Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3073. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: RjectioN Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
61.465
Cevap
842
Favori
4.701.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30703071307230733074
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karadogan.k

Merhabalar 5kW klima satın alacağım. Adana'da serinletme ve sonbaharda doğalgaz öncesi ısınma maksatlı kullanım sağlayacağım. Seçim yapmaya çalışıyorum. Konunun erbabı hocalarımdan destek rica ederim. Midea ve Gree markalarına çin olması sebebiyle tereddütle yaklaşıyorum. M.E Kirigamine Zen eski bir cihaz olması ve tüketim değerlerinin yüksek olması sebebiyle tereddütüm var. M.H. Diamond'ı beğendim fakat çoğunluk M.H. den ziyade M.E. ye yönelin diyor. Haliyle biraz desteğe ihtiyacım var. Düşündüğüm modellerle ilgili naçizane bir tablo paylaşıyorum. Desteğinizi rica ederim.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Sadece sizin listenize bakarsak, aralarında MHI Diamond en iyisi bence. Diamond (ZSX) serisi, MHI'nin en tepe modeli. ME'deki rakibi Kirigamine'den ziyade Legendera diyebiliriz. MHI Diamond ZSX sizin baktığınız 5 kw olan yani 18.000 btu olan model ısıtmada 27.900 btu civarına, soğutmada ise 21.000 btu civarına kadar çıkabiliyor. Birebir kullandığım klima olduğu ve performansından memnun olduğum için önerebilirim.

Bu iş biraz da bütçe işi. Eğer klimaya verebilecek 100k TL civarı bütçeniz varsa ME Legendera alın; ama yok hem premium bir cihaz olsun hem de fiyatı biraz daha düşük olsun derseniz 86.700 TL liste fiyatı olan Diamond güzel bir seçenek bence. Rakipleri Legendera, Shira Plus, Emura, Etherea gibi cihazlardır. Bu arada wifi modülünün Plus serisi hariç MHI grubunda opsiyonel olduğunu söyleyeyim.

ME, MHI ve Daikin'ın tepe modeli diyebileceğimiz klimalarını liste fiyatı ucuzdan pahalıya sıralarsak;

Mitsubishi Heavy Diamond SRK50ZSX = 86.700 TL (+wifi modülü yanılmıyorsam 3-4k TL)

Daikin Zeta Shira Plus FTXM50A = 97.250 TL

Mitsubishi Electric Legendera MSZ-LN50 = 100.400 TL

(Daikin'ın en tepe modeli Ururu Sarara olmasına rağmen fiyatının çok yüksek olması (liste fiyatı 203.620 TL) ve her servisin kurulumunu yapamadığını duymam nedeniyle öneriye eklemedim.)

Netice olarak, dünyanın en pahalı klimasını da alsanız, marka-model kadar kurulum aşamasında alacağınız servis hizmeti de önemli. Klimanın vakumu, dış ünitenin duvar aparatının/takozlarının takılması ve iç-dış ünitenin konumunun iyi ayarlanması, boruların kırılıp bükülmeden düzgünce çekilmesi en az klima modeli kadar önemli. Alacağınız klimayı belirlerken servis konusunu da iyice araştırın. Premium segment bir ürün alacaksanız da, yukarıdaki 3 markanın yanına Panasonic ve Japon grubundaki diğer markaları da eklediğinizde; aralarında bölgenizde en iyi servis hizmeti veren hangisiyse onu seçin derim ben.

O kadar bütçe ayırmak istemiyorum diyorsanız da Midea üretimi olan Kaira, Airfel, Bosch Climate 2000 serisi, Daylux, Dayrelax gibi kozmetiği dışında neredeyse aynı diyebileceğimiz modelleri de değerlendirebilirsiniz.

Tüm bu yorumlarım kişisel fikirlerim olup, iklimlendirme konusunda sektörün içinde olan ustaların yorumlarını da alarak son kararı kendiniz verin derim. Sonuçta ben memnun olduğum ürünü tavsiye ederim, ancak benim evimin konumu ve izolasyon durumu, yaşadığım şehrin iklimi, bölgemdeki aldığım servis hizmeti gibi birçok fark var. Nokta atışı öneri için bölgenizdeki kullanıcı tecrübelerini de dikkate alın derim.

