Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3068. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.413
Cevap
845
Favori
4.696.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30663067306830693070
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

Merhaba,

Hakkari/Derecik ilçesine atandım. Kuzey Irak iklimi hakim, yazları ortalama sıcaklık 40-45 derece. 50 dereceyi gördüğü zaman bile oluyormuş. Geceleri de oldukça sıcak olacağı için klima 7/24 çalışacak neredeyse. Isıtma amacıyla kullanmayı pek düşünmüyoruz, sıcak bir iklime sahip zaten, kışlar pek ağır geçmiyor.

Burada maksimum 1 yıl kalacağım, o yüzden klimanın uzun ömürlü vs. olması kriterlerim arasında değil, beni bir yıl götürecek, evi de soğutacak bir klima bakıyorum. Altta krokiyi koydum, mutfak amerikan mutfak gibi arada pek duvar yok, ama yine de var. Kırmızı işaretlediğim odayı hiç kullanmayacağız tamamen kapalı kalacak, banyo da kapalı kalacak. Yatak odasının kapısı sürekli açık olacak, amaç eğer mümkünse alınan klimanın yatak odasını da serinletebilmesi. Metrekareler birkaç m^2 küçük olabilir ama daha fazla değil. Evde 2 kişi yaşayacağız. Daha önceki kiracı mutfağa montaj yaptırmış, giderken de götürmüş o yüzden montajı mutfağa olacak şekilde izin verir ev sahibi büyük ihtimalle.

Burası küçük bir ilçe, o yüzden markaların yetkili servisleri başka ilçeden gelip kurulum yapıyor. Şu ana kadar kurulum yaptığını bildiğim yetkili servisler: Vestel, Arçelik, Baymak. LG ve Bosch da geliyor galiba ama tam emin değilim. Diğer bir seçenek de başka marka alıp yetkili olmayan servise kurulum yaptırıp garantiyi yakmak, bunu tavsiye eder misiniz eğer illa ki şu marka olsun derseniz?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, konuyu bi 50 sayfa okudum ama hiçbir karar veremedim açıkçası.

Evin yalıtım durumu berbat, eski ev zaten ilçe olduğu için.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Merhaba,

Hakkari/Derecik ilçesine atandım. Kuzey Irak iklimi hakim, yazları ortalama sıcaklık 40-45 derece. 50 dereceyi gördüğü zaman bile oluyormuş. Geceleri de oldukça sıcak olacağı için klima 7/24 çalışacak neredeyse. Isıtma amacıyla kullanmayı pek düşünmüyoruz, sıcak bir iklime sahip zaten, kışlar pek ağır geçmiyor.

Burada maksimum 1 yıl kalacağım, o yüzden klimanın uzun ömürlü vs. olması kriterlerim arasında değil, beni bir yıl götürecek, evi de soğutacak bir klima bakıyorum. Altta krokiyi koydum, mutfak amerikan mutfak gibi arada pek duvar yok, ama yine de var. Kırmızı işaretlediğim odayı hiç kullanmayacağız tamamen kapalı kalacak, banyo da kapalı kalacak. Yatak odasının kapısı sürekli açık olacak, amaç eğer mümkünse alınan klimanın yatak odasını da serinletebilmesi. Metrekareler birkaç m^2 küçük olabilir ama daha fazla değil. Evde 2 kişi yaşayacağız. Daha önceki kiracı mutfağa montaj yaptırmış, giderken de götürmüş o yüzden montajı mutfağa olacak şekilde izin verir ev sahibi büyük ihtimalle.

Burası küçük bir ilçe, o yüzden markaların yetkili servisleri başka ilçeden gelip kurulum yapıyor. Şu ana kadar kurulum yaptığını bildiğim yetkili servisler: Vestel, Arçelik, Baymak. LG ve Bosch da geliyor galiba ama tam emin değilim. Diğer bir seçenek de başka marka alıp yetkili olmayan servise kurulum yaptırıp garantiyi yakmak, bunu tavsiye eder misiniz eğer illa ki şu marka olsun derseniz?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, konuyu bi 50 sayfa okudum ama hiçbir karar veremedim açıkçası.

Evin yalıtım durumu berbat, eski ev zaten ilçe olduğu için.

Hocam yardımcı olabilir misiniz?

@Breakaway01

@klima5505

• SalimAydogdu kullanıcısına yanıt

Servisi varsa bu klimayı al gitsin hem ucuz hem performansı gayet güzel.

www.hepsiburada.com
    Tcl TAC-18CHSD/XA21I A++ 18.000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatı
    https://app.hb.biz/HdTMEa2gTM0j
  • İyi akşamlar arkadaşlar bugun gree marka klimamın montajı yapıldı fakat yarım saat kadar önce iç üniteden cızırtı şeklinde bir ses geldiğini fark ettim.
    Klima şu an kapalı konumda hatta elektrik bağlantısı dahi yapılmadı yani ne iç ünitede ne dış ünitede elektrik var.
    Video linkini paylaşıyorum

Watch WhatsApp Video 2025-01-07 at 22.22.13 | Streamablestreamable
    Watch WhatsApp Video 2025-01-07 at 22.22.13 | Streamable
    https://streamable.com/k3ant8

@breakaway01 @klima5505 değerli yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba 12000 klima iki model arasında hangisi seçilmeli
    Samsung premium plus AR12TXCABWK/SK
    Yada
    Lg UV artcool 12000

Samsung un windfree özelliğini görmezden gelin kullanmam o özelliği . Performans ve ömür açısından hangisi tercih edilmeli sessizlikte önemli

• Maalesef yok hocam, yakın bi ilde de yok bu markanın servisi.

