iyileştirerek yol sesini azaltabilirsin. Yukarıdaki anahtar kelimeleri kullanarak çevrimiçi araştırma yaparak ve kullanıcı yorumlarını dikkate alarak, ihtiyaçlarına uygun en sessiz lastikleri bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşının tavsiyesi yanlış yokohama sert lastiktir bütün sert lastikler o sesi çıkarır Bridgestone , pirelli , Fulda , dunlop vs

tavsiye edeceğim 2 lastik markası biri michelin diğeri Continental fiyat olarak biraz pahalıdır
    uygun fiyatta lastik istiyorsan Bf godrich veya kumho yu öneririm
  • bilgi olsun lastik hamuru ne kadar sert yapıda olursa okadar yol gürültüsü yapar ancak sağlam olur kolay kolay balon vs. yapmaz yumuşak hamurlu lastiğe göre daha uzun ömürlüdür..

lastik hamur yapısı ne kadar yumuşak olursa o kadar sessiz olur sürüş ve konforlu olur

yumuşak hamurlu olarak özellikle nokianlar sessizlikte cok başarılır birde michelin continental vb.
  • benım aracımda R17 hankook lastık var ve inanılmaz ses yapmakta
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan.izgi

Arkadaşlar yol sesini azaltmak için lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Sessiz lastik olarak hangi markayı önerirsiniz? Birkaç arkadaş Yokohoma'yı tavsiye etti (fiyat olarak da diğerlerine göre daha uygun sanırım). Siz de deneyim ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler...

Hocam senin aracında hangi lastikler var? Geçende 2009 TSI ComfortLine Jetta gördüm üzerinde Continental vardı. Fabrika çıkışı değişkenlik gösteriyo galiba...
    Bizimki 2007 model ve üzerinde fabrika çıkışlı Hankook K105 Ventus Prime var acaip yol sesi yapıyor ve ıslak zeminde ve ani frenlemede berbat ötesi bi performansı oluyor... Allah'tan 15.000 kmlik ömrü kalmış seneye yaza değiştiririz inşallah... Değiştirirsek Michelin Energy Saver almayı düşünüyoruz Jettadan önceki aracımız olan Accentte 5 sene kullandık Energy Saver'ı ıslak zemini saymazsan ne yol gürültüsü var ne de berbat ötesi performans... accent'in içindeki ses bu lastiklerle Jettadakinden bile az neredeyse...
    Ama Energy Saver'ın ıslak zemin performansı kötü olduğu için Continental Premium Contact da düşünüyoruz...

• Hep Nokian anlatılırdı, bizzat arkadaşımın aracında test etmiş oldum. Yol sesini en az alan lastiklerden diyebilirim....
  • Şu anki lastik Michelin Energy. Acaba bunun sessiz lastik diye ayrı bir türü mü var? Çünkü takılı olan rahatsız edici derecede gürültülü. Lastiklerin durumu çok kötü sayılmaz aslında ama yazın tatile çıkacağım, o gürültüyle çekilmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TOYO TIRES öneririm
  • nokian kullanıyorum. 17000 km önce aldım.
    şu anda hala 7'de.

ıslak su birikintisine 60 km hızla girdiğimde her lastik saniye de 47lt su tahliye ediyor.
    dolayısı ile hiç hızınızda azalma olmadığı gibi kuru yolda gidiyormuşcasına ilerliyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: individual

şu anda hala 7'de.

Açıkçası bu söylediklerinden sonra hemen gidip bir nokian alasım var fakat her kafadan bir ses çıkınca kararsız kalıyorum. Bu arada nokian'nın fiyatları nasıl? 205/55/16

• Nokian gerçekten harika bir lastik ...
    http://www.otomatlastik.com/main/main.asp#
  • bendekiler de 205/55/16
    2007 ekim de aldım.
    H ler (210 km ye kadar) 199 ytl
    V ler (240 km ye kadar) 213 ytl gibi birşeydi.
    şimdi de çok fark yok. H ler en son 213 ytl gibi bir rakamdı.

dediğin doğru.
    aslında herkes lastiğinden memnunsa ona iyi der.
    tıpkı benim gibi.
    bu araba da değil ki almadan önce test sürüşü yapasın.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: individual

şu anda hala 7'de.

Açıkçası bu söylediklerinden sonra hemen gidip bir nokian alasım var fakat her kafadan bir ses çıkınca kararsız kalıyorum. Bu arada nokian'nın fiyatları nasıl? 205/55/16

• hiç nokian kullanmadım michelin energy kullandım iyiydi continental kullandım o da fena değildi.bristone kullanan arkadaşlarım var set olduğunu söylüyorlar..
  • Conti Eco Contac var aracımın üzerinde ve sağlam ama gerçekten çok gürültülü bir lastik ...
  • quote:

Şu anki lastik Michelin Energy. Acaba bunun sessiz lastik diye ayrı bir türü mü var? Çünkü takılı olan rahatsız edici derecede gürültülü. Lastiklerin durumu çok kötü sayılmaz aslında ama yazın tatile çıkacağım, o gürültüyle çekilmez.

Ben michelin Energy kullanıyorum gerçekten sessizliği farkediyorsun ve araca 2. bir amortisör takılmış gibi oluyor. fakat 10bin km sonra bu özelliklerini yavaş yavaş yitiriyor malesef.

Sizin aracınızın lastiği eskimiş olduğu için ses alması gayet normal.,

Lastikte sessizlik ve az sarsıntı arıyorsanız yumuşak hamur olmalı, ama yumuşak hamurlu lastikler kötü yolda çabuk aşınırlar.

quote:

Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

hiç nokian kullanmadım michelin energy kullandım iyiydi continental kullandım o da fena değildi.bristone kullanan arkadaşlarım var set olduğunu söylüyorlar..

Bridgestone sert hamuludur, haliyle bozuk yollarda daha çok dayanır ama daha çok ses yapar ve titreşim yüksek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Mayıs 2009; 21:42:36 >

• bendede nokian h lasitkleri var mükemmel diyebilirim
  • Nokian'a karar verdim aslında ama h serisi mi v serisi mi uygun olur tam olarak karar veremedim. fiyatları da biraz yüksek geldi bana. 4 tane lastiğe 1 milyar para sayacaz. Bir de arkadaşlar şunu da sorayım: Bizim burda olmadığından sipariş vermem gerekiyor. İstediğim ebatlardaki lastiğin farklı desenleri olabilir mi acaba?
  • h ile v nin desenleri aynı
    hayırlı olsun bu arada
  • Alman bağımsız otomobil kuruluşu ADAC'ın 2009/3 testine göre 205/55 R16 V lastiklerde en sessizi Continental Premium Contact 2
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave__

Alman bağımsız otomobil kuruluşu ADAC'ın 2009/3 testine göre 205/55 R16 V lastiklerde en sessizi Continental Premium Contact 2

+1907
    Amcam iki hafta önce 0 Astra Sedan aldı üzerinde V serisi Conti Premium Contact 2 vardı... Ne yol sesi vardı arabada ne de sarsıntı... Tren yolundan geçerken bile hissetmiyorsunuz rayın üzerinden geçtiğinizi...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.