Eve ikinci klimayi almak icin arastirirken cok enteresan bir model gordum. Ben Midea all easy pro kullaniyorum hem isitma hem sogutmadan cok memnunum. Aynisini almayi planlarken Midea Gaia diye bir modeli gordum ben alirken boyle bir model yoktu herhalde yeni cikti. Yanilmiyorsan duzeltin ama bildigim kadariyla hicbir klimada olmayan bir ozelligi var. Bakir boru ve su gider borusuna ek birtane daha plastik boru dis ortama cekiliyor. Kumandadan fonksiyon aktif edildiginde o boru sayesinde disaridan taze havayi cehip hepa filtresinde gecirip iceri veriyor. Boylede evi havalandirma islemini de yapmis oluyor, bence muhtesem bir ozellik. Bu kilmayi kullanan arkadas varsa bilgilendirirse sevinirim yada ayni ozellikte baska firmalarin marka modelleri varsa bilmek isterim. Sogutma A+++ / isitma A++ hedefim. Suanki klimam Midea all easy pro boyle ve elektrik tasarrufu gercekten cok iyi. Buda bahsi gecen Midea Gaia nin linki www.fgeurope.com.tr Midea Klima https://www.fgeurope.com.tr/gaia-midea-duvar-tipi-klima-msca1bu-12hrfn8-qrd6gw |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3070. sayfa)
-
-
mutfak yazın sabah 10dan akşam güneş batana kadar güneş alıyor . haliyle çok aşırı sıcak oluyor . geberiyorsun içerde . aynalı cam filmi ısıyı kesiyor dediler. gerçekten öyle mi dışarıyı görüşü etkiliyor mu ? manzarayı kapatır mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 15 Ocak 2025; 14:27:29 > -
Merhaba. Klima işini yaza bırakmadan şu sıralar çözmek istiyoruz. Konunun üstadı arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Eşimin işyerinde kullandığı 12000 btu vessen klima arızalandığı ve tamiri için ( dış motor ve kart arızası) 15 bin lira + montaj parası istedikleri için o klimayı emekliye ayırdık.
14,5 m2 oda için 9000 btu klima yeterli olur mu acaba? ( metrekare olarak bu klima yeterli gelecek gibi görünse de muayenehane olduğundan kapı sürekli açılıp kapanacak. 12000 btu almamız daha mantıklı olur mu?)
Sabah buradaki yetkili satıcısını aradım ve Mitsubishi Electric 9000 btu hare modeline 37.000 fiyat verdi.( 18000 btu olanını sormamıştım. Genel olarak hare modelini önerir misiniz?)
Evimizdeki 35 m2 salonumuz için de 18000 btu bir klima yeterli gelecektir sanırım. Ev ve işyeri güneybatı cephe, yazın sürekli güneş alacak. ( Konum Çanakkale)
Sadece soğutma amacı ile arıyoruz. ( Özellikle ev için 18000 lik olanın dış ünitesinin sessiz olması önemli)
Araştırdıkça kafa karışıklığı artıyor.
Baymak Elegant Prime 9000 btu (21.500 TL) ve 18000 btu Samsung ar18tshzhwk premium (36.000 TL) modellerini önerir misiniz?
-
-
Benimde genel olarak okudugum kadariyla borulari degistirmek sart. Sonucta borularda zamanla eskiyor, simdi yeni klima takacaksiniz ileride borudan kaynakli bir problem yasamak istemezsiniz.
-
Eskime olayında haklısınız. Ama şöyle bir hava estiriliyor "o borular yeni cihaza uymaz"
Uyumsuzluk gibi birşey olup olmadığına taktım ben. Eskime riski aklımda ancak hazır sistem üzerine kurulursa 1 saatte iş bitecek boru değiştirme işi çıkarsa kırma dökme derken uzayacak... Kolay yol peşindeyim aslında. 😔
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.
Klimanız R22 Gazlı bir klima.
R22 gazlı klimaların kompresörlerini yağlayan yağ mineral esaslı yağdır.
Yeni alacağınız klima ise R32 veya R410A gazlı olacaktır.
Bu klimaların kompresörleri ise Polyolester Sentetik yağ kullanırlar.
Özetle eski klimanız söküldüğü zaman ne olursa olsun boruların içerisinde klimanızın kompresörüne ait yağ kalır.
Bu yağ borudan temizlenmeden yeni klima takılıp kullanılırsa boruda kalan eski klimanın mineral yağı yeni klimanın gaz devresine karışır ve sistemde tıkanıklığa sebep olabileceği gibi yeni klimanın kompresör yağını bozabilir.
Bu nedenle boru değişmese bile borunun içerisine saf aseton (oje silme asetonu değil,boyasız katkısız saf aseton) basılmalı ve ardından borulara basınçlı azot verilerek aseton ve asetonun borunun içinden söktüğü mineral yağ azot ile beraber borudan dışarı atılmalıdır.
