Bildirim
klima sorusu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
yüksek hızda etkilemiyo olur mu tabi etkiliyo.ama klimanın ve arabanın az tüketim yönü ortak.atıyorum yokuş aşağı inerken klima mesela 0.1 lt tüketiyosa çıkarken de 2.5 lt tüketir.veya 90 sabit hızda düz yolda belki 0.8 lt falan tüketir.
sen bakarken yokuş aşağı mı iniyordun? -
klima çalıştırıldığı anda motorda 5 ile 10 hp arasında bir güç çeker..bu da doğal olarak benzin tüketimini arttırır..fakat araçlarda bulunan yol bilgisayarları her ne kadar bilgisayar adını alıyor olsalar da çok ta hassas düzenekler değildir..bu nedenle klima çalıştığında artan yakıt tüketimini tespit edememeleri doğaldır...fakat ilerleyen kilometrelerde düzgün hesaplama yapabilirler...denemek için yol bilgisayarını sıfırlayıp aracı klima kapalıyken 10 km kadar kullanın..sonra klimayı açıp aynı şartlarda tekrar kullanın..aradaki farkı göreceksiniz... -
bide şöyle bir söylem var doğrumudur bilmem
80 km üzeri camları açmaktansa klimayı açmak yakıt açısından daha avantajlıymış -
yakıtı etkiler
performansı acayip etkiler birgün üşenmeden denedim ford tourneo connect te durduğum yerde 2000 devire getirdim arabayı klıma kademesini 4 e getirdim belki inanmıyacaksınız araba rolantiye indi klımayı kapttığım zaman tekrar 2000 devire yükseldi
he belki her arabada bu kadar etki etmez ama connecti olan arkadaşlar deneyebilir. -
yakit tüketimini mecburen etkiler, hava ile çalismiyor bu alet.
performansi da etkiliyor. Ben uzun yollarda özellikle yokus çikarken birkaç araç birden sollayacaksam (veya 1-2 kamyonu) klimayi kapatip öyle harekete geçiyorum, tedbir olarak.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X