Olan markalar şunlar: Vestel, Arçelik, Baymak, LG ve Bosch

Bunların içinde en mantıklısı Bosch bence.

• lumia1723 L kullanıcısına yanıt

drenaj bağlantısı nereye yapıldı

• Hocam yukarıda paylaştığım sorun hakkında bilginiz var mı?

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

İç üniteden Dış üniteye uzanan bakır boruya bantlandı ucu aşağıya sarkıtıldı. Bu ses çalışma esnasında gelmiyor. Elektrik bağlantısı dahi yapılmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

Arkadaşlar merhaba 12000 klima iki model arasında hangisi seçilmeli
    Samsung premium plus AR12TXCABWK/SK
    Yada
    Lg UV artcool 12000

Samsung un windfree özelliğini görmezden gelin kullanmam o özelliği . Performans ve ömür açısından hangisi tercih edilmeli sessizlikte önemli

iki klima arasında tercih yapılacaksa LG daha mantıklı çünkü en azından Bakır Kondenser ve Bakır Borulama kullanmaktadır. Samsung Kondenser ve Borulaması Alüminyumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 8 Ocak 2025; 9:38:24 >

İç üniteden geldiğine eminmisiniz sesin ? Videoda pek belli olmuyor ama. Elektrik bile verilmemiş bir üniteden ses gelmesi için bir sebepte bulamıyorum açıkcası.

• Hocam fark ettiğim andan itibaren en az 10 15 kez kontrol ettim çıkan sesin desibeli o kadar düşük ki klimaya yaklaşmadan duyabilmek için ortamın tamamen sessiz olması gerekiyor. Sesi ancak klimaya yaklaştigimda duyabiliyorum. Dün akşam 10 gibi fark ettim sesi şu an sesin siddeti daha da azalmış durumda zor duyuluyor

• Teşekkür ederim hocam, model öneriniz var mıdır acaba?

Bu klimalardan bir tanesini alabilirsiniz. Not olarak geçeyim şimdiden mutfağa takılacak yazısını sonradan gördüm 18'lik klimayı küçücük bir alana takmakta pek makul olmayacak. Tekra bu konuyu değerlendirmek lazım !!!

https://www.epey.com/klima/karsilastir/615613-698374-878280/bosch-climate-5000-rac-18_bosch-climate-3000i-53-we_bosch-climate-2000-cl2000-set-53-we/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 8 Ocak 2025; 10:52:57 >
  • arkadaşlar merhaba. Kaira indirimi bekliyorum ancak sanırım geri çekmeyecekler fiyatı artık. Benden beklemek istemiyorum daha fazla. 2 klima belirledim son olarak. Şu ikisi arasından tercih yapmak istiyorum. Bilgili olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

https://www.hepsiburada.com/tcl-t-pro-tac-12chsd-tpg11i-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-pm-HBC00002FNGUI

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]trendyol.com
    Bosch Climate 3000i A++ 12000 Btu Duvar Tipi Inverter Split Klima Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/bosch/climate-3000i-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-split-klima-p-112724025?boutiqueId=61&merchantId=976301

• Guest-30552A6B6 G kullanıcısına yanıt

Hocam mutfak amerikan mutfak tarzı, kapısı yok, duvarlar var yine ama kapı boşluğu büyük, kapı boşluğundan diğer duvara kadar olan yer de tek parça duvar değil ortasında büyük bi üçgen boşluk var garip bi tasarım.

//Ek olarak, eğer salona kurdurabilirsek 24.000 BTU mantıklı mı yoksa çok mu fazla olur? Dış sıcaklık 40-45 derece ortalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalimAydogdu -- 8 Ocak 2025; 21:21:22 >

drenaj borusu aşağıya sarkıtıldıysa içine hava alıyordur sesi o yapıyordur bu yüzden sordum zaten

ben de geçen hafta aldım ama böyle bi ses olmadı hiç

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Hocam az önce drenaj borusunun ucuna parmağımı sokarak tıkadım seste bir değişiklik olmadı. Drenaj borusu bakır boruya bantla sabitlenmiş durumda ikisini birlikte salladım seste yine bir değişiklik olmadı.

Baska bi sebep kalmadi ki ozaman :) duvarda rezonans varsa belki onu aktariyordur ( başka klima vs ). Ayriyetten borularda vs kucuk kacak olma ihtimali yoksa(borularin gectigi yerde renkli yagli bi sivi vs) Elektrik bagli olmadan sebep kalmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 9 Ocak 2025; 0:28:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 30663067306830693070
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.