Yani yeni klima takılmadan önce,eski klima sökülünce borular saf aseton ile temizlenip basınçlı azot ile süpürülmelidir. Boru değişmeden ancak bu şekilde kullanıma müsait hale getirilebilir.
Bu standart montaj prosedürünün dışında kalan bir işlem olduğu için ücretli olarak yapılacaktır.
Mevcut klimanızda iç üniteden dış üniteye 5li kablo gider.
Faz - nötr - toprak - 4 yollu vana - fan şeklinde.
Alacağınız yeni klima dıştan besleme olacağı için dış üniteye evinizden elektrik hattı çekilmesi gerekecektir. Mevcutta bulunan kablo haberleşme için kullanılabilir.
Mevcut klimanız elektriği iç üniteden aldığı için,alacağınız yeni klima dış üniteden elektrik alacağı için 3x2,5mm² kesitinde kablonun evden dış üniteye çekilmesi gerekir.
Ayrıca alacağınız klimanın mevcut borulara temizlik yapılması şartıyla kullanılabilmesi için klimanın 1/4 1/2 boru çapına sahip olması gerekir ki mevcut boruya direkt bağlanabilsin.
Ek bilgi olarak ;
Eski klimanız da R410A gazlı olsaydı ve yeni bir R410A gazlı veya R32 gazlı klima almış olsaydınız yağ türü aynı olduğu için borunun temizlenmesi eski yağdan arındırılması adına iyi olmasıyla beraber zorunlu olmayacaktı.
Ancak klimanın Neo Plasma serisi R22 gazlı bir cihaz olduğu için borunun değişmeden kullanılması için temizlenmesi şarttır.
Saygılarımla...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ağzına sağlık aradığım teknik bilgi bu işte. 10 metre borunun bu şekilde düzgün temizlenmesi pek mümkün görünmüyor memleketimiz şartlarında 😬 ayrıca dış ünitenin beslemesi için yeni kablo çekilmesi... Vb. Başlı başına işlem.
En güzeli dış üniteyi yakın bir yere kurcaz veya eskileri satıp sıfırdan yeni borulama ve kablolamayı yapıcaz. Sağolasın...
Merhabalar
2+1 evim icin salonuma 12.000btu klima bakiyorum.Salonda acik mutfakta var.Sadece sogutma icin alicam sehir Mersin,evde kalorifer var klimanin sadece sogutma performansi onemli bu yuzden.
bosch cl2000u
bosch climate 3000i
midea extreme save
Bu modeller gozume carpti birkac sayfa okuyunca,bunlar nasildir isimi gorur mu yoksa baska modeller mi tercih etmeliyim
Yardimci olursaniz sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 27 Ocak 2025; 9:58:3 >
Merhabalar
Antalya 25/30 m2 yalıtımı iyi ara kat kuzey/doğu cephe salonda ısıtma ve soğutma için kullanılacak bir klima bakıyoruz. Soğutması ve iç ünitenin sessiz olması önemli. 12000 btu düşündüm.
Arasında kaldığım modeller
Fujitsu Prime veya Midea Extreme Save
Fujitsu Cool veya Mitsubishi Heavy
Edit: Fujitsu Cool modelinden vazgeçtim artık yeni modeller gelecekmiş. Beauty(36500) High Spec(39000) hangisi daha iyidir?
Gidip gördüm Mitsubishi Heavy modelleri de vardı ama Fujitsu High Spec modeli en iyisi gibi sanırım bunu alacağım:)
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat07 -- 27 Ocak 2025; 19:11:14 >
Hocam merhaba. 1 hafta önce yeni klima aldım ME firmasından. Cihazda 3 gün sonra belirli bir süre ısıtma yaptıktan sonra yani 2-3 saat sonra tak tak vurma sesi geliyor. Sanırım belirli süre çalıştıktan sonra düz fan(vantilatör) moduna geçiyor gibi. Çünkü klima modunu ısıtmadan düz fan moduna verincede aynı ses geliyor. Foruma video yüklemeye çalıştım ama açılmıyor. Aşağıya link atıyorum buraya yükledim videoyu.
@klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 27 Ocak 2025; 11:11:21 >
-
Arkadaşlar, yaklaşık 20 m²'lik bir odaya klima arayışındaydım. Uzun araştırmalar sonucunda Mitsubishi Electric Legendera MSZ-LN modelini tercih ettim. Özellikle enerji verimliliği ve sessiz çalışması beni cezbetti. Montaj sürecinde vakumlama işleminin önemini öğrendim; bu konuda hassas davranan bir servis bulmak kritik. Ayrıca, doğru kapasite seçimi için odanın büyüklüğü ve yalıtım durumu gibi faktörleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Benim gibi detaylı bilgi arayanlar için
klima.mitsubishielectric.com.trMitsubishi Electric Klima Sistemlerihttps://klima.mitsubishielectric.com.tr/trhttps://www.klimamarket.com/
sitesinde faydalı içerikler mevcut. Kullanıcı yorumları ve teknik detaylar karar sürecimde yardımcı oldu. Şu ana kadar performansından oldukça memnunum düşünenlere tavsiye ederim.