• Herkese merhabalar evde birbirine yakın konumda olan salon ve kış bahçesi için multiklima almak istiyorum.

Salona (35metrekare) 18btu sadece soğutma için, kış bahçesine de (25metrekare) 12btu hem ısınma hem soğutma için düşünüyorum.

Aldığım teklifler sırasıyla;

1. Gree Pular GWH12AGBXB-K6DNA1A/I 12.000bTU İç ünite

Gree Pular GWH18AGD-K6DNA1D 18.000 BTU iç ünite

Gree GWHD28NK6OO 28.000 bTU DIŞ ünite

10 metre bakır boru + montajlar dahil 94 + %20kdv = 113.000tl

2. MIDEAEXTREME SAVE 12.000 BTU İÇ ÜNİTE

MIDEAEXTREME SAVE 18.000 BTU İÇ ÜNİTE

MIDEA 30.000BTU DIŞ ÜNİTE

10 Metre bakır boru + montajlar dahil 70 + %20kdv = 84.000tl

Haftaiçi arçelik ve demirdökümden de teklif alacağım önerilere de açığım yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

• Side Chain kullanıcısına yanıt
    Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim aldığım dip fiyatları paylaşarak tekrar yorumlarınızı rica edeyim. Aslında legendera 5kw için çok güzel bir fiyat buldum fakat bütçemi aşıyor. 70den pek fazla harcamak istemiyorum. Mh diamond söylediğiniz gibi çok üst segment verileri var fakat dediğim gibi çok fazla mitsubishi m.e. dir m.h. ye bulaşma diye yorum gördüm ama ne kadar geçerli bilemedim. Sizin kullanıyor olmanız iyi oldu. Ses seviyesi nasıl? tüketim verileri gerçekçi mi biraz daha geri bildirim paylaşabilir misiniz?

Legendera 85.000
    Diamond 77.000
    Kirigamine zen 75.000
    Noviro 72.000
    All easy pro 60.000

Panasonic etherea sersini çok araştırdım çok da beğendim. Fakat satış için fiyat almak bile başlı başına problem 2günlük çaba sonucu ancak bir fiyat bulabildim. Akdeniz bölge müdürlüğü adana antalya izmir her yeri araştırdım nihayetinde izmirde bir stok buldum 85.000den alabiliyordum fakat distribütörün bu kadar başarısız olması satış sonrasıyla ilgili endişelere sebebiyet verdi. Müdürlükten bir beyfendi ile uzun uzun sohbet ettik çok destek oldu memnun da oldum fakat günün sonunda satış sonrası için tereddüt ettim. Haliyle panasonicten vazgeçtim.

Servis konusunda da çok haklısınız klima işi pek basit değilmiş işin içine girince biraz biraz anlamaya haşladım ciddi bir araştırma gerektiriyor. :)

Noviro kirigamine zen kıyaslamasında kıstas ne olmalı? Herkes noviroyu kötülüyor gibi görüyorum fakat verimlilik verileri kirigamine zen ile aynı fakat teknolojik olarak novironun birkaç avantajı var wifi hava temizleme gibi öte yandan kirigamine zen eski bir cihaz. Sadece novironun iç paneli türkiyede üretiliyor. Kompresörü kirigamine zen ve legendera gibi taylandda üretiliyor. Bu iç panelin türkiyede üretilmesi gerçekten kaliteyi düşürür mü ne şekilde düşürür bunu bilemiyorum.

Tekrar tekrar teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• karadogan.k K kullanıcısına yanıt

Ben de Panasonic ile ilgili daha fazla şey görmek istemiştim araştırırken, ancak maalesef ürüne ulaşmak biraz zor gibi gözüküyor. Sırf bu nedenle elemek zorunda kalmıştım Etherea'yı.

ZSX'ten şu an gayet memnunuz. Henüz soğutma modunda denemedim, ısınma için kullanıyoruz. 40 metrekarelik alanı gayet güzel ısıtıyor. Ses konusunda bir şikayetim olmadı şu ana kadar. Salonda kullandığımız için hassas bir ses testi yapmadım.

