< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3064. sayfa)
-
-
Üstadım 10 seneye yakın zamandır salona kurulu tek daikin klima ile evin diğer odalarınıda ısıtma/soğutma durumunu bizzat deniyorum.Amacım tek klima ile tüm evi iklimlendirmek değil elbet fakat insan sonucu merak ediyor.
Net olarak gözlemlediğim ise dış ortam ısısının kışın 7-8 derecenin altına düştüğü veya yazın 30 derecelerin üzerine çıktığı zamanlarda yani sert iklim koşullarında diğer odalara faydası olmuyor.Özellikle kışın diğer odalar buz kesiyor maalesef.ama tek klima yerine (mümkünse birbirinden uzak odalara kurulu) 2 adet klima olunca daha konforlu ve homojen bir iklimlendirme oluyor
Yumuşak iklim koşullarında evet, yazdıklarınıza katılıyorum, tek klimanın diğer odalarada faydası oluyor.Selamlar.
-
Arkadaşlar bugün 54 bin tl ye 14000 btu shaira plus sparişi verdim, birde shira plus zeta vardı ama ondan istersem elinde olmadığı için diğer üründe yaptığı yüzde 20 ıskontoyu yapamayacağını söyledi.. özellik olarak arada çok fark olmadığını ( çift açılır kanat hariç) söyledi bende bütçeyi daha da artırmamak adına shira plus olanı tercih ettim.. vakumlama konusunu sordum, zaten zaten servis işini de kendilerinin yaptıklarını ve vakumsuz kesinlikle yapılamayacağını yapıldığı anda hemen performansta fark edileceğini söyledi, piyasa da vakumsuz yapanların da direk satış servis belgelerinin bile iptal edilmesi gerektiğin belirtti....
Elektrik işi içinde geldiklerinde uzatma kablosuyla çalıştırabileceklerini, elektrikçinin montajdan sonra kablo çekmesinin hem dış ünite hemde iç ünitenin yeri tam netleşip montajı yapıldığından estetik açıdan daha iyi olacağını belirti..
@Breakaway01 @klima5505
-
Merhaba. Hayırlı olsun. Cevaplar oldukça tatmin edici ve doğru olmuş. Kendilerini kutlarım.
Elektrik hattına maalesef karışmıyorlar.
İşlemler bittiğinde bir elektrikçinin en yakın buattan vb. noktadan 3x2,5mm² kablo ile hat çekmesi yeterli olacaktır. Araya sigorta eklenebilir.
Montajdan sonra da görüşlerinizi paylaşırsanız faydalı olacaktır.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Montajlamadan sonra durumu ayrıntılı paylaşırım, desteğiniz için tekrar teşekkür ederim...
-
Hayırlı olsun Zeta elektrik tüketimi konusunda bir tık daha iyi fakat shirada dış ünite olarak zetadan daha sessiz. Servis konusunuda güzel özetlemiş satıcı. 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Süreçte Yol gösterci bilgileriniz için teşekkürler 🙏
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bugün gree fairy model klimanın kurulumunu yaptılar hocam. vakumlama işlemi de yapıldı. yaklaşık 1 saatten biraz fazla sürdü bütün işlemler.
klimayı da bahçede yere koydular. benim için de iyi oldu. temizlik vs gerekirse suyla yıkanabiliyormuş.
-
Hayırlı olsun…
Güle güle kullan.
-
tşkler dostlar sağolun
-
Merhaba bilgili olanlardan bir bilgi rica edecektim. Ben istanbul atasehirde ikamet ediyorum. Klimayi yazin serinlemek icin kullaniyorum. Kisin evimde kombi yaniyor oldukca sicak bir eve sahibim . Fakat klimanin hic calismamasi acikcasi beni merak ettiriyor bir zarar olur mu diye. İsleyen demir isildar misali benim bu klimayi ara sira calistirmam gerekiyor gibi bi his var icimde 😂 bilgi sahibi degilim hic calistirmadan yazi mi beklemeliyim yada calistirmalimiyim ? Calistirirsam bunu sicak modda mi yoksa sogutma modunda mi calistirmam gerekiyor bilgilenmek istiyorum tesekkur ederim
Hiç bir sorun olmaz çalıştırmak zorunda değilsinizç
-
Merhaba.
Klimanın kullanmadığınız süre zarfında çalıştırılması gerekmez.
Kumandayı kullanmadığınız sürece pillerini çıkarırsanız akma riski olmamış olur,çok da riski yoktur ancak tedbirli davranmış olursunuz.
Onun haricinde klimaya ait kendi sigortası varsa indirirseniz kullanmadığınız süre zarfında hem standby (bekleme) halinde enerji tüketmez,hem de şebekeden kaynaklı arıza oluşma riskini azaltırsınız. Kullandığınız süreçte tabiki elektrik gelmesi gerekiyor ama kullanmadığınız zaman bu şekilde yaparsanız daha emniyetli olur.
Saygılarımla...
Merhaba, 12000 btu'luk bir klima bakıyorum. Hem ısınma hem soğunma için kullanılacak. Salon ile karşılıklı 2 odada klima açıp, kapıları da açık bırakıp evin bir bölümünü ısıtmak ve soğutmak istiyorum. Salon 28m2 18000 arçelik 18325 modeli var. 16m2 lik 2. odama da 12000 btu klima bakıyorum. Belirlediğim modeller var olabildiğinde f/p ürünlere bakmaya çalıştım. Modeller arası sıralama veya listede olmayan bir modeli önerirseniz sevinirim. Ev planı alt yön güneydir.Konum Antalya
LG DualCool Plus 12 - 27500₺
Sigma Comfort 12 - 26000₺
Bosch Climate 2000 CL2000-Set 35 WE - 23500₺
Daikin Siesta Sensira 12 - 31000₺
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguthas -- 31 Aralık 2024; 13:12:25 >
-
Merhaba.
Isıtma hedefiniz de olduğu için
Bosch CL2000
Sigma Comfort
LG DualCool Plus
Daikin şeklinde sıralayabiliriz.
Daikin'in en alt sırada olması adından sebep tuhaf gelebilir ancak bu cihaz Daikin'in en alt modeli olup uygun fiyata ürün çıkarabilmek için üretilmiş bir cihazdır. Hakiki bir Daikin almak için Shira Plus ve üzeri serilere bakmak gerekli olacaktır. Sensira (Sensira Siesta değil,Sensira) ve Shira Eco giriş ve giriş-orta segment için yine kalitelidir ancak Shira Plus ve üstü modeller Daikin'i şüphesiz tercih edilebilir noktaya getirir.
Saygılarımla...
Hocam degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim dediginiz gibi yapacagim saolun saygi bizden
Ben teşekkür ederim hocam,sizler de sağ olun.
Saygılarımla...
Merhaba, değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Maliyet olarak da en uygun olduğu için bosch almak en mantıklısı o halde. İyi günler dilerim
-
Merhaba,ben teşekkür ederim.
Bosch'un ısıtma için de memnun edeceğini söyleyebilirim. LG soğutma ağırlıklı kullanımda daha iyidir. Isıtmada kötü olduğunu göstermez ancak Bosch bu konuda daha öne çıkıyor.
Sigma'nın Plus serisi ikinci sırada olabilirdi ancak Comfort için bu sıra uygun olacaktır.
Bu bağlamda Bosch iyi bir tercih olacaktır.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X