Ek olarak bayileri üzerinde önerebileceğim site :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farkuscu -- 27 Ocak 2025; 20:36:1 >
-
Hocam Mitsubishi Heavy ve Mitsubishi Electric ayrı firmalar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
18.999 TL
Vestfrost Vf Klm A++ 12000 BTU/h Inverter Duvar Tipi Klima
https://app.hb.biz/NzIKDpxTS1jM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hermano -- 27 Ocak 2025; 17:36:45 >
Çok iyi fiyat..
Gerekli bilgiler var mı.
Dış ünitenin içindeki borular bakır mı, bilgiye erişemiyorum.
Çok şey istiyorum sanırım, bu fiyata bakır olacak değil ya.
Sorun değil bu fiyata alüminyum olsa da alınır da, kızdığım şey bilgilerin gizlenmesi.
Uzatma borusunun ne olduğu önemli değil, gider bakır alır takarım da, kondansatörün içindeki borular bakır değilse alınmaz.
Vestel klima bu, arama çubuğuna yazınca eski mesajlarda bahsedilmiş sesli çalışıyormuş daha sonrakileri okumadım.
Genelde bunların çoğu yanıltıcıdır. Hangi ürün ile ilgili negatif şey arasan onlarca bilgi çıkar. En iyi ürün diye önerilen içinde onlarca şikayet çıkar. Bunlara takılı kalırsan güdülen koyun olursun.
Fizik kurallara bellidir. Her şeyin teknik bilgisine erişebilirsen zaten doğru yolu bulursun. Her ürün bireyseldir. Her aldığın ürün sorunlu olabilir. Her aldığın ürün sorunsuz da olabilir.
Kronik sorunlar dışında her arıza şans işidir. Kaderinde varsa bundan kaçamazsın.
O yüzden yorumlara bakarak ürün almanın sonu hüsrandır. Çünkü bu yöntem sürü psikolojiye dayanır, çoğunlukla tatminsizlik getirir
İçine sinen ürün en doğru üründür. Hayatta sıfır sorunlu ürün yanında psikolojik tatmini maksimuma çıkarmak da önemlidir.
En çok tavsiye edilen ürünler genelde psikolojik tatmini en iyi ürün grubunda yer almaz. Senin hazzını maksimuma çıkaran ürün en iyisi olandır. En iyi üründe bile en büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsin. O yüzden hiç bir zaman sürü psikolojisine uymamak gerekir.
O yüzden görüldüğü gibi ben sadece teknik bilgilere odaklanıyorum. İnsanların duygusal davranışlarına değil. 50 bin liralık ürünü Vestel 18 bin liraya satacak değil. 50 bin vestele ver o da Daikin gibi ürün üretir. Daikin 20 bine ürün üretemiyorsa bir üstünlüğü yok.
-
Ürün hakkında çok bilgim yok, sadece soğutma yapacak ucuz yollu bir klimaya ihtiyaç vardı (İkinci el bile ihtiyacımı görürdü) Hepsiburada fırsatlarında görünce çok incelemeden aldım, 6 taksit ve yanında küçük bir fanlı ısıtıcı da hediye ediyorlarmış.
İnşallah sorunsuz çalışır.
Sen olayı tamamen yanlış anlamışsın. Yorum yapan kullanıcılar değil bu konunun bilir kişileri. Bende Vestel'in bunun gibi en ucuz çamaşır ve bulaşık makineleri var hâlâ kullanırım ama sor bakalım nasıl kullanırım. Kuş gibiler tenekeden farksız tek kolla kaldırırsın, gürültüden yanında duramazsın. Kardeşim Almanya'dan bir çamaşır makinesi getirdi iki kişi kaldıramadık. Hayat tecrübesi kağıt üstündeki verilerden çok daha değerldir. Bu yüzden kendi yaşadıklarıma ve ustaların yorumlarına değer veririm. Pazaryerlerindeki kullanıcı yorumlarına değil. Klimada Japon'dan şaşmayacan yoksa güdüklenen koyun aslında sen olursun.
Arkadaşlar Merhaba 25 m2 Güney Doğu Salon için klima Arayışındayım (Soğutma). F/P oranı yüksek model ve BTU önerebilir misiniz? Trendyola baktım Bosch Climate yorumları iyi görünüyor. İyi bir model mi? (Bütçe sınırı 40 bin)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X