Aldığınız fiyatlar garantili ve montaj dahil fiyatlar ise;

Bütçe sıkıntım olmasa ve ben bu satın alımı yapacak olsam, karşımda da bu fiyatlar olsa;

1-Legendera

2-Diamond

3-Kirigamine Zen

şeklinde bir sıralamam olurdu.

70.000 TL üzeri vermek istemediğinizi söylemişsiniz, o zaman bu ürünlerin üçü de listenizin dışında kalıyor.

• Merhaba. Isıtması için klimayı açtım 30 dakikadır ılık üflüyor kaç dakikada ısıtmaya başlıyor acaba. 30da şuan ayarı

• Samsung klima alınır mı Yazın ev sauna gibi oluyor güneş vurunca Samsung sorma sebebim kamu indirimi kullanabiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim

• Merhaba, şu alttakilerden veya bunlara yakın fiyatlara alabileceğimiz f/p oranı yüksek hangi kllima vardır? Ya da alınmaması gereken klima var mı?

Kendimde Kaira 12000BTU klima var, 2 yıl önce almıştım, memnunum fakat fiyatı biraz yüksek geldi şu an.

Annemler için alacağım yardımcı olursanız sevnirim.

Vestel Flora Doğa 124 A++ Wifi 12000 BTU

Vestfrost Vf Klm A++ 12000 BTU

Bosch Climate CL2000U W 35 E A++ 12000 BTU

Baymak Elegant Plus UV 12 A++ 12000 BTU

Airfel LTXM35N 12000 BTU R32

Yaklaşık 6 aydır 12.000 Btu'luk Panasonic Etherea kullanıcısı olarak diyebilirim ki ; eğer ki bütçe sıkıntınız yoksa tercihlerde kesinlikle ilk sıralara yazmanız gereken bir klimadır Etherea.

Oturduğum ev merkezi sistem olduğu için ısınma amaçlı kullanmama gerek olmuyor ama yaz döneminin sonlarında soğutma modunda ( üstelik hiç kapatmadan 7-24 açık olarak ) kullandım.Bunun haricinde şimdiki kış döneminde kendisine ait hava temizleme teknolojisi olan NanoeX'i de sık sık kullanıyorum.Sonuç itibarı ile o kadar memnunum ki eşime dostuma herkese tavsiye ediyorum bu klimayı.

Evet stok sorunu olabiliyor ama çok aciliyetiniz yoksa gerekirse benim gibi sipariş verip bekleyin ve stoklara gelince kurdurun.Çünkü bu bekleyişe değecek bir klimadan bahsediyorum.

Son olarak bu konu başlığında Eylül döneminde yazdığım önceki mesajlarıma ulaşırsanız gerek teknolojisi, gerek tüketimi ve gerekse hiçbir rakibinde olmayan NanoeX hava temizleme teknolojisi ile ilgili oldukça detaylı bilgiler bulabilirsiniz.Hatta daha da güncel bir bilgi vereyim.

Panasonic'in Etherea modelinde kullandığı NanoeX iç ortamdaki havayı temizleme teknolojisi ; iç mekan ünitelerinde VDI 6022'ye göre hijyen sertifikası alan dünyadaki ilk klima markası oldu.Arzu edenler aşağıdaki siteden ( translate yardımıyla çevirerek ) bu sertfika konusundaki detayları okuyabilir.

shop.charles-hasler.ch
    NANOE X-TECHNOLOGIE VON PANASONIC NACH VDI 6022 ZERTIFIZIERT - Charles Hasler Shop
    https://shop.charles-hasler.ch/de/newsreader/nanoe-x-technologie-von-panasonic-nach-vdi-6022-zertifiziert.html

Güncel fiyatını şu an için bilemiyorum ama benim 1.700 Euro'ya ( yani 63.000 TL'ye ) 12.000 Btu'luk Panasonic Etherea modelini aldığım dönemde 12.000 Btu'luk Mitsubishi Electric Legendera modeli 79.000 TL idi.Ve bana göre Panasonic Etherea, Mitsubishi Electric Legendera kadar kaliteli ama ondan daha ucuz ve de en önemlisi NanoeX gibi teknolojisi ile daha önde ve daha iyi bir klimadır.

