Ara ara tekrarlıyorlar takip edin bence. Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU Wifi Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatı https://www.hepsiburada.com/kaira-dtxr35e-a-12000-btu-wifi-inverter-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-pm-HBC00000FR2VW< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 27 Aralık 2024; 13:34:23 > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3062. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Öncelikle bana cevaben yazdığınız ama sonradan silerek "" Anladım.Sağol " diyerek değiştirdiğiniz mesajınızın ilk halini okuduğumu ve uslubunuzu beğenmediğimi hatırlatmış olayım.
Şimdi Bilal'e anlatır gibi anlatayım :
Sizin Daikin'e ait Shira Plus v.s klimalarını kullanıyor olmanız her türlü teknik bilgiye sahip olduğunuz anlamına gelmez.Nasıl ki ben teknik anlamda klimalara çok hakim değilsem sizde klimaların ortam temizleme teknolojilerine hakim değilsiniz.Çünkü yukarıdaki mesajda özellikle yazmam rağmen bahsettiğim teknolojiyi internette açıp hâlâ okumamışsınız sanırım.
Ben özetleyeyim :
Alerji konusunda ilaç kullanmak zorunda olan eşim için klimaların ortam temizliği teknolojisi konusunda günlerce haftalarca araştırma yaptım.Mitsubishi Legendera, Daikin Ururu Sahara ve Panasonic Etherea gibi üst segment modellerin kullandığı teknolojiler halkında yabancı kaynaklı ne bulabildiysem okudum.Tabiri caizse yaladım-yuttum hepsini.Ve özellikle Panasonic patentli Nanoe X teknolojisinde karar kıldım.
Bahsettiğim bu NanoeX öyle bir teknoloji ki ( klimadan ayrı bir şekilde ve apayrı bir kulvarda ) yıllardır geliştirilen birşey.Ve ben iyice araştırıp sayfalarca döküman okuduğum için bu teknoloji hakkında saatlerce konuşabilirim.Öyle ki Panasonic Türkiye Distribütörü RES Enerji'de, Panasonic klimalardan sorumlu müdür ile yaptığımız bir telefon sohbetinde ; benim NanoeX teknolojisine bu kadar hakim olmama çok şaşırdığını özellikle söylemişti.Yani Türkiye'deki çoğu bayiiden ve servisten daha fazla bilgiye sahibim bu konuda.
Sadede gelirsem ; " Bilmemek değil öğrenmemek ayıp" sözü en sevdiğim sözlerden biridir.
Bu yüzden bahsettiğim teknolojiyi açın, araştırın, okuyun, öğrenin.Notlar alın, aklınıza takılanları sorun ve medeni bir şekilde ( karşınızdakine saygıyı yitirmeden ) tartışalım.Ama bilmediğiniz bir konuda başkalarının mesajlarını örnek göstererek haklı görünmeye çalışmayın.Çünkü yanılırsınız ve mahçup olursunuz hayatta.
Bana mesajını kopyaladığınız Adem Hoca'yı tanırım ve severim de.Hatta sayısız mesajını okumuş ve videolarını seyretmişimdir.Klimalara da hakim biridir, ama onunda yazdığı ifade de yanlış.Kulllandığı klimalardaki ortam havasını temizleme teknolojilerini beğenmemiş, yeterli bulmamış olabilir ama bu onun kullandığı klimalara göre bir tespit ve bana göre yanlış.Demek ki bu konuda kendisi de daha iyisini kullanmamış veya görmemiş.
Adem Hoca klimalar hakkında kesinlikle benden daha bilgilidir ama bende bahsettiğim teknoloji konusunda ondan daha donanımlıyım.İkimizin bildiği ve hakim olduğu detaylar farklı sadece.O bana klimanın iç donanımı , elektrik sarfiyatı, üretim yeri v.s konusunda saaatlerce anlatabilir ve zevkle dinlerim tecrübelerini.Ama bende kişilere bir faydası olsun diye özellikle tanıtmaya çalıştığım NanoeX teknolojisi konusunda bilgiliyim ve bu konuda ona yada herhangi birine saatlerce anlatabilirim.