Özetle imkanınız varsa alın, aldırın bu klimayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Şubat 2025; 18:39:2 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Ben de çok araştırdım çok beğendim ama satış sonra ile ilgili ciddi endişelerim var haliyle yanaşamadım bir türlü

• Tendürek T kullanıcısına yanıt

ben de annemlere 30-35k civarı 18btu bakıyorum karsıma hep bu markalar çıkıyor, o kadar para veriyoruz dene yanıl iade şansı da yok, zor iş klima almak. Kaira ben de düşünüyordum ama 2-3 ay once 30 bin olan 18 likleer 45 bini geçmiş, inanılır gibi değil.

• 2 adet klima ihtiyacımız var, bir tanesi yatak odasına diğerini de çalıştığım odaya takacağım. İkisini de Windfree alma düşüncem vardı ancak forumda çok fazla sesli çalıştığını söyleyen yorum gördüm. Odaların ikisi de ortalama 15-20m2 civarında.

Problem yaşamayacağımız ve dış ünitesi sessiz olan, sadece soğutma amaçlı kullanabileceğimiz klima önerilerinize açığım. (İki klima için bütçem 60 civarı ancak önerilerinze göre 70 bandına çıkabilirim.)

• Merhaba. Daikin klima kullanıyoruz. Sıcağa aldığım zaman herhangi bir hava üflemiyor sebebi ne olabilir

• Tendürek T kullanıcısına yanıt

Salonda 18 lik vestel flora a++ var performansından memnun olduğum icin yatak odasında ve çocuk odasında 9 luk vestel flora a++ klima aldım..Kışın dogalgazdan ötürü kullanmıyoruz.Ama yazın 7 24 salon ve diğer odalardakilerde 8 saat aralıksız çalışıyor geçen sene 2100 civarı elektirik faturasi geliyordu ..Bu dediğiniz modeller arasında ben bunda memnun kaldım.. Ayrıca vestel serviside tecrübeli olunca tadından yenmez..Genel merkez servisin en ufak falsosunda müdahale ediyor..

Son olarak en iyi noktalarından bitaneside bence vestel evimde uygulaması ile klimanın günlük haftalık ve aylik elektirik tüketimini takip ediyorum tabi yazları.. Mesela 2500 lira elektirik faturasi geçerse bildirim geliyor oda güzel bir özellik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 12 Şubat 2025; 22:24:1 >
  • Merhaba, Salon için 18 BTU, çalışma odası için 9 BTU luk bir multi split klima önerir misiniz? Bütçe toplam 100 bin. Benim için önemli olan uzun yıllar soğutabilmesi, ısıtmayı kullanmayacağım bile.

• cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

Kamu indiriminin detayı nedir hocam?

• ahcal06 kullanıcısına yanıt
    Kamu'lulara indirimli veriyor Samsung ürünlerini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar yeni bir klima aldım. Dış ünitenin yanına genelde şartel konduğunu görüyorum. Üst segment bir klima aldığım için düzensiz veya yüksek akım vb gibi klimaya zarar verebilecek durumlara karşı korumak istiyorum. Nasıl bir tavsiyeniz olur? Desteğinizi rica ederim

• karadogan.k K kullanıcısına yanıt

Bu isi yapicaksan evdeki tüm aletleri yapman daha iyi olur .Bunun kökten cozümude evdeki ana sartelin yanına yüksek akım ve kaçak akım rölesi taktırmak en mantıklısı..

Mesela buna benzer bir sistem 2000 civarı olması lazım rolenin

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 13 Şubat 2025; 16:33:17 >
  • Daikin bayine girdim fiyat sordun sensiraya 50k, shira plusa 61k, zeta shira 72k fiyat çekti 9 taksit yaparım dedim. Shira plus 61k bütçemin tam sınırı bu fiyata başka bu segment yok sanki

M.E. Noviro 12 btu 55k fiyat 6 taksit dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redali -- 13 Şubat 2025; 16:55:46 >
  • 
Sayfa: önceki 30703071307230733074
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.