Sonuç olarak umarım neyin ne olduğunu birkez daha net bir şekilde anlatabilmişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Aralık 2024; 13:56:35 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Anladım Sağol. Polimiğer girmemk için sildim. Sen hala uzatıyosun. Ağada sensin paşada sensin.
-
Merhabalar forumda herkes çok yardımcı oldu teşekkür ederim
17 m2 lik odam için gree ve midea bayileriyle görüştüm ikiside neredeyse aynı fiyatları verdi(gree fairy ve midea xtreme save) fakat btu kısmında midea bayisi 9000 lik ve 12000 lik arasında sadece 1900 tl lik bi fiyat farkı olduğunu söyledi sizce hangi klima daha uygun olur 17 m2 ye bu fiyat farkını verip 12000 btu luk almam mantıklı mı
-gree fairy 9000 btu-28.000 tl
-midea xtreme save 12000btu -29.700 tl
-midea xtreme save 9000 btu-27.800 tl
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@Papirus sizce hangisini almalı ?
-
Arkadaşlar aşağıdaki 3 model içinden seçim yapacağım yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim...
52 bin TL Sensira 18000 BTU/h https://www.daikin.com.tr/sensira-18000-btuh-ftxf50d-inverter-klima-r32_182878?d=11683
57 bin TL Daikin Shira Eco 18000 BTU/h | FTXP50N https://www.daikin.com.tr/shira-eco-18000-btuh-ftxp50n-inverter-klima-r32_182897?d=11684
57 bin TL mitsubishi MSZ-HR Serisi https://klima.mitsubishielectric.com.tr/tr/urun/hareme/bireysel-klimalar/duvar-tipi-klimalar#productbrochure
Ocak ayının ortalarına kadar beklersem toshiba seiya+ 50 bin civarı alma ihtimalide mevcut ama kesin degil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc Angel -- 27 Aralık 2024; 14:30:45 >
-
Sıralayayım kendimce
1-Toshiba Seiya
2-Mitsubishi Hare
3-Shira Eco
4-Sensira
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bu markkalar veya modeller arasında çok fazla kalite farkı varmıdır, sıralamayı yaparken nasıl düşündüğünüzü neye göre sıraladığınızı da paylaşırsanız çok memnun olurum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc Angel -- 27 Aralık 2024; 14:40:55 > -
Toshiba'yı Direk Japon üretimi diye ilk sıraya aldım, Hare'yi Türkiye'de üretildiği ve ME'nin en düşük modeli diye ikinci sıraya aldım, keza Shira ve Sensira'yıda türkiyede üretildiği ve Hareden daha düşük olduğunu gözlemlediğim için 3. ve 4 sıraya aldım.
Bunların içerisine Fujitsu Cool 18.000 BTU 'da yazsaydınız onu ilk sıraya alırdım mesela, Hem Japon üretim hemde Toshiba Seiyada teknik verileri daha iyi bir klimadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 27 Aralık 2024; 15:6:47 > -
Toshiba'yı Direk Japon üretimi diye ilk sıraya aldım, Hare'yi Türkiye'de üretildiği ve ME'nin en düşük modeli diye ikinci sıraya aldım, keza Shira ve Sensira'yıda türkiyede üretildiği ve Hareden daha düşük olduğunu gözlemlediğim için 3. ve 4 sıraya aldım.
Şöyle Teknik Verilerini Bırakayım Mesela Siz Diğer Klimalarında Teknik Verileri İle Karşılaştırınız. Önemli kısımları Kırmızı yapıcam.
Toshiba Seiya Plus Split Klima 18.000 BTU/h
Soğutma aralığı (min. - maks.) 17060 (4947 - 18766) Min Btu olayı önemlidir klima watt olarak kendisini rahat kısabilir.
Isıtma aralığı (min. - maks.) 18425 (4606 - 20472) Min Btu olayı önemlidir klima watt olarak kendisini rahat kısabilir.
SEER 7.0
SCOP 4.4
Yazın Sezonsal enerji tüketimi 250 kWh/sa
Kışın Sezonsal enerji tüketimi 1209 kWh/sa
Dış Ünite Ağırlık 34 Kg
İç Ünite Ağırlık 9 Kg
Soğutucu akışkan miktarı (R32) kg 0,93
Fujitsu Cool 18.000 BTU
Soğutma aralığı (min. - maks.) 17,740 (3,070 - 20,470) BTU/h Min Btu olayı önemlidir klima watt olarak kendisini rahat kısabilir.
Isıtma aralığı (min. - maks.) 21,495 (3,070 - 29,680) BTU/h Min Btu olayı önemlidir klima watt olarak kendisini rahat kısabilir.
SEER 7.77
SCOP 4.6
Yazın Sezonsal enerji tüketimi 234 kWh/sa
Kışın Sezonsal enerji tüketimi 1460 kWh/sa
Dış Ünite Ağırlık 36 Kg
İç Ünite Ağırlık 12,5Kg
Soğutucu akışkan miktarı (R32) kg 1.20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 27 Aralık 2024; 15:16:32 >
-
Merhabalar.
Mekâınınızda yalıtım var ise 9000 Btu daha iyi olur.
Midea'nin 9000 ve 12000 Btu olanlarında minimum kapasite değerleri aynı değil. Yani 9000 Btu daha çok kısabiliyor. Bu nedenle yalıtım varsa sıcaklık değişimi daha uzun sürede gerçekleşeceği için 12000 Btu dur kalk yapabilir. Tabii ara katta olmanız şartıyla. Yalıtımsız çatı kat ise direkt 12000 gerekir.
Sadece soğutma için kullanacaksanız Gree uygundur. Isıtma konusunda olumlu yorumlar gelmeye başladı ama bizzat tecrübe etmedom. Gree cihazlar bir dönem ısıtmada sorunlu çalışıyordu. Buna Fairy serisi de dahildi.
Saygılarımla...
Detaylı bilgilendirmeniz için çoook teşekkür ederim
-
Merhabalar.
Mitsubishi HaRe
Daikin Shira Eco
Daikin Sensira - Toshiba Seiya şeklinde bir sıralama uygundur.
Saygılarımla...
Teşşekkürler
-
Yok hocam yok Gree airy aldım 480 watt altına kısmadı hiç. İade aldılar klimayı.
https://www.youtube.com/watch?si=UcEexbZ8TFKbGsfo&v=mfKYTGUEoc8&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 27 Aralık 2024; 16:19:57 >
O zaman buradaki üstadların görüşü doğrultusunda midea 12.000lik klima almaya karar verdim. Sebepleri ise
-arasında sadece 1900 tl lik bir fark var
-odanın yanında geniş bi kare koridor var bütün odalarla bağlantılı çok acil durumlarda orayı da serinletme için açabilirim(diğer odalarıda bir nebze olsun serinletmesi adına)
-klimayı koyacağım odanın akşam 4-7 arası direk güneş alması ve yüksek nem
teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azequel -- 27 Aralık 2024; 16:21:22 >
Özel mesaj olarak atmıştım zaten size 👍
Aynen üstad fakat özel mesajdan dönüş yapamadım hata aldım
Merhaba hocam. Güncel durumu aktardığınız için teşekkür ederim.
Demek ki hâlâ aynı mantıkla üretmeye devam ediyorlar. Değişen hiçbir şey olmamış. Bu yine Gree'yi ısıtma için uygunsuz yapıyor.
Saygılarımla...
O zaman hem fiyat hem de çalışma gücü olarak 1 adım önde diyebiliriz bu da midea vs gree de onu önde yapar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X